Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows Server 2012 R2 FILE SERVER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows Server 2012 R2 FILE SERVER"— Sunum transkripti:

1 Windows Server 2012 R2 FILE SERVER

2 FSRM (Fıle Server RESOURCE Management) DFS (Dıstrubuted fıle system)
NAMESPACE VE REPLICATION OFFLINE CACHING VE FOLDER

3 File Server Nedir ? Windows Server 2008’den bu yana hayatımızda olan File Server Rolü, Windows Server 2016 ile yine devam etmekte. Ortamlarımızda kullanıcılarımıza paylaşım kotaları atamak, gereksiz içeriklerin bu alanlara kopyalanmasını engellemek veya sadece izin verilen içerikleri eklemek, raporlar almak, buradaki ihlal durumlarında olay günlüğünde durum görmek, durumlarla ilgili mail almak için biçilmiş kaftan.

4 Avantajları Şirket dosyalarımızın tek elden yönetimini, muhafaza edilmesini sağlamak. Dataların farklı bilgisayarlarda bulunmasını engelleyerek, bir bilgisayar donanımsal bir hata ile hata duruma düşmüş olsa dahi içinde bir bilgi olmadığı için bizim için sadece bir kutu dan farksızdır. Daha önceden belirlemiş olduğumuz kurallar ile kullanıcılarımızın bu datalarının barınmış oldukları yerde her hangi bir özel dosyasının olmadığını bilmemiz, yedekleme zamanlarında gereksiz bir bilginin yedeğini alarak hem zamanımızı hemde yedekleme ünitemizin gereksiz yere dolmadığını bilmemiz bizim için bir güvence olacaktır.

5 DISTRUBUTED FILE SYSTEM
Distributed File System (DFS), network ortamında çalışan sunucular arasındaki dosya alışverişinin, senkronizasyonunu sağlayan bir çoğaltma alt yapısı olarak karşımıza çıkmakta. DFS, sunucular arasındaki dosyaların uzak lokasyon üzerinden sıkıştırılması işleminde RDC algoritmasını kullanmakta. RDC algoritma özelliği ile beraber, klasör içerisindeki verilerde herhangi bir değişiklik olması durumunda, klasör içerisindeki bütün verilerin kopyalanması yerine, sadece ilgili klasör içerisindeki verilerde meydana gelen değişiklikler diğer sunucu üzerine kopyalanmakta.

6 OFFLINE CACHING VE FOLDERS
Çevrimdışı klasörler(Offline Folders), dosyalara sürekli olarak hem çevrim içi (online) hem de çevrim dışı (offline) olarak erişimi sağlayan bir döküman yönetim özelliğidir. İstemcilerin ağ bağlantısı kesildiğinde, istemcinin yerel bilgisayarın önbellek (local cache) alanına  indirilen herşey, çevrimdışı yani şirket dışında iken de kullanılabilir olacak.Böylece kullanıcılar sanki ağ ortamında çevrim içi (online) gibi çalışmaya devam ederler.

7 OFFLINE CACHING AVANTAJLARI
Otomatik senkronizasyon Yedekleme avantajları Performans avantajları

8 Yararlı Linkler Ve Kaynaklar
server-resource-manager-genel-yapilandirma.aspx kurulumu-ve-ilk-ayarlari.aspx system-dfs-replikasyon.aspx dosya-sunucularinda-offline-caching-ve-offline-folder-uygulamalari.aspx


"Windows Server 2012 R2 FILE SERVER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları