COĞRAFİ BÖLGELER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

TÜRKİYE’DE BÖLGE SINIFLANDIRMASI
Enlemler ve Boylamlar.
Avusturya.
Çek Cumhuriyeti.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ.
Sosyal Bilgiler 2. Ünite YERYÜZÜNDE YAŞAM
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
Hazırlayan: Tarık ÇETİN
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
Nerede, Nasıl Yaşıyoruz?
Portekiz.
Doğu Anadolu Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi Hazırlayan:Ali Emir ÖZCAN
Doğu Anadolu Bölgesi.
Kazanım 3. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafi özellikleri ilişkilendirir.
Aşağıda bazı tarım ürünleri ile bunların en çok yetiştirildiği bölgeler eşleştirilmiştir. Bunların hangisi doğrudur? A-) Pamuk - Güneydoğu Anadolu Bölgesi.
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
DÜNYADAKİ DENİZ ULAŞIMINDA KULLANILAN BOĞAZ VE KANALLAR
Grup karakartal Karadeniz bölgesi.
ÜLKEMİZDE NÜFUS Rasitgokhansucu.com.
YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER
ÜRETTİKLERİMİZ EKONOMİK FAALİYETLER TARIM HAYVANCILIK SANAYİ
EGE BÖLGESİ.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
COĞRAFİ KONUM ÖZGÜ® GÜVE®CİN COĞ®AFYA NOTLA®I.
MARMARA BÖLGESİ Marmara Bölgesi yurdumuzun kuzey batısında bulunur.
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
MANİSA İL COĞRAFYASI.
Belçika.
Türkiye’nin Bölgelere Göre Yıllık Yağış Rejimleri
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ
Coğrafi Bölgeler.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
ADIM ADIM TÜRKİYE.
İsviçre.
SİBEL UCAR Doğu Anadolu Bölgesi.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
İsveç.
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
No Konu Ürettiklerimiz
ÜLKEMİZDE NÜFUS ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI
1 Caner Ener. 2 3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
TÜRKİYE’DE ULAŞIM:.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
Lüksemburg.
TÜRKİYE.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
 İsmini Karadeniz'den alan bölge, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz.
MARMARA BÖLGESİ.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
KPSS COĞRAFYA Veysel DİKME
Marmara Bölgesini Tanıyalım
KÖPRÜ EKLEME TÜRKİYE nin BÖLGELERİ.
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Portekiz.
Kazanım SB Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar.
Sunum transkripti:

COĞRAFİ BÖLGELER

COĞRAFİ BÖLGELER Karadeniz Bölgesi Marmara Bölgesi Ege Bölgesi Akdeniz Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi

EGE BÖLGESİ 8 5.000km2 dolayındaki yüzölçümüyle Türkiye topraklarının yaklaşık %11’ini kaplayan, kuzeyde Marmara Bölgesi’ne, doğuda Marmara Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Balkan Yarımadası ile Anadolu arasında köprü niteliği ile Avrupa ve Asya'yı birbirine bağladığı söylenebilir. Yaklaşık 67.000 km2’ lik bir yüzölçümüne sahip olup Türkiye'nin %8,5'una karşı gelir.

KARADENİZ BÖLGESİ İsmini Karadeniz'den alan bölge, Karadeniz Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz arasında 3. sırada yer alır. Doğu-batı genişliği en fazla olan bölgemizdir. Bu sebeple doğusu ile batısı arasında yerel saat farkı en fazla olan bölgemizdir.

MARMARA BÖLGESİ Marmara Bölgesinde sanayi, ticaret, turizm ve tarım gelişmiştir. Bölgedeki en gelişmiş sanayi İstanbul-Bursa-Kocaeli şehirlerinde olmakla birlikte bölgenin diğer yörelerinde de yaygın sanayi faaliyetleri vardır. Başlıca sanayi ürünleri olarak; işlenmiş gıda, dokuma, hazır giyim, çimento, kâğıt, petrokimya ürünleri, beyaz eşya sayılabilir.

AKDENİZ BÖLGESİ Akdeniz Bölgesi, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Anadolu’nun güneyinde Akdeniz kıyısı boyunca uzanır. Genişliği 120-180 km arasında değişir. Batı ve kuzey batısında Ege Bölgesi, kuzeyinde İç Anadolu Bölgesi, doğusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi, güneyinde ise Akdeniz bulunur. Güneydoğudan Suriye ile komşudur. Türkiye’nin başka bölgelerinde olduğu gibi Akdeniz Bölgesi’nde de bölge sınırları ile yönetim birimleri olan illerin sınırları tümüyle çakışmaz.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ Doğu Anadolu Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Anadolu topraklarındaki konumunda doğuda yer alması nedeniyle Birinci Coğrafya Kongresi tarafından 1941 yılında böyle isimlendirilmiştir. Türkiye'nin nüfus yoğunluğu ve nüfusu en az olan bölgesidir. Bunda bölgenin yüz ölçümünün büyük olması başlıca etkendir. 2000 yılındaki nüfus sayımına göre bölgenin nüfusu 6 milyon 147 bin kişi civarındadır. Geçim kaynakları hayvancılık ve tarımcılıktır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir.Güneydoğu Torosların güneyinden Suriye sınırına kadar olan yerleri kaplar. Bölgede etli ve baharatlı yiyeceklere sahip olan zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir.Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır. Bu konumu sebe­biyle bu bölgeye "Orta Anadolu" da denir. İç Anadolu Bölgesi'nin yüz ölçümü 151.000 km² olup bu alan Türkiye topraklarının %21'ini kaplar. Doğu Anadolu'dan sonra ikinci büyük bölgemizdir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin hepsiyle komşudur. Aynı zamanda Türkiye'de "tahıl ambarı" olarak da anımsanır.