Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

Danışman : Mehmet KÖRPİ
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
ERASMUS OFİSİ.
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi Ticaret Kanunu Tadil Komisyonu Üyesi
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNUN İLKELERİ
Bakanlar Kurulu Eylem Planı Alkol ile ilişkili zararların azaltılması amacına yönelik kapsamlı bir Topluluk stratejisinin geliştirilmesi İlgili tüm politika.
SERİ:IV NO:41 TEBLİĞİ NE DEĞİŞTİ?
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
AB Rekabet Politikası ve İç Pazar
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
UN Global Compact (BM Küresel İlkeler Sözleşmesi)
Avrupa Birliği Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Stratejisi
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
ILO Çokuluslu Şirketler ve Sosyal Politikaya ilişkin İlkeler Üçlü Bildirgesi.
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
Dünya Bankası KOBİ Finansal Raporlaması José Maria Bové FEE Başkan Yardımcısı, KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Başkan, FEE KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Çalışma.
OECD Çok Uluslu Şirketler Rehberi
DOÇ.DR. YILDIZ AYANOĞLU 1969 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Razgrad Ticaret Lisesinin Sanayi İşletmelerinde Muhasebe.
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
İYİ YÖNETİŞİM.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Slide 1 Kurumsal Mali Sorumluluk ve Muhasebe Standartları « Dördüncü Yönerge » - yıllık hesaplar 1978 « Yedinci Yönerge » - konsolide hesaplar 1983 – Değişiklikler.
29 Kasım Direktifin Uygulanması Macaristan’da Kamu Gözetimi Katalin Fekete Başkan Yardımcısı Macaristan Denetçiler Odası.
AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK
1 Mali Politika Denetimi Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu (UDK) Visa Paajanen
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
Slide 1 AB Müktesebatı Muhasebe ve Denetime Giriş: Jurgen Tiedje Muhasebe ve Denetim Birimi Avrupa Komisyonu.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Türk İşçilerin Serbest Dolaşım Hakkı Engellenebilir mi?
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
AB KURUMLARI VE KARAR ALMA YÖNTEMLERİ Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
İGMD. Dünyada YYS Uygulamaları ve Diğer Gelişmeler.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Devlet Muhasebe Standartları
GC_WEP İLKELERİNE BAKIŞ
Yönlendirme Komitesi Çalıştayı Şubat 2015, Ankara Plaza Hotel AB İç Pazarına ilişkin genel resimde 2 direktif arasındaki ilişkiler ve yakınsak.
İnceleme Dairesi Başkanlığı
AB’DEVERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Finansal Olmayan Bilginin ve Çeşitlilik Bilgisinin Kamuya Açıklanmasına İlişkin AB Direktifi

Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “2011-2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde, “tüm sektörlerdeki şirketler tarafından sağlanan toplumsal ve çevresel bilgilerin şeffaflığı hususunda bir yasa teklifi” hazırlanmasına yönelik çağrıda bulundu. Avrupa Komisyonu’nun 16 Nisan 2013 Tarihli Direktif Teklifi

Bağlam 26 Şubat 2014 tarihinde, Avrupa Parlamentosu ve Konsey arasında siyasi bir fikir birliği sağlandı. Direktifin hala resmi bir şekilde uygulanmaya devam etmesi gerekmektedir (15 Nisan 2014’te Avrupa Parlamentosu’nda oylama yapılacaktır.) Finansal olmayan raporlamaya ilişkin hükümler, 26 Haziran 2013 tarihinde kabul edilen AB “Muhasebe Direktifleri”ne (2013/34/AB) dahil edilecektir.

Hangi şirketlerin rapor sunmaları gerekecektir? Yeni hükümler, 500’den fazla çalışanı bulunan “kamu yararına çalışan kurumlar” için geçerli olacaktır. Kamu yararına çalışan kurumlar, listede yer alan teşebbüsler, bankalar, sigorta şirketleri gibi kurumlardır. AB üye devletleri, “işletmelerinin niteliği, büyüklüğü ve çalışan sayılarından dolayı kamu ile önemli ölçüde ilgili olan” teşebbüslerin kapsamını açma hakkına sahiptir.

Hangi şirketlerin rapor sunmaları gerekecektir? Bu sebeple, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) yeni raporlama yükümlülüğünden muaf tutulmaktadır. AB bünyesinde yaklaşık 6.000 kamu yararına çalışan kurum, bu Direktif kapsamına girmektedir.

Şirketler hangi konularda rapor sunacaktır? Direktif, AB ülkelerindeki şirketlerin her yıl, yıllık raporlarında veya ayrı bir sürdürülebilirlik raporunda aşağıdaki hususlara ilişkin beyanda bulunmasını şart koşmaktadır: çevresel, toplumsal konular ve çalışanlarla ilgili hususlar, insan haklarına saygı, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele

Finansal olmayan beyanlarda, şirket politikasının tanımına, bu politikaların sonuçlarına ve bunlara ilişkin başlıca risklere yer verilmesi gerekmektedir. Ayrıca, şirketlerin rapora kapsama dahil edilen çeşitli konulara (örn. çevresel, toplumsal konular ve çalışanlarla ilgili konular) ilişkin gerekli özeni gösterdikleri süreçleri, “ilgili ve uygun durumlarda”, olumsuz sonuçlar doğurabilme ihtimali bulunan iş ilişkilerini ve finansal olmayan temel performans göstergelerini dahil etmeleri gerekmektedir.

Bir şirket, bu konulara ilişkin politikalara uymadığı takdirde, bunun için bir gerekçe göstermesi gerekecektir. Ancak, şirketlere belirli koşullarda, ticari anlamda kritik bilgileri saklı tutma imkanının tanındığı, ‘yasal bir hak’ niteliği taşıyan bir madde yer almaktadır. Denetçiler, yalnızca finansal olmayan bilginin sunulup sunulmadığını kontrol edebilecektir. Tutarlılık denetiminde bulunmayacak ya da görüş belirtmeyecektir. Ancak, üye devletler tutarlılık denetimi yapma hakkında sahiptir.

Çeşitlilik Politikası Listede yer alan büyük şirketlerin, idari, yönetim ve denetleyici kurumlarındaki çeşitlilik konusunda, çeşitlilik politikalarına ilişkin kurumsal yönetişim beyanının bir parçası olarak aşağıdaki hususlarda gerekli bilgileri sunması gerekecektir: - Yaş, - Cinsiyet, - Eğitim ve meslek durumu

Çeşitlilik Politikası Beyanlar, politikanın hedeflerini, nasıl uygulandığını ve sonuçlarını ortaya koyacaktır. Çeşitlilik politikası bulunmayan şirketler, bunun için bir gerekçe göstermek durumunda kalacaktır. Denetçiler, finansal olmayan bilgilerin verilip verilmediğini kontrol edecektir.

Atılacak Adımlar Usul gereği, anlaşmanın Avrupa Parlamentosu ve Konsey tarafından resmi olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Avrupa Parlamentosu’nda Direktif için genel oylama 15 Nisan’da yapılacaktır ve daha sonra Konsey’in onayına sunulacaktır. 2014 yılı yaz döneminde, yeni AB Direktifi yürürlüğe girecektir.

Atılacak Adımlar Avrupa Komisyonu, Direktif’in kabul edilmesini takiben iki yıl içinde, finansal olmayan, genel ve sektörel temel performans göstergelerini (KPI) kapsayan, bağlayıcı olmayan kılavuz ilkeler hazırlayacaktır. Üye devletlerin Direktif’i, iç hukuklarına yansıtmak için iki yıl süreleri olacaktır. Bir yıl geçiş süresi verilecektir. Böylece, Avrupa’daki büyük şirketlerin finansal olmayan bilginin raporlanmasına ilişkin yasal yükümlülüğü 2017 yılından itibaren hayata geçmiş olacaktır.