Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE Access 2013.
Advertisements

Konu: Windows Sistem Araçları
Microsoft® Lync™ 2010 Temsilci Eğitimi
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
İŞLETİM SİSTEMİ.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
Video için Hızlı Başvuru Kartı Görüntülü arama başlatma 1.Kişinin fotoğrafı üzerine gelin ve kamera düğmesini tıklatın. 2.Kişinin ekranında aramayı kabul.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Windows 7 Bitlocker ile Sürücü Şifreleme
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ.
BİLGİSAYARI AÇMA - KAPATMA
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Sesli arama denetimlerini kullanma Denetimlere erişim için telefon/mikrofon düğmesinin üzerine gelin: Aramayı beklemeye almak için Aramayı Beklet'i tıklatın.
DENETİM MASASI WINDOWS XP / VISTA / 7.
Profili ve gizlilik ayarlarını güncelleştirme j ardından kursu başlatmak için F5 tuşuna basın veya Slayt Gösterisi > Baştan'ı tıklatın. İleti çubuğunda.
POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA
Başlat menüsü ve öğeleri
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
Dosya Adları ve Uzantıları
BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Microsoft Office Access
İŞLETİM SİSTEMİ.
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
WİNDOWS GEZGİNİ.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
DENETİM MASASI.
İşlem Merkezi Yönetimi
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
Lync Windows Mağazası uygulaması için
Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme Kullanıcı güncelleme işlemi konsol ve grafik ortamdan yapılabilir. Komut Satırı ile Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme.
WİNDOWS SERVER 2003’te KULLANICI VE GRUP HESAPLARI.
Temel Bilgisayar Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Yazılım Kululum ve Yönetimi
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
DOSYA MENÜSÜ.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
 Active Directory, ağ kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmenize olanak sağlayan, genişletilebilir bir dizin hizmetidir. Bu dizin hizmeti, ağda bulunan.
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu
::: Soru Numarası Seçin :::
BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
ACTIVE DIRECTORY.
GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
DENETİM MASASI WINDOWS XP / VISTA / 7.
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup İlkesi Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşeni kullanılarak, belirli bir kullanıcı ve bilgisayar grubu için özel bir masaüstü yapılandırması oluşturulur. Oluşturulan Grup İlkesi ayarları, daha sonra siteler, etki alanları veya kuruluş birimleri (OU) gibi Active Directory kapsayıcılarıyla ilişkilendirilen bir Grup İlkesi Nesnesi'nde (GPO) barındırılır. Grup İlkesi ek bileşeniyle, şu öğelerin ilke ayarlarını belirleyebilirsiniz:

Kayıt defteri tabanlı ilkeler. Bunlar Windows XP işletim sisteminin, bileşenlerinin ve programların Grup İlkesi'ni içerir. Bu ayarları yönetmek için, Grup İlkesi ek bileşeninin Yönetim Şablonları düğümünü kullanır.

Güvenlik seçenekleri. Bunlar yerel bilgisayar, etki alanı ve ağ güvenlik ayarlarının seçeneklerini içerir. Yazılım yükleme ve bakım seçenekleri. Bunlar program yüklemelerini, güncelleştirmeleri ve kaldırma işlemlerini merkezi olarak yönetmek için kullanılır. Komut dosyası seçenekleri. Bunlar bilgisayarı başlatma ve kapatma veya kullanıcı oturumu açma ve kapatma komut dosyalarını içerir. Klasör yeniden yönlendirme seçenekleri. Bunlar, yöneticilerin kullanıcılara ait özel klasörleri ağda yeniden yönlendirmesine . olanak tanır

Grup İlkesi ile, kullanıcıların çalışma ortamını bir kez tanımlayarak, sistemin tanımladığınız ilkeleri uygulamasını sağlayabilirsiniz.

Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni Başlatma NOT: Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanmak için, bilgisayarda yönetici ayrıcalıkları olan bir hesap kullanarak oturum açmış olmalısınız. Başlat'ı ve sonra Çal ıştır'ı tıklatın. Aç kutusuna mmc yazın ve sonra da Tamam'ı tıklatın. Dosya menüsünde, Ek Bileşen Ekle/Kaldır'ı tıklatın. Ekle'yi tıklatın. Kullanılabilir Tek Başına Ek Bileşenler altında, Grup İlkesi'ni ve sonra da Ekle'yi tıklatın.

Yerel Bilgisayar ilkesini düzenlemek istemezseniz, Gözat'ı tıklatarak istediğiniz grup ilkesi nesnesini bulun. İstendiğinde kullanıcı adınızı ve parolanızı girin ve Grup İlke Nesnesi Seç iletişim kutusuna döndüğünüzde Son'u tıklatın. NOT: Sitelere, etki alanlarına, kuruluş birimlerine (OU) veya bilgisayarlara bağlantılı grup ilkesi nesnelerini bulmak için Gözat düğmesini kullanabilirsiniz. Yerel bilgisayardaki ayarları düzenlemek üzere varsayılan Grup İlkesi Nesnesi (GPO) (Yerel Bilgisayar) öğesini kullanın. Kapat'ı tıklatın ve Ek Bileşen Ekle/Kaldır iletişim kutusunda Tamam'ı tıklatın. Seçilen GPO, Konsol Kökü'nde görüntülenir.

Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni Kullanma Grup İlkesi Düzenleyicisi aşağıdaki ana dalları içerir: Bilgisayar Yapılandırması Yöneticiler hangi kullanıcının oturum açtığından bağımsız olarak bilgisayara uygulanan ilkeleri ayarlamak için Bilgisayar Yapılandırması'nı kullanabilir. Bilgisayar Yapılandırması genelde yazılım ayarlarının, Windows ayarlarının ve yönetim şablonlarının alt öğelerini içerir. Kullanıcı Yapılandırması Yöneticiler hangi bilgisayarda oturum açıldığından bağımsız olarak kullanıcılara uygulanan ilkeleri ayarlamak için Kullanıcı Yapılandırması'nı kullanabilir. Kullanıcı Yapılandırması genelde yazılım ayarlarının, Windows ayarlarının ve yönetim şablonlarının alt öğelerini içerir

Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanmak için şu adımları izleyin: İstediğiniz GPO'yu genişletin. Örneğin, Yerel Bilgisayar İlkesi. İstediğiniz yapılandırma öğesini genişletin. Örneğin, Bilgisayar Yapılandırması. İstediğiniz alt öğeyi genişletin. Örneğin, Windows Ayarları. İstediğiniz ilke ayarının bulunduğu klasöre gidin. İlke öğeleri, Grup İlkesi Düzenleyicisi ek bileşeninin sağ bölmesinde görüntülenir.

NOT: Seçili öğe için tanımlanmış bir ilke yoksa, istediğiniz klasörü sağ tıklatın, görüntülenen kısayol menüsünde Tüm Görevler'in üzerine gelin ve sonra da istediğiniz komutu tıklatın. Tüm Görevler alt menüsünde görüntülenen komutlar içeriğe duyarlıdır. Menüde yalnızca seçilen ilke klasörüne uygulanabilen komutlar görüntülenir. Ayar listesinde, istediğiniz ilke öğesini çift tıklatın.

NOT: Yönetim Şablonları klasöründeki ilke öğeleriyle çalışırken, seçilen ilke öğesiyle ilgili daha fazla bilgi görüntülemek isterseniz MMC'nin sağ bölmesindeki Uzatılmış sekmesini tıklatın. Görüntülenen iletişim kutusunda ilke ayarlarını düzenleyin ve sonra da Tamam'ı tıklatın. Tamamladığınızda, MMC'den çıkın.

Örnek Aşağıdaki örnekte, Grup İlkesi Düzenleyicisi kullanılarak Windows XP kullanıcı arabiriminin nasıl özelleştirileceği gösterilmektedir. Bu örnekte, Grup İlkesi Düzenleyicisi kullanılarak Başlat menüsünden Bilgisayarı Kapat düğmesi geçici olarak kaldırılır. Bunu yapmak için şu adımları izleyin: Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni başlatın ve bu makalenin Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni Başlatma bölümünde açıklanan adımları kullanarak Yerel Bilgisayar ilkesini açın.

Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın. NOT: Grup İlkesi ek bileşenini komut satırından başlatabilirsiniz. Bu, Yerel Bilgisayar GPO'sunu otomatik olarak yükler. Bunu yapmak için şu adımları izleyin: Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın. Aç kutusuna Gpedit.msc yazın ve sonra da Tamam'ı tıklatın. Kullanıcı Yapılandırması'nı (zaten genişletilmemişse) genişletin. Kullanıcı Yapılandırması altında, Yönetim Şablonları'nı genişletin. Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu'nu tıklatın. Sağdaki bölmede, Bilgisayarı Kapat düğmesini kaldır ve devre dışı bırak'ı çift tıklatın. Etkin'i ve sonra da Uygula'yı tıklatın. Başlat'ı tıklatın.

Bilgisayarı Kapat düğmesinin artık görüntülenmediğine dikkat edin. Bilgisayarı Kapat düğmesini kaldır ve devre dışı bırak Özellikleri iletişim kutusunu seçin. Sırasıyla Yapılandırılmadı'yı, Uygula'yı ve ardından Tamam'ı tıklatın. Başlat'ı tıklatın. Bilgisayarı Kapat düğmesinin Başlat menüsünde artık görüntülenmediğine dikkat edin. Grup İlkesi Düzenleyicisi ek bileşeninden çıkın.

Şükriye KAYA Barış KAYA HAZIRLAYANLAR Şükriye KAYA Barış KAYA