T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KUR’AN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİNE YÖNELİK KURSLAR İLE ÖĞRENCİ YURT VE PANSİYONLARI YÖNERGESİ.
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili işlemlerde, 08/12/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
KARAÇAY İLKOKUL/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
1. 2 YAZ KURSLARININ ÖNEMİ Hayrullah KÖKEN Program Geliştirme Şubesi Müdürü
PERSONEL TOPLANTISINA
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
EK ÖĞRETİM PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI
SAATLER Zamanı ölçmek için kullanılan ölçme aracı SAATTİR.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
NEVŞEHİR VALİLİĞİ GÖRE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİLİFKE İLÇESİ MUSTAFA ÖZCAN İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
Problem Çözme Ve Problem Çözme Stratejileri Ödevi Cihan GÖÇ
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİNOP AYANCIK İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
Sunuyu Hazırlayan:Belgin Topal
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ARAPÇA PROJE SINIFLARI
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
GAZİEVRENOS İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
100. YIL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
Kur’an Kursları Mevzuatı Muammer ŞAHİN Eğitim Uzmanı
Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Ramazan ÖZKAN Bilgisayar Mühendisi (23-26 Mart 2015) Manavgat.
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Erol İTİŞGEN İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı. Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı tarihli ve /20/ sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe.
FEHMİ GÜR MÜDÜR YARDIMCISI (Öğrenci İşleri). MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1-
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BÜTÜNLEŞTİRME EĞİTİCİ EĞİTMENİ İHSAN KESİK
1. Destek Eğitim Odası nedir? Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
BİTLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ/Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü, Adres: Taş.
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Destekleme ve Yetiştirme Kursları.
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ
Destek Eğitim Odaları.
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Yaz Kur’an Kursu İşlemleri
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DOSYALAMA YÖNERGESİ (1)
Diyadin İlçe Müftülüğü Haziran 2017
Sunum transkripti:

T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü İHTİYAÇ ODAKLI ÖĞRETİM PROGRAMI TEMEL ÖĞRETİM PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI Belgin AYDIN Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı

Temel Öğretim Programları Uygulama Esasları 1. Kur’an kurslarında temel öğretim programları Başkanlıkça her yıl belirlenen eğitim-öğretim takvimi doğrultusunda 4 dönem halinde yürütülür. 2. Her eğitim-öğretim dönemi, süre bakımından kendi içinde müstakildir ve bir ve ikinci dönem 9 haftadan, üç ve dördüncü dönem ise 8 haftadan oluşur. 3. Öğrenci kayıtları, eylül ayında bütün dönemler için alınabileceği gibi her dönemin son haftası ile dönemlerin ilk haftasında öğrencilerin bilgi seviyeleri göz önünde bulundurularak alınabilecektir.

4. Öğrenciden, kendi beyanına dayalı olarak düzenlenen kursa Kayıt Dilekçesinden başka bir belge istenmeyecektir. Kayıt dilekçesi ilgili kursta muhafaza edilir. 5. Sınıf açılabilmesi için en az 12 öğrencinin kayıtlı olması şarttır. Birden fazla öğreticisi bulunan kurslarda öğrenci sayısının toplamının 23 sayısını aşması halinde ikinci sınıf açılır. 6. Bir kursta temel öğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler, aynı dönem içerisindeki ek öğretim programına kayıt yaptıramaz. Ancak başka bir kursta açılan ek öğretim programına kayıt yaptırabilir.

Öğreticiler; yatılı veya hafızlığa çalışılan Kur’an kurslarında temel öğretim programına kayıt yaptıran öğrencileri, aynı dönem içerisinde ek öğretim programına kayıt yapabileceklerdir. Temel Öğretim Programını tamamlayan fakat başarılı olamayan öğrenci, istediği takdirde programa tekrar kayıt yaptırabilir.

Temel öğretim programı eylül ayının dördüncü haftasında başlayacak mayıs ayının son haftası bitecektir. Bir eğitim-öğretim yılı 4 dönemden oluşmaktadır. 2’nci dönemden sonra iki hafta yarıyıl dinlenme tatili verilecektir. Temel öğretim programı ile ek öğretim programları öğrencilerin talepleri göz önünde bulundurularak cumartesi-pazar günleri de dahil olmak üzere haftanın her gününde uygun saatlerde, haftalık ders saati ile günlük ders saati sayısını geçmemek kaydıyla düzenlenebilir. Temel öğretim ve ek öğretim programları, Kur’an kurslarında veya müftülüğün uygun gördüğü diğer mekanlarda sınıf ortamında düzenlenecektir.

Bir öğretici, temel ve ek öğretim programlarından günde en fazla toplam 6 saat ders yapar. Bir öğretici, temel öğretim programına ek olarak en çok iki ek öğretim programında görev alabilir. Bir öğretici, ek öğretim programı düzenlemeden yalnızca temel öğretim programı uygulayabilir.

Temel öğretim programları haftalık toplam (Kur’an-ı Kerim + Dini Bilgiler) 18 saattir. Bu programda 18 saatin, 12 saati Kur’an-ı Kerim öğretimine, 6 saati ise dini bilgiler öğretimine ayrılır.

Haftalık 18 saatlik program, mahalli şartlara göre haftanın günlerine (cumartesi-pazar dahil) dağıtılabilir. Örneğin; GÜNLER 1. Gün 2. Gün 3. Gün 4. Gün 5. Gün 6. Gün Toplam 1. Alternatif 4 2 -- 18 2. Alternatif 5 3. Alternatif 6 4. Alternatif 3

Bir günde 6 saat ders işleyecek öğretici dersleri öğleden önce ve sonraya 3+3 veya 4+2 şeklinde taksim eder. Bir öğretici 2. ve 3. alternatifleri tercih ettiği takdirde, boş kalan günlerde ek öğretim programı açması gerekir. Bir dönemde yeterli öğrenci bulunamaması halinde öğreticiler, öncelikle ihtiyaç duyulan diğer kurslarda, bunun mümkün olmaması halinde din hizmetlerinde görevlendirilir. Din hizmetlerinde görevlendirme yılda en fazla bir dönem süresince yapılabilir.

Kur’an kursu bulunmayan yerlerde müftülük tarafından uygun görülen mekanlarda “D Grubu” statüsünde Kur’an kursu hizmetleri düzenlenir. (Yönerge Bkz.19 Mad.) Bu kurslarda isteğe bağlı olarak temel ve ek öğretim programları uygulanır. Programların açılması, uygulanması, rehberlik ve denetim hizmetlerinin yürütülmesi “İl Eğitim Kurulu” tarafından yapılır. Bir döneme devam ettiği halde katıldığı düzeyde başarılı olamayan öğrenci istemesi halinde aynı dönemi tekrar edebileceği gibi sonraki dönemlere de devam edebilir.

Temel öğretim programında bir veya birkaç döneme katılan öğrencilere, öğretici ve müftünün imzası ile “Kur’an Kursu Katılım Belgesi” düzenlenir. Kur’an kursunda herhangi bir veya birden fazla programa kayıt yaptıran öğrenciye sadece tek sicil numarası verilir. Kur’an Kursu Başarı Belgesi almaya hak kazananlar kursta bulunan Belge Deftere kayıt edilir. Bir eğitim takviminde temel öğretim programından 4 döneme katılan veya ek öğretim programında kurlara katılan ve başarı belgesi almak isteyen öğrencilere, 4. Dönemin sonunda sınav yapılarak başarılı olanlara “Kur’an Kursu Başarı Belgesi” düzenlenir.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşekkür Ederiz Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü İletişim : Tel : (0 312) 295 80 59 Faks : (0 312) 287 68 59 E-posta : egitim@diyanet.gov.tr