16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 ULUSLARARASI ALANDA ORMANCILIK VE GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

27 Şubat – 2 Mart 2012 Hükümetlerarası Müzakere Komitesi Birinci Oturumu’na (INC1) Doğru … Serdar Yegül – 24 Şubat 2012.
Meriç Belediyeler Birliği
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
Eylem Planı Sonraki Adımlar
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
“İKİLİ İLİŞKİLER” Gülcan AYKUT & Şenay ÇELİK
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
FOREST EUROPE Bakanlar Konferansı Serdar Yegül Orman Mühendisi 21 Aralık 2010.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Uluslararası Sözleşmeler
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
ULUSLAR ARASI SÜREÇTE ORMANCILIK Emine ATAŞ Dış İlişkiler Şube Müdürü
Çevre ve Orman Bakanlığı
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi 06 Şubat 2012 Ankara.
Engellilik Tanımı ve Savunusu Yuvarlak Masa Toplantısı 4 Aralık 2012 Ankara.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
KÜRESEL ÇEVRE FONU (GEF) KOORDİNASYON
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
TMMOB TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI DENİZLİ ŞUBESİ X
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Avrupa’nın sürdürülebilir ormanları & ahşap tüketiminin faydaları
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
GREEN MARKETING KONFERANSI
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Oslo Bakanlar Kararları
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PİYASA GÖSTERGELERİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
1/3. 2/8 Şube Müdürlüğümüz, Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda olmak üzere  Küresel ve bölgesel kuruluşlarla ilişkiler  Uluslararası anlaşma,
Sunum transkripti:

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 ULUSLARARASI ALANDA ORMANCILIK VE GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal Ve Çevresel Katkıları Üzerine Yerel Uygulamalar Projesi Toplantısı Emine ATAŞ Dış İlişkiler Şube Müdürü Orman Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal Ve Çevresel Katkıları Üzerine Yerel Uygulamalar Projesi Toplantı Gündemi Gündem ve Uluslararası İlişkilerde Ormancılık Çalışmaları Emine Ataş,Dışilişkiler Şube Müdürü, Orman Genel Müdürlüğü Projenin Tanıtımı Nuri Özbağdatlı, Proje Yöneticisi Murat LECOMPTE İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü- BP :55 Mustafa Kurtulmuşlu Genel Müdür, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı 14:55-15:10 Ulrika Richardson-Golinski UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı 15:10-15:25 Dr. Mahir Küçük Müsteşar Yardımcısı, Çevre ve Orman Bakanlığı 15-25Kapanış

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 İÇERİK; Ulusal ve Uluslararası Politikanın Yükselen Değeri: Ormanlar ve Ormancılık Uluslararası Alanda Genel Müdürlüğümüz Faaliyetleri 2011 Faaliyetlerimiz

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 Ormanlar Ne İfade Ediyor? Dünya kara alanının %31’i orman, 1,6 milyar insan, yani dünya nüfusunun %23’ü ormana bağlı, -Biyolojik çeşitliliğin yaklaşık %80’i ormanlarda, Karasal ekosistemlerde tutulan karbonun yaklaşık %67’si ormanlarda, Buna karşın, Küresel Emisyonun %20’si de ormansızlaşmadan kaynaklanmakta,

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 ORMANLAR OLMADAN İMKÂNSIZ! “Sürdürülebilir Kalkınma” “Biyolojik Çeşitlilik, Çölleşme İle Mücadele ve İklim Değişikliği” Sözleşmeleriyle hedeflenen amaçlara, “Binyıl Kalkınma Hedeflerine” ulaşmak mümkün görülmemektedir.

16/12/2010 Kurumsal Kimlik UNFF Kuruluşu Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu (UNFF), 2000 yılında kurulmuştur. BM Ekonomik ve Sosyal Konseyin’ ne (ECOSOC) bağlı olarak çalışmaktadır. Küresel Orman Hedefleri-2006 Orman alanlarını arttırmak Ormanların ekonomik, sosyal ve çevresel faydalarını arttırmak, Korunan orman alanlarını arttırmak, Uluslararası işbirliğine ve ormanlara ayrılan kaynağı arttırmak şeklinde sıralanmaktadır. BM Ormancılık Sözleşmesi Bu sözleşmenin üç temel hedefi kısaca şöyledir: “Küresel orman hedeflerine” ulaşmak için gerekli politik taahhüt ve uygulamaları güçlendirmek, Özellikle fakirliğin giderilmesi ve çevresel sürdürülebilirlik olmak üzere, “Binyıl Kalkınma Hedeflerine” ulaşmada ormanların rolünü güçlendirmek, Ulusal eylemler ve uluslararası işbirliği için bir çerçeve oluşturmak Devlet Başkanları Zirvesi 2011 yılı Eylül ayında “Devlet ve Hükümet Başkanları Ormancılık Zirvesi” tertip edilecektir.

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 Ülkemiz Dünya ormancılığının neresinde Birleşmiş Milletler Ormancılık Formu (UNFF) UNFF10, 2013 yılında ülkemiz ev sahipliğinde yapılacak, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) Orta Asya Alt Bölge Ofisi ülkemizde kuruldu, Avrupa Orman Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyoruz, FAO Orman ve Su Komisyonu olarak görev yapan “Dağlık Havzaların Yönetimi Çalışma Grubu” Yürütme kurulu üyesiyiz, SilvaMed yürütme kurulu üyesiyiz. Birleşmiş Milletler Kalkınma proğramı- UNDP Aktif şekilde çalışmaya başladık. Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Ormancılık Komitesi (UNECE TC) Yürütme Kurulu Üyesiyiz 2011 Toplantısı Ülkemizde Yapılacak Avrupa Orman Bakanları Konferansı (MCPFE-Forest Europa) Aktif üyesiyiz, “Uluslararası Müzakere Heyetini” nin beş üyesinden birisi Türkiye

TÜRKİYE’NİN ORMANCILIK KONUSUNDA İLİŞKİDE OLDUĞU ÜLKELER

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 MUTABAKAT ZABITLARI ÜLKE ADIYILIÜLKE ADIYILI BOSNA HERSEK11/05/2010PAKİSTAN15/06/2003 KOSOVA15/09/2004UMMAN13/01/2004 FAS16/04/2004KKTC09/08/2010 İRAN28/04/2010LÜBNAN10/01/2010 IRAK15/10/2009AZERBAYCAN09/07/2004 SURİYE04/12/2008GÜRCİSTAN04/12/2009 KUVEYT30/03/2008KAZAKİSTAN22/10/2009 KIRGIZİSTAN29/05/2009FRANSA05/03/1997 AVUSTURYA18/06/2009MOĞOLİSTAN02/11/2006 FİNLANDİYA13/05/2004

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 Hırvatistan, Finlandiya, ve İsrail büyükelçileri Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti,Hırvatistan,Finlandiya, Bosna-Hersek heyeti ağırlandı,Bosna-Hersek Kazakistan’dan gelen ormancı heyet Eylül 2010 tarihleri arasnda Genel Müdürülüğümüz ziyaret etti.Kazakistan’dan Lübnan Heyeti Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul, Bolu ve Ankara Orman Bölge Müdürlüklerini ziyaret etti.Lübnan Heyeti Macaristan heyeti 9-13 Ekim 2010 tarihleri arasında Amasya Orman Bölge Müdürlüğünde incelemelerde bulunduMacaristan heyeti İkili İlişkiler- Son Faaliyetler

16/12/2010 Kurumsal Kimlik YILI

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 Dünya Ormancıları Türkiye’de Buluşuyor… FAO’ nun Orman ve Su Toplantısı Eylül ayında ülkemizde yapılacak (12-16 Eylül), Avrupa Orman Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Orman Komitesi ülkemizde toplanıyor (10-14 Ekim 2011), UNFF10 ülkemizde yapılacak (2013) Balkanlar, Ortadoğu ve Ortaasya Orman Bakanları ülkemizde bir araya gelecek.(Mayıs 2011)

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 YARDOP Projesi komşu ülkelerde yaygınlaştırılacak, Bosna Hersek ve Makedonya’da “Kent Ormanı”, Suriye ve Lübnan’da “Model orman” kurulacak, Karpelli sedir Ekimi projesi Suriye, Lübnan ve Fas’ ta yaygınlaştırılacak, Özbekistan’da “Orman Amenajman Planı” yapılacak 2011 Uluslar arası Orman Yılı kapsamında; başta orman fakülteleri olmak üzere tüm kesimlerle ortak çalışılacak. Türk Ormancılığı Dünyaya Model Oluyor

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 PROJELER İklim Değişikliği ile ilgili olarak MENA bölgesinde; Fas, Cezayir, Tunus, Suriye, Lübnan ve Türkiye’de uygulanacak olan bölgesel bir projeye başlandı, UNDP ile işbirliği içinde “Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarının Entegre Yönetiminin Geliştirilmesi “Avrupa’da Dağ Ormanlarının Çok Fonksiyonlu Olarak Korunması” projeleri sunuldu. Bugün Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal Ve Çevresel Katkıları Üzerine Yerel Uygulamalar Projesinin tanıtm toplantısındayız Bu projenin gerek UNDP gerekse BTC ile olan ikili işbirliğimizi daha da güçlendirecektir.

16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 TEŞEKKÜRLER