Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KALKINMA AJANSLARI ve KOORDİNATÖR İLLER
Advertisements

MBA-502 Stratejik Yönetim Yard. Doç. Dr. Erlan Bakiev
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
5. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ BİR TAŞLA 3 KUŞ : ÇALIŞAN MUTLULUĞU, SADAKATİ VE İŞYERİ VERİMLİLİĞİ MAYIS 2007.
KİŞİSEL SATIŞ Müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gösterim ve ikna etmeye dayalı tutundurma çabalarına kişisel satış denir.
KOOPERATİFLERDE ETKİNLİK
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Kurumlar toplumu önemser
SUNUM.
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
KSS ve KOBİ. Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Avrupa Komisyonu’na göre KSS; “Şirketlerin gönüllü olarak toplumsal ve çevresel konuları, operasyonlarına.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
ERK İSG&İK – –
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
1 Toplumsal Yatırım Stratejisi Esin Özelçi Çelebi 6 Temmuz 2004.
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
Misyonumuz Yenilikçi, bilgili, dürüst, çağdaş koşulsuz müşteri memnuniyeti felsefesini özümsemiş yüksek nitelikli, bilgi, beceri ve potansiyellerini arttırarak.
İGEP İş Tasarımı ve Hedef Belirleme
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Kalite Temsilcisi Handan KUZPINARI
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
İnovatif İnsan Kaynağı Dr. A. Kemal Tuğcu PERYÖN Etik Kurulu Başkanı İSTANBUL SANAYİ ODASI – 6. SANAYİ KONGRESİ 26 – 27 Kasim 2007.
Sevgili Öğrencilerimiz ;
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ EKİP RAPORU
İnsan Kaynakları Yönetiminin
İşletmeyi neden kurarız ?
Korkut KOÇAK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
MEHMET TEKİNALP ANADOLU LİSESİ 11/E SINIFI
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
Bölüm 10 Takımlar.
Bize en çok sorulan soru: Ekip Nakliyat neden yalnız ve yalnız,Türkiye - İtalya - Türkiye arasında taşıma yapan bir kuruluştur? Bize hep bu sorulur. İş.
Esra erarslan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
STRATEJİK PLANLAMA HAZIRLIK AŞAMASI.
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
“SEN İ N MASALIN” ORGAN İ ZASYON İ FT İ HARLA SUNAR…
Dünya Çocuk Bilim Derneği
YENİ ORGANİZASYON YAKLAŞIMLARI
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
Günümüzde kamu hizmetlerinin sunumu geçmiş dönemlere göre farklılıklar göstermektedir. Önceleri okullar için kayıt alanları belirlenir ve çocuk ancak.
Bir Kooperatifin Başarısının Ölçümü
İŞLETMENİN TARİHÇESİ, AMAÇLARI , SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
İş Ahlakı ve Sosyal Sorumluluk Anlayışı
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Sunum transkripti:

Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi 2004 - İstanbul

Özel Sektörde Gönüllülük Özel Sektör Gönüllüleri üyeleri arasında şirketlerimizin insan kaynağını topluma yatırım amacıyla yönlendirdiğimizde, hem şirketlerin hem de yardım ettiğimiz kuruluşlar açısından, beklentilerin çok ötesinde sonuçlar doğmaktadır.

Gönüllülük nasıl organize edilir? Şirketin iş amaçları doğrultusunda Insan kaynaklarına değer katma İmaj geliştirme Kurum kültürünün parçası olması Yerel bölgeye katkıda bulunma

Avantaj haline nasıl getirebiliriz? Kaynağımız Şirketlerimizin en değerli kaynağı, çalışanlarının bilgileri, becerileri ve enerjileridir. Avantaj haline nasıl getirebiliriz? Bilgi, beceri ve tecrübelerden faydalanılan bu programlarla, hem çalışanların kurumları ile gurur duymalarını sağlarken hem de motivasyon sağlayabiliriz.

Neden Topluma Yatırım? Rekabet edebilmek için sağlıklı, eğitimli ve becerikli insan kaynağına ihtiyacımız var. Sağlıklı ortamlarda faaliyette bulunmaya çalışıyoruz, hepimiz bir tüketiciyiz ve kamunun yetişemediği yerlerde bizim katkımız olabilir.

Nasıl Katkıda Bulunabiliriz? Becerilerimiz ve tecrübelerimiz İnsiyatif alma yeteneğimiz ve enerjimiz Çözüm kaynaklarına ulaşabilmemiz Sosyal ve psikolojik destek olmamız Bilgi ve yeteneklerimiz Networking ortamları yaratabilmemiz

Gönüllü Programımız Organik Stratejik Halen gönüllülük yapanlara destek veya başlamalarına yardımcı olmak. Stratejik Şirketin amaçları doğrultusunda seçilen konuların içinde gönüllülerin katılımını sağlamak.

Başlamadan önce Sosyal konulara bakışaçısı Çalışanların gönüllülük tecrübeleri Çalışanların istekleri Zaman ayırma imkanları Eğitim ve geliştirme Paydaş ilişkileri İç ve Dış iletişim

Topluma Katkı Alanını Seçmek Gönüllülük Programları Gönüllü Koordinatörleri organize etmek Zaman ayırmalarına yardımcı olmak Ödüllendirme yapmak Tam veya yarı zamanlı geçici görev -Secondment Ekip çalışmaları Rehberlik

Başarı için 10 Adım Üst düzey yönetim desteğinin olması Amaç ve hedeflerin belirlenmesi Şirketiçi destek alınması Koordinasyon ekibinin kurulması Çalışanların sahiplenmesinin sağlanması Gönüllülerin Ödüllendirilmesi İç ve Dış iletişimin yapılması Toplumla şirket ihtiyaçlarının karşılanması Küçük başlanması Sürdürebilirlik için değerlendirme yapılması