Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi"— Sunum transkripti:

1 Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi

2 İnsanın yaşamaya başlayıp, bunu devam ettirebilmesi için bilgiye ihtiyacı vardır.Yaşamı insanın yönlendirdiğini veya doğal kural ve kanunları olduğunu kabul etsek bile her iki halde de bu böyledir.

3 Yaradılışından veya bir başka deyişle varoluşundan bu yana her zaman ve sürekli olarak kendisini koruyup, geliştirecek bir bilgi arayışı ve öğrenme azmi içerisindedir. Çünkü Bilginin açamayacağı kapı, çözemeyeceği sorun yoktur.

4 Günlük koşturmaca ve telaş içerisinde farketmesek de sadece bir tek ama bir tek kelimenin insan hayatındaki rolü çok ama çok önemlidir.Bazen bir kelime, bir cümle ve bir telefon numarası insanın hayatını değiştirebilir.Hayatta karşılaştığınız yada karşılaşabileceğiniz tüm sorunları çözmeniz içinde bilgiye ihtiyacınız vardır.

5 Cehaletten kaynaklanan kaba kuvvet dışındaki güç dışında güçlü olmak da ancak bilgi ile mümkündür. Bu sorunları çözemeyen toplumlar da ortalama insan ömrü yaklaşık yıl, kısmen çözenlerde yıldır. İnsanoğlunun bilgi, huzur ve refahı arttıkça yıl olması mümkün görülmektedir.

6 Atalarımız, her zaman ''Oku'' ve ''İlim Çin'de olsa git onu ara bul'',''Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp'' şeklinde tavsiyelerde bulunmuştur."Bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum"deyişi de bildiğimiz bir deyiştir.

7 Yaşadığımız çağ, bilgi ve bilişim çağıdır
Yaşadığımız çağ, bilgi ve bilişim çağıdır.Bilgi, sınırsız ancak her insanın bilgi seviyesi çeşitli nedenlerle sınırlıdır.Bazen küçük bir bilgi kırıntısı veya bir kelimelik, bir cümlelik bir bilgi hayatınızı kurtarabilir yada hayatınızı değiştirebilir

8 En başta iki kişinin bulunduğu bir ortamda, ailede, yakın akrabalar, komşular arasında, toplumda ülkede ve ülkeler arasında bilgi ve kültür seviyesi birbirine yakın olan kişilerin, aile fertlerinin ve diğer insanların birbirleriyle daha iyi iletişim ve ilişki kurarak daha iyi anlaştıkları herkesçe bilinen bir gerçektir.Bilgi ve kültür seviyesi birbirine yakın kişiler arasında gerginliğe, strese ve hatta çatışmaya varan olayların çok daha az olduğu görülmektedir.

9 Tüm bu sebeplerle kısıtlı zaman ve imkanlarda bilgiye ulaşmanın ne kadar zor olduğu da bilinmektedir. Bugün bir miktar para ödeyerek satın alınabilen, elektrik, televizyon, otomobil, uçak, bilgisayar gibi şeyleri bulmasının insanoğluna kaç bin yıllara mal olduğunu, ateş ve yazının kaçıncı bin yılda bulunabildiğini düşünürseniz, bilgiye ve bilgi birikimine ulaşmanın zorluğu daha iyi anlaşılabilir. Her an yeni bir şeyler bulma ve öğrenme peşindeyiz. 

10 Bilginin, düşüncenin, buluşların ve insan beyninin bunları öğrenmesinin elde ettiği bilgilerle yeni buluşlar yapmasının sınırı yoktur.İnsanın henüz beyninin üçte birini kullandığı belirtilmektedir. İnsan beyni öğrendiği kadar çeşitli sebeplerle unutmaktadır da işte bizim amaçlarımızdan biri de bu unutkanlığı mümkün olduğunca ortadan kaldırmaktır.Bilgileri sürekli elinizin altında ve parmaklarınızın ucunda ve gözünüzün önünde bulundurmaktır. Dersimiz.com

11 Bilgili ve Kültürlü insanların yaşadığı bir evren ve dünyada yaşam standartlarının daha iyi olacağı muhakkaktır.Bilgi insana huzur verir, hayatta karşılaşılan tüm zorluk ve sorunları kolayca çözer. Bilgili, ne istediğini, ne yaptığını bilen insanın değeri her yerde farklıdır.

12 Ceren Karakaş 11-G 245


"Bilginin İnsan Yaşamındaki Önemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları