 Bükeş 1459 yılında Tuna'nın kollarından biri olan ‘’Dambovita’’ nehrinin yanına kurulmuş.Şehir esasen çok büyük olmasına rağmen turistlerin ilgisini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT
Advertisements

Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Halit Yıldırım
Web 2.0 AraçlarI OĞUZ TEKE
Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
ULAN BATOR.
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
ATATÜRK VE SANAT SANAT.
Avusturya.
Çek Cumhuriyeti.
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
Portekiz.
Danimarka.
HİTİTLER · M.Ö 2000 yıllarında Anadolu’ya gelerek Kızılırmak çevresinde devlet kurmuşlardır. · Başkentleri Hattuşaş ( Boğazköy) şehridir. Çorum yakınlarındadır.
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
ÖZEL ÜÇGENLER.
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları
*Bir karış su insanları düşürebilir, *Diz seviyesindeki sel suyu bir otomobili sürükleyebilir.
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Safranbolu
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OĞUZHAN ÖZDEMİR.
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
AVRUPA BİRLİĞİ KÜLTÜR POLİTİKASI. Avrupa Birliği ya da kısaca AB, yirmi yedi üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan siyasi.
Metod Aşırı Yükleme (Overloading). İzle
Avrupa Hun Devleti.
KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM
Belçika.
YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ENERJİ KAYNAKLARI >SEBAHATTİN GÜNDÜZ > >Seminer Dersi Sunumu.
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü
ÇEK CUMHURİYETİ BİLGİ YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ
LONDRA.
Coğrafi Bölgeler.
BULGARİSTAN Bayrak Arma Slogan: Съединението прави силата .(Bulgarca)
İsviçre.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
Kolombiya.
İLÇEMİZ MUSTAFA KEMALPAŞA’YI TANIYALIM
İsveç.
E MIN YAMAN BÖTE. Blog Nedir? Web Günlüğü Paylaşım aracı Sosyalleşme aracı.
Bioatıklardan Aktif Karbon Üretimi ve Metal Adsorpsiyonu
Norveç.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
İzmir ili Konak ilçe merkezi Üçüncül Faaliyetler.
İstanbul & Pecs. Avrupa Birliği Başkenti Olmak Ülkenin bilinirliğinin artması Gelen turist sayısının artması Ekonomik açıdan gelişim Şehrin tanıtımı için.
kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.
Macaristan.
YAŞANABİLİR ŞEHİRLER.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Lüksemburg.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
İTALYA.
Lozan’dan Möntrö’ye Türk Boğazları
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
İSTANBUL’ UN FETHİ.
TÜRK İSLÂM DEVLETLERİ Türklerin İslam'la Tanışma Süreçleri
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
Portekiz.
DEMOGRAFI.
İNKILAPLAR. Siyasi Alanda Yapılan İnkılaplar  Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922)  Ankara’nın başkent olması(13 Ekim 1923)  Cumhuriyetin ilanı (29.
Kavimler Göçü.
MODERN B İ REY VE TOPLUMUN ZAMAN ANLAYI Ş I a)Günlük Yaşam  Günlük yaşamda,alışkanlıklarda,bakış açısında,ilgi alanlarında değişiklikler öne çıktı. 
Sunum transkripti:

 Bükeş 1459 yılında Tuna'nın kollarından biri olan ‘’Dambovita’’ nehrinin yanına kurulmuş.Şehir esasen çok büyük olmasına rağmen turistlerin ilgisini çekebilecek merkez 2-3 kilometrekarelik bir alanda yer alıyor.Bu nedenle gezmesi kolay şehirler arasında yer alıyor.  Bükreş genç nüfusu, giderek artan turizmi ve ucuz yaşam şartlarıyla öğrencilerin özellikle tercih ettiği şehirler arasında. Komünist rejimin izlerini silen şehir, kültür ve sanat alanında yirmi yıl önce kazandığı özgürlüğü bugün avantaja dönüştürmeyi başarıyor.2 milyona yakın nüfus, yabancılara açık ve misafirperver bir halktan oluşuyor. Büyük çoğunluğu Rumen etnisitiye ait halk, ağırlıklı olarak Ortodoks inanışa sahip. Romence’nin Latin kökenli bir dil olduğunu belirtmekte yarar var.Ülkede kullanılan para birimi Rumen Leyi (RON).  Romanya kendi yemek kültürü olduğu gibi dünya mutfağınada ev sahipliği yapıyor bu nedenle şehirde birçok restoran mevcut.

 Çok eski yerleşim yeri olduğunu gösteren arkeolojik kalıntılar olmakla beraber Bükreş (Bucureşti) adına ilk defa 1459’dan kalma yazılı belgelerde rastlanmıştır.  Bükreş, Eflak ve Boğdan’ın, Romanya Prensliğini oluşturmak üzere birleştirildikten sonra 1862 yılında ülkenin başkenti oldu Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Romanya tamamen bağımsızlığını ilan etti.1881 yılında, 19. yüzyılın ikinci yarısında I. Carol altında Romanya'nın yeniden ilan Krallığı'nın siyasi merkezi haline geldi. Bu yüzyılda kentin nüfusu önemli ölçüde artmıştır ve kentsel gelişmede yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönemde, gaz aydınlatmasında, tramvaylar ve sınırlı elektrifikasyon getirilmiştir.

 Romanya'da komünizmin kurulmasının ardından, şehir büyümeye devam etti. Çoğu kule bloklarına hakim olan yeni ilçeler inşa edildi. Nikolay Çavuşesku liderliği ( ) sırasında şehrin tarihi bölümlerinin çoğu yıkıldı.  2000 yılından sonra kentin modernize ve kentsel yenilemesi devam etmektedir. Bükreş'in tarihi merkezinde restorasyon çalışmalarının yanısıra, Konut ve ticari gelişmeler özellikle kuzey bölgelerinde devam etmektedir.  Bükreş'teki en önemli yüksek öğretim kurumları Gheorge Gheorghui-Dej Politeknik Enstitüsü ve Bükreş Üniversitesi'dir. Ayrıca, çok sayıda araştırma merkezi ile bilim ve sanat dallarında öğrenim veren yüksek okullar vardır.  İmalat sanayisi olarak, başta makine aletleri ve tarım makineleri, elektrik ve otomotiv donanımı, otobüs ve troleybüs yapımı sayılabilir. Ulaşım bakımından metro ve tramvay olarak gelişmiş durumdadır

 Parlemento Binası

   rehberi/bukres.aspx rehberi/bukres.aspx   C5%9F C5%9F  res.html res.html  &cid=1&z=13&mt=1