EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI. EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE BİLGİ VE YENİLİK MERKEZİ (EBIC-EGE)
Advertisements

Arıcılığın Tarihi Arıcılığa ait ilk bulgular yıl öncesine dayanır.
TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
TÜRKİYE’DE TARIM.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
DIME - EIB - AEA 2008 Workshop ‘Turkey: A Model for Organic Products’ April , Izmir Turkey “ORGANİK TARIMA DAYALI SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİ” ÜZERİNE.
BELEDİYE BİRLİKLERİNDE EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE’DE SANAYİ SEKTÖRÜ
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ: ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ III ncü Dönem Odaları için Eğitim Semineri – Ankara Miray.
TEST – 1.
Türkiye’de Yerel ve Bölgesel Kalkınma Kuruluşları
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
24 Kalite yönetimi.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EGE BÖLGESİ.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 21 KASIM 2008 Ankara.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi/BKAY
Arıcılığın Yeri ve Önemi
Coğrafi Bölgeler.
EXPO 2015 İZMİR için Yol Haritası
1 Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Merkezi 22 Aralık,2011 EBİLTEM.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
KEMALPAŞA BELEDİYESİ PAYDAŞ ANALİZİ ÇALIŞMASI Yunus Emre Özer İbrahim Güray Yontar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İİBF KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ.
TÜRKİYE’DE TARIM.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
3-Teknolojik Gelişmeler 4-İhtiyaç ve İstekler
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
Ege bölgesi.
2015 Nisan Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Mayıs 2015 Bayburt.
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
EGİAD PARLAK FİKİRLER ATÖLYESİ / EGİAD-BIZ (Bright Ideas Zone) 30 KASIM 2015.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ÜLKEMİZDE SANAYİ.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
7. DOĞU ANADOLU TARIM HAYVANCILIK VE GIDA FUARI
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
Sunum transkripti:

EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI

EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler  Belediyeler  Üniversiteler  Odalar ve Birlikler  İşadamları Dernekleri Toplam 118 kurum Toplam 118 kurum İllerKurumlar

EGEV DPT ile imzaladığı protokol çerçevesinde Ege Bölgesi Gelişim Projesi’ni yürütmektedir. Proje kapsamında önce üye illerin herbirinde ortak akıl ve katılımcılık ilkelerine dayananStratejik Hedef Toplantıları (SWOT Analizi) yapıldı. Proje kapsamında önce üye illerin herbirinde ortak akıl ve katılımcılık ilkelerine dayanan Stratejik Hedef Toplantıları (SWOT Analizi) yapıldı.

İl Önceliklendirme Toplantıları 10 ilde gerçekleştirilen Stratejik Hedef Toplantıları’nı takiben yine 10 ilde İl Önceliklendirme Toplantıları yapıldı. 10 ilde gerçekleştirilen Stratejik Hedef Toplantıları’nı takiben yine 10 ilde İl Önceliklendirme Toplantıları yapıldı. Her bir ilde hedefe yönelik olarak: Her bir ilde hedefe yönelik olarak:  Bakış açıları, araçlar ve etkinlik alanları  Özel ürünler ve varlıklar  Önemli görülen sektörler öncelik sırasına kondu. öncelik sırasına kondu. Diyalog Konferansı katılımcıları seçildi. Diyalog Konferansı katılımcıları seçildi. Böylece 24 hafta sonunda 10 ilde 1300 kişi toplantılarımıza katıldı ve katkı verdi.

Bölgesel Diyalog Konferansı Bunu takiben yapılan Diyalog Konferansı’nda Ege Bölgesi’nde alt bölgeler bazında küme kurulması istenen sektörler belirlendi. Bu sektörler tercih sırasıyla şunlardır:  Tarım (ekolojik, organik, ileri teknolojilere dayalı)  Turizm (bütün türleriyle)  Stratejik madenler  Jeotermal  Cam ve toprağa dayalı sanayi  İleri teknolojik üretim

Sözü geçen sektörlerde EGEV Sektör Toplantıları gerçekleştirmiştir. 2-3 Nisan 2005 Tarım ve Hayvancılık – Aydın 2-3 Nisan 2005 Tarım ve Hayvancılık – Aydın Nisan 2005 Turizm – Marmaris Mayıs 2005Jeotermal - Kuşadası Madencilik ve Toprağa Dayalı Sanayi - Kuşadası Sektör Toplantıları

Sektör toplantılarında alt sektörler önceliklendirilmiş, sorunlar belirlenmiş ve bu sorunların çözümüne yönelik projeler geliştirilmiştir. Bu dört sektör toplantısının sonuçları üzerinde alt sektörler ve alt bölgeler bazında uzlaşmaya varılabilmesi için bir Diyalog Konferansı düzenlenecektir.

EGEV aynı zamanda DPT’nin yönetimindeki Interreg III/A programında Bölgesel Teknik Sekreterya görevini üstlenmiştir. EGEV aynı zamanda DPT’nin yönetimindeki Interreg III/A programında Bölgesel Teknik Sekreterya görevini üstlenmiştir.

Interreg III/A kapsamında EGEV:  Yunanistan ve Türkiye’de yapılan toplantılara katılmış,  DPT ile Yerel Teknik Sekreterya arasında irtibatı sağlamış,  İzmir’de yabancı teknik ekip ve Yerel Teknik Sekreteryalarla ortak toplantılar düzenlemiş,  Teknik ekibin çalışmaları için ofis tahsis etmiştir.