Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Türk Eğitim Sistemi Ve Okul Yönetimi
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
1. OSB EĞİTİM ZİRVESİ 6-7 EKİM 2012 İSTANBUL. NİTELİKLİ İŞGÜCÜ VE OSB’LERDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM  NEDEN OSB’LERDE MESLEKİ VE TEKNİK OKUL  NEDEN.
DEVAM - DEVAMSIZLIK ve ÖĞRENİM HAKKI
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
Sporda; İstihdam, İşsizlik, İş Alanı
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
DOĞRUGÖZ NAMIK KEMAL ORTAOKULU
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
HASTANE İÇİ YÖNETİM ORGANİZASYONU
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
MÜDÜR ATAMALARINA İLİŞKİN İŞLEMLER
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
TC BURDUR VALİLİĞİ Nuriye Mehmet Nuri Velicangil İlkokulu
Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yüksekova 50. Yıl Ortaokulu
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
İSMET PAŞA ANADOLU LİSESİ
GENEL BİLGİLER İL: AĞRI İLÇE: PATNOS KÖY: YALÇINKAYA KÖYÜ
 Aynı binaların birden fazla kurum müdürlüğünce kullanılması durumunda; Binanın sahibi okul/kurum; Bina Durumu, Lojman Durumu, Bina Kullanımı Kiracı okul/kurum;
TC. GÜÇLÜKONAK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ BRİFİNG DOSYASI
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
Günümüzde Hüseyin Gürkan Lisesi adı verilen Arhavi Lisesi, 1967 yılında ”Arhavi Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği”nin öncülüğünde Arhavi halkı tarafından.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG BRİFİNG DOSYASI
T.C KOZLUK KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
DİCLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DURABEYLİ İLKÖĞRETİM OKULU
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
İl Milli Eğitim Müdürlüğü HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
NORM KADRO UYGULAMALARI
(*) Teknik Personeller; Mühendis, Lisansiyer, Tekniker ve Teknisyenlerden oluşmaktadır. (**) İdari Personelin, 3 058’i Genel İdari Hizmetler.
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
Destek Eğitim Odaları.
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
A-MEB’NA BAĞLI KURULUŞLAR 1.MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ 2.YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU 3.FİLM,RADYO,TELEVİZYONLA EĞİTİM MERKEZİ.
Aday Öğretmenlik İşlemleri
T.C Ordu Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Performans Değerlendirme Semineri.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
T.C. SAİMBEYLİ KAYMAKAMLIĞI İl ç e Milli Eğitim M ü d ü rl ü ğ ü 2016 BRİFİNG DOSYASI.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
OKULDA PERSONEL HİZMETLERİ
ŞEHİT YAKUP SÜRÜCÜ ANADOLU LİSESİ
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
ŞEHİT YAKUP SÜRÜCÜ ANADOLU LİSESİ
… Sınıf Öğretmeni.
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
Sunum transkripti:

Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması

Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması Okullarda, atama içimine göre dört grup personel istihdam edilir. Eğitim-Öğretim Hizmetleri Sınıfı Teknik Hizmetler Sınıfı Öğretmenler Yöneticiler Teknisyenler Genel İdari Hizmetler Sınıfı Yardımcı Hizmetler Sınıfı Memurlar Diğer Personel

Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması Bunların dışında gerekli hallerde sağlık hizmetleri gibi başka sınıflardan personel istihdam edilebilir. Resmi okullarda eğitim-öğretim hizmetleri sınıfındaki kadrolara dört şekilde atama yapılmaktadır. Sağlık Hizmetleri Sınıfı 1 İlk defa atama 2 Yeniden atama 3 Kurumlar arası geçiş yoluyla atama 4 Kurumlar içi atama

Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması MEB’in 1990’lı yıllarda uygulamaya geçtiği NORM KADRO: Haftalık Ders Saati Sayısı Öğrenci Sayısı Şube Sayısı Hizmet Sunulacak Nüfus Sayısı Saptamaların Yapılması Kadrolara atama yapılması

Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması MEB’in 1990’lı yıllarda uygulamaya geçtiği NORM KADRO: Haftalık Ders Saati Sayısı Öğretmen Sayısı Her öğretmen için 30 saattir. Derslik + Şube + Öğrenci Sayılarına göre belirlenir. İLSİS (il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yönetim bilgi sistemi) norm kadro çizelgesine derslerin adı ve haftalık ders sayıları işlenir. Buna göre çıkan sonuç öğretmen ihtiyacını belirler.

Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması Okullar, dönem başında bağlı bulundukları eğitim bölgesinin koordinatör müdürlüklerine, ihtiyaç duydukları ve karşılayamadıkları öğretmen ihtiyacını ve öğretmen olmayan ders saati sayısını bildirirler. Hangi branşta öğretmen ihtiyacı varsa, Bölge Müdürler Kurulu’nda görüşülür ve bu ihtiyaç, öncelikle bölgedeki diğer öğretmenlerle karşılanmaya çalışılır. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Valilikler Okul Müdürü Onaylama Atama İşlemleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Kaymakamlıklar

Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması Okullar, diğer personel alımları için Memur Hemşire Yardımcı Hizmetli Veri Kontrol İşletmeni İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen ihtiyacı dışında okulların personel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Okul Aile Birlikleri bütçesinin imkânları ölçüsünde diğer alanlarda hizmet satın alınabilir ya da sözleşmeli personel görevlendirmesi : Güvenlik görevlisi, memur, yardımcı personel/hizmetli, kaloriferci gibi yapılabilir.

Personelin Seçilmesi ve İstihdam Edilmesi

Personelin Seçilmesi ve İstihdam Edilmesi MEB’na bağlı okullar için personelin seçilip atanması ve istihdam edilmesi, bakanlık tarafından yapılır. Tüm okullar ihtiyacı olan öğretmen sayılarını İLSİS sitemine girerler. İl-İlçe milli eğitim müdürlükleri bu öğretmen ihtiyaçlarını karşılarlar. Eğer karşılanmazsa okul müdürleri ihtiyacı olan öğretmeni kendisi bulmaya çalışır. Bulunan öğretmen milli eğitim müdürlüğünce uygun görüldüğünde valilikçe onaylandıktan sonra atama olabilir.

Personelin Seçilmesi ve İstihdam Edilmesi Talim ve Terbiye Kurulu, her yıl hangi alana kaç öğretmen atanacağını açıklar. Bu alanlara ilgili öğretmenler KPSS puan türleri ve asgari puan sınırına bakılarak Atanırlar. Atamalar okul adı belirtilerek yapılmaktadır.

Ek Bilgiler KPSS 10 Puanı ile Öğretmen Kadrolarına Yapılacak Atama Takvimi Atama Tarihi Kadro Sayısı AĞUSTOS 2012 35.000 2013 55.000 Atama Yapılacak Öğretmenlik Kadroları ve Yaklaşık Puanları Bölümler Gerekli Puan GY-GK (%45) EB (%45) Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği 86 ve üzeri 96 Net 88 Net Verilen sayılar kesin olmayıp, planlanan sayılardır. Maliye Bakanlığı ve İlgili Bakanlıklar kadro sayılarında değişiklik yapabilir.