Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1 Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi 20110954045
Web 2.0 Araçları Tanıtımı Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi

2 WEB 2.0’IN EĞİTİMDE KULLANIM AMAÇLARI
Web 2.0 kullanıcıları, web okuru olmaktan çıkarak web okur-yazarı haline gelmektedir. Web okur-yazarı olan kişiler işbirlikçi çalışmalar ile çevrimiçi ansiklopediler, günlükler veya topluluklar oluşturabilmektedir. Ayrıca bu topluluklar birbirlerini bilgilendirebilmekte, bilgi paylaşmakta, geri bildirim sağlamakta ve birlikte üretebilmektedir.

3 Eğitim Amaçlı Kullanılabilecek Web 2.0 Araçları
Prezi Wordpress Google Drive Vikipedi Webspirationpro

4 Bir sunum aracıdır. Aynı Powerpoint ile hazırladığınız sunumlar gibi Prezi ile de etkileyici, zengin görselliğe sahip, sunum yaptığınız kitle tarafından ilgiyle takip edilebilen slaytlar oluşturabilirsiniz. Sunumlarınızda kullanabileceğiniz dosya türleri ise; resim,video,pdf dosyaları ve swf uzantılı flash çalışmalarıdır.

5 WordPress, dünyada en çok kullanılan blog 
sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye başlayabilirsiniz.

6 Google Drive, her türlü dosyanın ve klasörün depolanabileceği, erişilebileceği, oluşturulabileceği, düzenlenebileceği ve paylaşılabileceği tek bir yer sağlar. Google Drive'dan yeni doküman oluşturduğunuzda genellikle çevrimiçi Google Dokümanlar, Google e-tablolar ve Google Slaytlar oluşturursunuz.

7 Vikipedi Kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir.

8 Kolay ve hızlı bir şekilde kavram haritası oluşturmak için kullanılabilecek çevrim içi bir internet sitesidir.

9 Kaynakça http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_2.0


"Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları