Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Mete ÇELİK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
Advertisements

İşletim Sistemleri.
Günümüz İşletim Sistemlerine Genel Bakış
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İşletim Sistemlerine Genel Bakış
DERS:Acronis true image ile full yedek almak…
 Meltem KORCAY  Ayşe KUBİLAY
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
Bilgisayar Ağlarına Giriş
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
CEIT 253 BİLGİSAYAR DONANIM DOSYA SİSTEMLERİ.
Windows 8.1 yükleme yolları
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ.
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
2. İşletim Sistemleri.
İşletim Sistemleri Hazırlayan Hakan YİĞİT.
WİNDOWS 7 KURULUM.
İŞLETİM SİSTEMLERİ WINDOWS 98 KURULUMU VE ÖZELLİKLERİ
BİLGİSAYAR AĞLARI.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
Bilgisayar Nedir? Girilen veriyi, programlandığı biçimde işleyip kullanılabilir bilgi haline dönüştüren makinalardır. Bilgisayar sisteminin temel ögelerini.
Bilgisayara Giriş Uzm. Murat YAZICI.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
DOSYA SİSTEMLERİ Dosya sistemi disk üzerindeki dosyaların sistem tarafından kontrolüne olanak kılan yönetim sistemidir. Bu sistemler tipik olarak bir boot.
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İŞLETİM SİSTEMİ.
HAKKINDA : Windows 98’ den sonra çıkmıştır. Daha güzel ve kullanışlı yeni şeyler eklenmiştir. 16-bit/32-bit melez işletim sistemidir. Microsoft Windows.
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Microsoft'un birincil hedefi işletim sistemlerinin kullanımını daha kolay hale getirmektir: Windows 2000 aşağıdaki özellikleri sayesinde bu geleneği devam.
Windows 7 Kurulum. Neden Windows 7 Kabaca Windows Vista’nın aynı görünümüne sahip Windows 7 ’nin getirdiği bir takım değişiklikleri görmem mümkün. Bunlardan.
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
YAZILIM Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
Shared Computer Toolkit EROL DOĞAN
Microsoft Windows Server 2003
Microsoft Windows Server 2003 © Yenilikler ERCAN SAPMAZ.
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Ağlar ve Veri İletişimi
Bilgisayar (Computer) Bilgisayar, uzun ve çok karmaşık hesapları bile büyük bir hızla yapabilen, mantıksal (lojik) bağlantılara dayalı karar verip işlem.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation 1 / 48 GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cihan AYGÜL
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
Windows 7 Kurulumu.
Dosya sistemi, bilgisayarın sabit disk üzerindeki verileri düzenlemek için kullandığı temel yapıdır. Disk depolamanın temel birimidir. Disklerin kullanılabilmesi.
1.Ashampoo Burning Studio 2.CD BurnerXP 3.Ultroıso 4.Nero.
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
 Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen.
ÖMER ÜNALDI EDUROAM.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
Windows Server 2016’yı sevmek için 10 neden
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
Windows Server 2012 R2 FILE SERVER
TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Mete ÇELİK Windows 7 Kurulumu Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Mete ÇELİK

Windows 7 Sürümleri Windows 7 Home Premium Windows 7 Professional Standart sürüm İş ile alakalı özellikleri içermez Windows 7 Professional Küçük ve orta ölçekli marketler için iş-odaklı sürüm İş ile alakalı özellikleri içerir Windows 7 Ultimate – Bütün windows özelliklerini içerir. Windows 7 Enterprise – Büyük şirketler için geliştirilmiş. Windows 7 Home Basic Windows 7 Starter – Bütün işlerdeki giriş-seviyesi sürümler.

Windows 7 Sistem Gereksinimleri CPU 1 GH veya daha hızlı RAM 1 GB 32-bit için veya 2 GB 64-bit için GPU Aero özelliğine sahip Video RAM 128 MB HDD 16 GB 32-bit için veya 20 GB 64-bit için Optical Drive DVD

64-bit Windows 7 Kullanmanın Avantajları Arttırılmış performans Daha fazla hafıza Gelişmiş aygıt yönetimi Gelişmiş Güvenlik

Windows 7 kurulumu Temiz kurulum Yükseltme Taşıma Yeni bir partition ayarla ve windows 7’yi kur. Yükseltme Varolan bir Windows sürümünü Windows 7 ile yerdeğiştirme. Bütün kullanıcı uygulamaları, dosyalar ve ayarlar kalır. Taşıma Eski bir işletim sisteminden Windows 7’ ye dosya ve ayarları taşıma.

İlk kurulum için yöntemler DVD’den setup.exe’ yi çalıştır. Bir ağ ortamından setup.exe’ yi çalıştır. Bir imajdan kurulum yapma.

Yükseltme Uygulamaların tekrar kurulumlarına gerek yoktur. Ek disk alanı gerektirmez. Varolan bilgisayar donanımını değiştirmeye gerek yoktur. Ev ve küçük ofislerde önerilir.

Taşıma Uygulamaların tekrar kurulumu gerekir. Ek disk alanı gerektirir. Varolan bilgisayar donanımının değiştirilmesi gerekebilir. Büyük şirketlerde kullanılagelen ortamın arşivlenmesi için önerilir.

Geçerli Yükseltme Yolları Sadece yeni kurulum windows 95, 98, ME, NT4, 2000 için Yeni kurulum ve taşıma windows xp ve vista RTM için Yükseltme, temiz kurulum veya taşıma Windows Vista SP1, SP2

Windows Upgrade Advisor kullanımı Windows upgrade advisor internetten indirilebilir bir uygulamadır ve hangi Windows 7 sürümünün kullanıcıya uygun olabileceğini önerir. Windows 7’nin özellik ve sürümlerine uygun donanım güncellemelerini önerir. Windows 7 ye geçerken tanıtıcı bilgiler verir ve rehberlik eder. Sistem ihtiyaçları . NET 2.0, MSXML 6, 20 MB disk alanı, internet bağlantısı ve kullanıcı hakları

Windows 7 Yükseltme adımları Değerlendir Yedekle Yükselt Doğrula Güncelle

Windows 7 Yükseltme adımları Değerlendir. Donanım ihtiyaçları Uygulama uyumluluğu kontrolü Aşağıdaki araçları kullanır Windows upgrade advisor Application compatibility toolkit Standart user Analyzer Tool Microsoft Assessment and Planning Toolkit

Windows 7 Yükseltme adımları Yedekle: Uygun aygıtlarla veriyi kaybolmalara karşı koruma CD/DVD disk Ağ Yedekleme ünitesi ile

Windows 7 Yükseltme adımları Yükselt : Windows 7’ye yükseltme işlemi Windows 7 DVD’si ile Ağ bağlantısı ile

Windows 7 Yükseltme adımları Doğrula Bilgisayara logon ol Bütün uygulama ve donanımların doğru çalışıp çalışmadığını kontrol et Gerekirse Windows Upgrade Advisor’u takip et.

Windows 7 Yükseltme adımları Güncelle: İşletim sistemini güncel tutmak ve güvenlik açıklarını kapatmak için kullanılır. Gereken güncelleme olup olmadığını belirle Gereken bütün güncellemeleri uygula

Kullanıcı Veri ve Ayarlarını Taşımak için Araçlar Yeni işletim sistemine nelerin taşınacağını belirle Aşağıdaki araçlardan bir tanesi kullanılabilir. Windows Easy Transfer (WET) User State Migration tool (USMT) 4.0

User State Migration Tool (USMT) 4.0 Windows Easy Transfer (WET)

Windows 7’ye Taşımanın Adımları Yedekle Windows 7’yi yükle Güncelle Uygulamaları yükle Yedekten geri yükleme

Windows 7’ye Taşımanın Adımları Yedekle Kullanıcı ayalarını Uygulama ayarlarını Kullanıcı verilerini Yedekleme için Windows Easy Transfer User State Migration Tool kullanılabilir.

Windows 7’ye Taşımanın Adımları Windows 7 yükle: DVD veya ağdan windows 7’yi kur. Güncelle: en son güncellemeleri kullanarak bilgisayarı güvenli tut. Kurulum esnasında güncellemeler secilebilir.

Windows 7’ye Taşımanın Adımları Uygulamaları yükle: Windows 7 yüklendikten sonra uygulamaları tekrar yükle. Uygulamaların uygun sürümlerini yükle

Windows 7’ye Taşımanın Adımları Yedekten yükleme aşağıdaki araçlar kullanılarak yapılabilir Windows Easy Transfer User State Migration Tool

WET kullanılarak Kullanıcı Ayarlarının Taşınması Taşınacak küçük sayıda bilgisayar varsa WET önerilir. Adımlar Kaynak bilgisayarda kullanılacak Windows 7 WET dosyalarını depola Kaynak bilgisayardan hedef bilgisayara dosya ve ayarları taşı Windows Easy Trasfer Cable Network Yedekleme ünitesi veya ağ paylaşımı ile

WET kullanılarak Kullanıcı Ayarlarının Taşınması Hedef bilgisayarın taşımaya hazırlanması Bütün uygulamaları kapat Windows Easy Transfer’i başlat Next Transfer metodu seç This is my new computer i seç I need to install now u seç Hedef medyayı seç ve WET dosyalarını kaydet.

WET kullanılarak Kullanıcı Ayarlarının Taşınması Bir ağ üzerinden dosya ve ayarların transfer edilmesi WET i kaynak bilgisayar olarak başlat Next’ e tıkla A Network’ e tıkla This is my old computer’ e tıkla WET, WET key i oluşturur Hedef bilgisayarda, WET anahtarını gir ve NEXT’e tıkla Transfer’ e tıkla ve devam et

Windows Imaging File Format nedir Windows işletim sistemini kurmak için kullanılan dosya-tabanlı imaj teknolojisidir. Birden çok donanım ayarlamaları için bir imaj Bir dosyada birden fazla imaj Sıkıştırma İmaj dosyasının offline servis edilmesi Herhangi bir bir boyuttaki partition üzerine kurulum Winwows PE için bootable imaj desteği

İmaj-tabanlı Kurulum için Araçlar Windows setup (setup.exe) Answer file Catalog Windows Automated Installation Kit (Windows AIK) Windows System Image Manager (Windows SIM) Windows Preinstallation Environment (Windows PE) ImageX User State Migration Tool (USMT) Deployment Image Servicing and Management (DISM) Sysprep Diskpart Windows Deployment Services (WDS) Virtual Hard Disk (VHD)

İmaj-tabanlı Kurulum Süreçleri Answer (cevap) dosyası oluştur Referans kurulum oluştur Bootable Windows PE Media oluştur Kurulum imajını yakala Kurulum imajını kullan /yay