TÜRK GÖĞÜS HASTALIKLARI YETERLİK KURULU RESERTİFİKASYON ESASLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
Advertisements

TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
DÖRDÜNCÜ DÖNEM KANITA DAYALI TIP UYGULAMALARI Dr. Zeynep İnce, 2 Ocak 2013.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
Erciyes Üniversitesi Vakfınca 1 Ocak 2006 Tarihinden İtibaren Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Çalışmalara Verilecek Maddi Desteklerle İlgili İlkeler Doç.
PERSONEL TOPLANTISINA
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Dr. İskender Sayek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı TTB Eğitim Kolu Xlll. Tıpa Uzmanlık Eğitimi Kurultayı İstanbul.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BASAMAKTA MESLEKİ EĞİTİM VE MESLEKİ YETERLİK GP/AH ve diğer uzmanlık alanlarında mesleki yeterliklerin sınanması ile ilgili deneyimler.
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
TTB-UDEK BİLİMSEL ARAŞTIRMA ÇALIŞMA GRUBU RAPORU.
TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ ve YETERLİK KURULLARI
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
TTB-UDEK STE-SMG Çalışma Grubu Toplantısı TTB-UDEK Çalışma Grupları Genel Kurulu 04 Aralık 2009, İzmir.
Estetik Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyet Raporu
TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Ulusal Yeterlilik Ulusal yeterlilik; yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yapılan değerlendirmelerle tespit edilen ve MYK (Mesleki Yeterlilik.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Uzmanlık derneklerinin amaçları ve uzmanlık alanının temsiliyeti Prof. Dr. Mustafa Ünlü TTB-UDEK Yürütme Kurulu.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA Ç.G. RAPORU-1 Ulusal yayıncılık özendirilmelidir - Uzmanlık derneklerinin bilimsel yayın organı olmalı –Akademik yükseltmelerde ulusal.
Nizip Rehberlik ve Arastırma Merkezi – Rehberlik Hizmetleri Bölümü Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları.
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
23 Nisan töreni, 1932 (Prof. Dr. Mümtaz MAZICIOĞLU’na fotoğraf için teşekkürler)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ
Bitlis Eren Üniversitesi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TIBBİ CİHAZ REKLAM VE TANITIM FAALİYETLERİ
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. ≤ 40 yaş olmak
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
2017-ALES Sonbahar Dönemi Bina Sınav Sorumlusu Görevli Eğitimi
Mesleki Yeterlilik Kurumu Nedir?
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
2018 KPSS- Ortaöğretim (KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI) GÖREVLİ EĞİTİMİ
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (2018 YDS) GÖREVLİ EĞİTİMİ
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİRİM KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI 25 Aralık 2018.
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2018 Faaliyet Dönemi Yönetmelik ve Uygulama İlkeleri Aralık 2018.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Sunum transkripti:

TÜRK GÖĞÜS HASTALIKLARI YETERLİK KURULU RESERTİFİKASYON ESASLARI Dr. Filiz Koşar TGHYK YK Başkan Yardımcısı

Çıkar Çatışması Beyanı Bu konu ile ilgili olarak herhangi bir kurum veya firma ile çıkar çatışmam yoktur.

Resertifikasyon Yönergesi ile belirlenmiştir

TANIM TGHYK tarafından Yeterlik Belgesi verilen Göğüs Hastalıkları uzmanlarının Yeterlik Belgelerinin yenilenmesidir. Yeniden belgelendirme süreci tamamıyla gönüllülük çerçevesinde yürütülür. 

AMAÇ Yaşam boyu öğrenmeyi ve sürekli mesleki gelişimi teşvik etmek Bilgi ve beceri düzeyini arttırmak  Koruyucu ve tedavi edici hekimlik hizmet kalitesini yükseltmektir

Başvuru Koşulları En az 10 yıl önce TGHYK tarafından verilmiş olan Yeterlik Belgesini almış olmak Belirtilecek resertifikasyon yöntemlerinden biri ile gerekli başvuru belgelerini sağlayıp, başvuruyu gerçekleştirmek

Resertifikasyon Yöntemleri TGHY sınavının teorik ve pratik bölümlerine  girmek ve başarılı olmak  TGHY sınavının  teorik bölümüne tekrar girip başarılı olmak  ve ek olarak belirtilecek etkinliklerden her yıl en az 30 olmak üzere on yıl içinde toplam en az 300 kredi almış olmak veya Ayrıntıları belirtilecek etkinliklerden her yıl en az 50 olmak üzere on yıl için toplam en az 500 kredi almış olmak. On yılını doldurduğu halde başvurmamış olanlar için 500 krediye ek olarak on yılı geçen her yıl için ek en az 50 kredi almış olmak.

Nereye - Kime Yapılır? Resertifikasyon başvuruları her yıl Eylül ayında TGHYK Yürütme Kurulu Başkanlığına yapılır Başvurular TGHYK Yürütme Kurulu tarafından oluşturulacak bir komisyon (Resertifikasyon Değerlendirme Komisyonu) tarafından incelenir. Komisyonun hazırlayacağı  rapor  Yürütme Kurulunda görüşülerek koşullara uygun adayların Yeterlilik Belgeleri yenilenir. Yeni belgeler  başvuruyu takip eden iki ay içerisinde hak sahiplerine gönderilir.

Yeni Belgelerin Süresi Yenilenen belgelerin geçerlilik süresi 10 yıldır. Onuncu yılın sonunda o tarihte yürürlükte olan  Resertifikasyon Yönergesi koşullarına göre aday yeniden belgelendirilmek üzere tekrar başvurabilir

Etkinliklerin kredilendirilmesi  Resertifikasyon için dört temel alanda kredi alınabilir. STE kredisi (Sürekli Tıp Eğitimi/Sürekli Mesleki Gelişim) CME, EBAP, ABIM kredileri Bildiri veya konuşma veya oturum başkanlığı Yayın On yılda alınacak krediler bu alanların herhangi birisinden veya birkaçından olabilir.

Nelerden Kredi Verilir? TTB tarafından kredilendirilmiş ulusal kongre, sempozyum, kurs, konferans vb bilimsel toplantı katılımı (STE/SMG) Uluslararası kredilendirme kurumlarınca [American Board of Internal Medicine (ABIM), European Board for Accreditation in Pneumology (EBAP) vb.] kredilendirilmiş uluslararası kongre, sempozyum, kurs, konferans vb bilimsel toplantı katılımlarından alınan CME kredileri Tanımlanan toplantılara konuşmacı, oturum başkanı olarak, veya poster ve sözlü sunum ile katılmak  Yapılan bilimsel yayınlardan alınan krediler

Başvuru dosyası içeriği Başvuru dilekçesi Kısa özgeçmiş Önceki  Yeterlik Belgesi örneği  Eğer varsa TGHY sınav sonuçları  Göğüs Hastalıkları alanında Ulusal bilimsel toplantılarda TTB tarafından verilmiş STE-SMG kredi belgeleri Göğüs Hastalıkları alanında uluslararası toplantılarda uluslar arası kredilendirme kurumları tarafından verilen CME kredi belgeleri Belirtilen toplantılara konuşmacı, oturum başkanı olarak veya poster ve sözlü sunum ile katılınmış ise bunu belgeleyen toplantı programı örneği Bir önceki yeterlik belgesini aldıktan sonraki dönemde yapılan tüm yayınların listesi

Geçici madde Yönergenin geçerliliği TGYK Genel Kurulunda kabul edildikten beş yıl sonra başlamaktadır. Beş yıl sonra resertifikasyon için başvuracak adayların bu yönergenin 4.1.1. maddesini taşıması veya madde 4.1.2, ve 4.1.3 de belirtilen puanların en az yarısını almış olması gerekir. Yönerge uygulamaya girinceye kadar beş yıl süre ile daha önce verilen Yeterlilik Belgelerin geçerliliği devam etmektedir. 

Geçici Maddenin Anlamı Yönerge 2011 Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Süresi dolan 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 Yeterlik belgeleri nisan 2016’ya kadar geçerli olup, eylül 2015’de resertifikasyon için başvurmaları tavsiye edilebilir. Daha erken de olabilir. Teorik sınava girecekse her yıl en az 15 olmak üzere on yıl içinde (ardışık olmayabilir) toplam en az 150 kredi almış olmak. Teorik sınava girmeyecekse her yıl en az 25 olmak üzere on yıl için (ardışık olmayabilir) toplam en az 250 kredi almış olmak.

Puanlama Etkinlik Alanı Etkinlik Kredi Değeri 5.1 Türk Tabipler Birliği tarafından kredilendirilmiş ulusal kongre, sempozyum, kurs, konferans vb bilimsel toplantı katılımı TTB tarafından verilen STE-SMG kredilerinin toplamı 5.2 Uluslar arası kredilendirme kurumlarınca kredilendirilmiş uluslar arası kongre, sempozyum, kurs, konferans vb bilimsel toplantı katılımı Bu toplantılardan alınan toplam CME kredisi

TTB Kartları ile kişisel sayfaya girilmeli Son 6 yıl STE kredi puanı görülüyor Eksik ve yanlışlar çok fazla önce ilgili Derneğe sonra Derneğinde ilgili Firmaya kongre kaydını girmesi için ve sonra TTB ‘ye kişiyi girmesi için başvurusu gerekiyor

TTB sayfanızdan son 5 yıl STE kredi puanı içeren sertifika da veriliyor

Puanlama Etkinlik Alanı Etkinlik Kredi Değeri 5.3 a) STE ile kredilendirilmiş ulusal toplantılara konuşmacı olarak katılım 5 2 b) STE ile kredilendirilmiş ulusal toplantılara oturum başkanı olarak katılım c) STE ile kredilendirilmiş ulusal toplantılarda bildiri sunmak   NOT: Aynı bilimsel toplantıda yapılan birden fazla etkinliğin her birinden ayrı puan alınır

Puanlama Etkinlik Alanı Etkinlik Kredi Değeri 5.3 e) Uluslar arası  toplantılara konuşmacı olarak katılım 25 10 7 f) Uluslar arası  toplantılara oturum başkanı olarak katılım g) Uluslar arası  toplantılarda bildiri sunmak   NOT: Aynı bilimsel toplantıda yapılan birden fazla etkinliğin her birinden ayrı puan alınır

Puanlama Etkinlik Alanı Etkinlik Kredi Değeri 5.4 25 15 10 7 5 2 SCI ve SCI expanded dizininde yer alan dergilerdeki araştırma makaleleri için 25 SCI ve SCI expanded dizininde yer alan dergilerdeki diğer makaleler için 15 SCI ve SCI expanded dışındaki uluslar arası dizininde yer alan dergilerdeki araştırma makaleleri için 10 SCI ve SCI expanded dışındaki uluslar arası dizininde yer alan dergilerdeki diğer makaleler için 7 Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan araştırma makaleleri için 5 Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan diğer makalelerde 2

Puanlama Etkinlik Alanı Etkinlik Kredi Değeri 5.4 25 10 5 SCI ve SCI expanded dizininde yer alan dergilerde editörlük (her bir dergi, her bir yıl için) 25 SCI ve SCI expanded dışındaki uluslar arası dizinde yer alan dergilerde editörlük (her bir dergi, her bir yıl için) 10 Ulusal hakemli dergilerde editörlük (her bir dergi, her bir yıl) 5 Uluslar arası kitap ya da kitap bölümü yazmak Ulusal kitap ya da kitap bölümü yazmak

UNUTMAZSANIZ RESERTİFİKASYON ÇOK KOLAY Sonuç TTB Kartlarınızı STE/SMG ile kredilendirilmiş etkinliklere katılırken ve ayrılırken okutmayı, Uluslar arası toplantılardan da CME vb kredi almayı Kredilendirilmiş toplantılarda konuşmalar ve oturum başkanlıklarınızı belgelemeyi Yayınlarınız ve veya editörlüklerinizi belgelemeyi UNUTMAZSANIZ RESERTİFİKASYON ÇOK KOLAY

Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu Yürütme Kurulu Resertifikasyon için başvurularınızı değerlendirmeyi beklemektedir Teşekkürler….