MODEL Ağı Sürdürülebilir Kalkınma ve Yerel Yeteneklerin Güçlendirilmesi için Akdeniz Yöresel Ürünler Ağı MODEL Network Mediterranean Origin Products for.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“İZMİRKÜLTÜR” PLATFORM ÖNERİSİ
Advertisements

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
Eylem Planı Sonraki Adımlar
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
TEFTİŞ KURULU MÜDÜRLÜĞÜ Buca Belediyesi’nde yürütülen hizmetlerin etkin, verimli ve ekonomik çalışmalarla amacına ulaşması, Amaçlardan, yasallıktan sapma.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
BAYSİAD Bayburt Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Fransız kalite politikası Yönetişim yaklaşımı Véronique Fouks Institut National de l’Origine et de la qualité Uluslararası Antalya Semineri 11 Ekim 2012.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ NEDİR ?
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
TSM Çalışanlarına Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
SİZ Konsept ve Şirket ALTICOR Amway’in Sundukları Amway Ürünleri ve Hizmetleri, Depolaması - dağıtımı dahil Amway İş Fırsatı, mükemmel.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
COĞRAFİ İŞARETLER’DE ULUSLARARASI SON GELİŞMELER, YÖNETİŞİM VE GAZİANTEP DENEYİMİ Antep Fıstığı ve Yerel Kalkınma Dinamikleri Selim Çağatay*, Ummuhan Gökovalı**,
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
ULUSLARARASI SEMİNER DÜNYA VE TÜRKİYE’DE COĞRAFİ İŞARETLER’DE SON GELİŞMELER Türkiye Coğrafi İşaretlerin Neresinde ? Gelişmeler Sorunlar ve Çözüm Önerileri.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
TÜRKİYE’DE ATIK YÖNETİMİ İLE GERİ DÖNÜŞÜM
Pazarlama Kanalları ve Dağıtım Politikaları
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
SEMPOZYUM TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ’NDE COĞRAFİ İŞARETLER ve BURDUR İLİ DENEYİMİ 16 Aralık 2015-Burdur Düzenleyen Kuruluşlar Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi.
BİLGİSAYAR AĞI NEDİR ? Network(Bilgisayar Ağı), İki veya daha fazla bilgisayarın birbirine bağlanmasıyla oluşan sistemlerdir..
AİLE ŞİRKETLERİ Yapısı, Sorunlar ve Çözüm Yolları
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
BİLGİ: ÜRETİMİ, YÖNETİMİ VE PAZARLANMASI
Makro Uygulamada Sosyal Hizmet Uzmanının Özellikleri
Menü Planlama.
KAMU YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAPVEREBİLİRLİK PROF. DR
BESLENMEMİZE DİKKAT.
Şirket Toplantısı Şirketinizin Adı.
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü
SÖKE TARIM ve ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SWOT ANALİZİ(GZFT).
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Sunum transkripti:

MODEL Ağı Sürdürülebilir Kalkınma ve Yerel Yeteneklerin Güçlendirilmesi için Akdeniz Yöresel Ürünler Ağı MODEL Network Mediterranean Origin Products for Sustainable Development and Local Capacity Building

Amaçlar Deneyimleri, bilgiyi ve iyi uygulamaları paylaşmak Tamamlanmı araştırmaları ve bilgiyi uyuşlu hale getirmek ve yaymak Öncelikli konuları tanımlamak, düzenli bir şekilde sentezler hazırlamak PPC hizmetleri ve araştırma için çalışma grupları oluşturmak Bir internet sitesi kurarak ve devamlı toplantılar düzenliyerek bilgi akımını sağlamak Mali olanakları harekete geçirmek : master. doktora ve kısa dönem eğitim bursları

Yapılması gereken eylemler Bir yönetim kurulu oluşturmak Iletişim araçlarını tanımlamak ve yerleştirmek Yetenek dosyalarını hazırlamak ve yaymak İki yıllık bir eylem planı hazırlamak (örneğin, « kırmızı etiket » konusunda bir kısa dönem eğitim programı hazırlamak)

Kısıtlar Ülke temelinde sivil toplum kuruluşları, tüketiciler ve üniversite topluluğu gerektiği kadar etkin değil. Atılımlar devlet düzeyinde gelişiyor IAMM ekibinşn konuyu genişletecek ve tanıtım yapacak zamanı kısıtlı ve çok sınırlı Toplantıları ve vak’a çalışmalarını geliştirecek finansal kaynak yok

YÜCİTA’nın başarı öğeleri Üniversite, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları elele çalışıyorlar Şirketlerden (sanayii ve dağıtım) olumlu sinyaller geliyor, üreticiler gelişimlere sıcak bakıyor İÇ DİNAMİKLER ÖNEMLİ

Fransız örneği : INAO Üreticilerin devlet üzerine etkileri yasaların yürürlüğe girmesinde çok etkin (1905’den bu yana) INAO’nun kuruluş tarihi 1935, yeniden düzenlenmesi 2006 Cİ almış ürünler : Şarap ve alköllü içkiler 360 (şarap üretiminin % 48,9’i) 45 peynir, 3 tereyağı, 2 krema 14 yaş meyve sebze ; 13 zeytin ve zeytinyağı ; 7 kırmızı et ; 2 tavuk ; 3 şarküteri ürünü ; 2 bal

INAO’nun görevleri ve işlemleri Merkezi bir hizmet veriyor ancak aynı zamanda da yakınlık ortamında eylemler düzenliyor Topluluklara eşlik ediyor, kurumsal aktörlerin girişimlerinde onlarla paylaşmak için insan kaynakları öngörüypr Soruşturma komisyonları ve uzmanlar profesyonellerin hizmetinde (belgeler üzerine çalışmalar, saha çalışması ve dosyalar)