TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
Advertisements

Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek.
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.
İletişimin Zamanda yolculuğu
BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI
YAŞAMIMIZDAKİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER
Bilgi Teknolojileri Hafta 01. Bilgi Nedir???  Fikir  İlim  Malumat.
Gelişen Teknoloji ve Buluşlar
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Çeşitleri
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİLGİ TOPLUMU.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
BİT ÜRÜNLERİ ve BİT ÇEŞİTLERİ
TELEFON 4 –A SINIFI.
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM
ENDÜSTR İ MESLEK L İ SES İ TEKN İ K L İ SES İ ANADOLU TEKN İ K L İ SES İ.
Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican
BİT’in Günlük Yaşamdaki Önemi
Hacettepe Üniversitesi
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
BİT KULLANMA VE YÖNETME
YENİ DİJİTAL ÇAĞ Giriş.
Yeni Medya ve Sosyal Medya
BİLGİSAYAR NEDİR?.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER İnsanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeryüzünde ve yeraltında bulunana maddeleri çeşitli işlemlerden geçirerek değişikliğe.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİT’İN TEMEL KAVRAMLARI
TEKNOLOJİNİN TANIMI VE ÖNEMİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Gerçekleşen Düşler İcatlar ….
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Çeşitleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
6.1.1.A Teknolojik Ben
Neden Bilişim
YARARLI ANDROID UYGULAMALARIM
Sunum transkripti:

TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ İsmail DEMİR 263 Tayfur AK 138 10-I

Düşünün acaba teknoloji olmasa hayatımız nasıl olurdu ? Teknoloji olmasaydı ocak ve fırınlar sayesinde yemek pişiremez, buzdolabı sayesinde besinleri soğuk tutamazdık.

Bunlar günlük hayatımızdan çok basit örnekler. Günümüzde teknoloji hayatımızın her saniyesinde bizimle beraber. Kullandığımız saatler, cep telefonları, bilgisayarlar, bindiğimiz toplu taşıma araçları… Kısacası her anımızda teknolojiyle iç içeyiz.

Günlük Hayatımızda En Çok Kullandığımız Teknolojik Ürünler Günlük hayatımızda teknolojik ürünleri farklı alanlara göre sınıflandırabiliriz İletişim Alanı Eğitim Alanı Sağlık Alanı Ulaşım Alanı

İletişim Alanı İletişim ve haberleşme alanında günümüzde en çok kullanılan teknolojik aletler telefon, bilgisayar, faks ve televizyonlardır.

Geçmişten günümüze iletişim alanındaki teknolojik aletler hızla gelişip değişmektedir. Örneğin; İlk üretilen bilgisayar bir oda büyüklüğündeyken günümüzde bilgisayar, telefon ve televizyon tek bir alette çantamıza sığacak boyuttadır.

Eğitim Alanı Eğitim alanında günümüzde en çok kullanılan teknolojik aletler akıllı tahtalar, projeksiyon aleti, bilgisayar, tablet vb. aletlerdir.

Günümüz artık eğitimde birçok yeni teknolojik aletler kullanılmaktadır Günümüz artık eğitimde birçok yeni teknolojik aletler kullanılmaktadır . Kullanılan teknolojik aletler eğitim seviyesini ve rahatlığını yükselterek daha verimli bir eğitime imkan sağlamaktadır.

Sağlık Alanı Sağlık alanında günümüzde en çok kullanılan teknolojik aletler stetoskop, röntgen cihazı, MR cihazı, işitme cihazı, diyaliz cihazı vb. aletlerdir.

Sağlık alanında kullanılan aletler yardımıyla teşhis ve tedavi daha kolay sonuca ulaşmaktadır. Günümüzde bir çok hastalığın tedavisi teknolojik aletler yardımıyla bulunmaktadır. Sağlık alanı tamamen teknolojiye dayalıdır bu alandaki teknolojik ilerleme ülkelerin gelişmişlik düzeyini de yansıtmaktadır. Sağlık alanındaki teknoloji her geçen gün hızla gelişmektedir.

Ulaşım Alanı Ulaşım alanında en çok kullanılan teknolojik araçlar otomobil, tren, gemi, uçak, motosiklet vb. araçlardır.

Ulaşım alanındaki teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaktadır Ulaşım alanındaki teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Teknolojik araçlar sayesinde işimize, okulumuza veya ulaşmak istediğimiz yere güvenli ve ekonomik bir şekilde ulaşabiliyoruz. Dünyanın bir yerinden başka bir yerine ulaşmamız günümüzde çok kolay bir hal almıştır.

Herkesçe bilinen bir gerçek şudur ki çağ ilerlediği sürece teknolojinin yaşamımızdaki yeri büyüyor ve teknoloji bizle daha fazla birlikte oluyor. Bu da hem bizim hayatımızı kolaylaştırıyor hem de bizi bu teknolojik aletlerle pratik zekaya sahip birer birey yapıyor. Yalnız unutmamak gerekir ki teknoloji bir araçtır. Kendi başına bir mantığı yoktur, onu kullanan kişilerin amaçlarına hizmet eder. Bir buldozerle maden de aranabilir, bir evde yıkılabilir. Teknoloji güzeldir kullanmasını bilene…