ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
Amasya orman bölge müdürlüğü
ORMAN KADASTRO KOMİSYONLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
BİLGİ VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ
T.C. KAHRAMANMARAŞ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI 2009.
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
BURSA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
İNTERNET.
Planlama Proje Şube Müdürü
ZONGULDAK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2008.
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ
 106 a det bilgisayar. Donanım özelliklerine göre İşletim Sistemleri, Ofis Programları ve güvenlik yazılımları lisanslı olarak yüklenmiştir.  1 a det.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri İMİ Bilgi İşlem şube Müdürü
Fizibilite Etüdü Danışmanlık Projesi
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Sisteminde Gerçekleştirilen Yapısal Değişiklikler ve Üniversitemiz Açısından Yeni Mali Sistemin.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bilgi İletişim Teknolojileri
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2011 YILI PROGRAMI (OCAK /15 MAYIS ARALIĞI) Kartal Belediyesi
B İ T A l t Y a p ı s ı C B S Ç a l ı ş m a l a r ı O B M W e b S i t e s i Kurumsal Yazılımlar e-posta.
1 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2008 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI.
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. MEVZUAT Sunulan Hizmetlerin Dayanağı: 180 Sayılı BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BİLİŞİM SUÇLARI.
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Proje Konuları.
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
Kadastro Mülkiyet Dairesi Başkanlığı BİLİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ 14 Nisan 2011, OGM E-Dönüşüm İçin Yolculuğumuz Özgür KARATAŞ Harita Müh.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARI ( )
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
EDİRNE VALİLİĞİ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Numan OKUMUŞ Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) Aralık
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Sunum transkripti:

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUMU

BİT ALT YAPISI Orman Genel Müdürlüğümüzün Bilgi İletişim Teknolojileri Hakkındaki 6534 sayılı tamimleri ile Bilgi ve İletişim Çalışmaları hakkındaki 24.01.2008 tarih ve 21 sayılı emirleri gereği öncelikli olarak Bölge Müdürlüğümüz merkezinde Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile ilgili alt yapısı bulunan 11 kişinden oluşan Kurumsal Yazılımlar Çalışma Grubu, 17 kişiden oluşan Bilgi İletişim Teknolojileri Çalışma Grubu, 13 kişiden oluşan Web Sitesi Çalışma Grubu, 12 kişiden oluşan Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalışma Grubu oluşturulmuş, İşletme Müdürlüklerimizde de en az 1 kişi olmak üzere Bilgi İletişim Teknolojileri sorumlusu görevlendirilmiştir.

Bit Çalışma Grubu

İşletme Müdürlüklerimizin tamamında ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) bağlantısı bulunmakta olup, Bölge Müdürlüğümüz 30’u dizüstü olmak üzere 326 bilgisayar 28 CPS cihazı 3 adet fotoğraf makinesi 2 adet kamera 206 adet Printer (yazıcı) ile donanım ve teknik bilgi bakımından gerekli alt yapıya sahiptir. Bu bağlamda kullanıcılar tarafından ortaya çıkabilecek sorunlar BİT sorumluları tarafından anında giderilmektedir.

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 47 adet Orman İşletme şefimize CBS yazılım programının kullanımına yönelik 10-14 Aralık 2007 ve 7-11 Ocak 2008 tarihlerinde 2 defa 5 er günlük seminer verilmiştir. Bu seminere Sinop Orman Bölge Müdürlümüzden de İşletme Şeflerimiz katılmıştır. 88 Orman İşletme Şefliğimizden 62’si için Amenejman Planları haritalarının sayısallaştırılması konusunda hizmet alımı ihalesi yapılarak sayısallaştırma çalışması yaptırılmıştır. 12 adet şefliğimizde ise ilgili İşletme şeflerimiz tarafından sayısallaştırma işlemleri gerçekleştirilerek 31 Mayıs 2008 tarihine kadar gerekli olan veriler Orman Genel Müdürlüğümüze sunulmuştur. 2 Adet Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı 14 Orman İşletme Şefliğimizde Amenajman Planlarının yenilenmesi nedeniyle sayısallaştırma çalışmalarına bu yıl başlanmıştır. Ayrıca Makine İkmal Şube Müdürlüğümüz tarafından veritabanı olan 11 Orman İşletme Şefliğimizde sayısallaştırma işlemleri ile eritabanı olmayan 77 adet Orman İşletme Şefliğimizde de Normal Yol Şebeke planlarının sayısal ortama geçirilmesi çalışmaları devam etmektedir.

WEB SİTELERİ (World Wide Web) Bölge Müdürlüğümüz web sitesi 31 Mayıs 2004 tarihinde açılmış olup, bu tarihten itibaren faaliyetlerini yürütmektedir. Bu sitemize bağlı olarak 8 Şube Müdürlüğümüz ile Sivil Savunma Uzmanlığı, Hukuk Müşavirliği, 15 Orman İşletme Müdürlüğümüz, Kadastro Komisyonları Koordinatörlüğümüz ve 29 tane Satış Depolarımız adına web sitesi domainleri açılmış olup, depolarımızda satışa çıkarılan emvallerin istif olarak görüntülenmesi çalışmaları da devam etmektedir. Ayrıca web sitelerinin güncellenmesi ve veri girişi yapılabilmesi açısından sorumlulukları birim amirlerinde olmak üzere ilgili web sitelerinin şifreleri birim amirlerine verilmiştir. Web sitelerinin sorumluları tarafından güncellenmesi ve veri girişinin nasıl yapılacağı hususunda Başbakanlığımız tarafından yayınlanan 2007/4 sayılı Kamu Kurumları İnternet Sitesi Kılavuzundaki açıklamalar doğrultusunda ve Orman Genel Müdürlüğümüzün 6534 sayılı tamimleri çerçevesinde 40 kişiye 4 Nisan 2008 tarihinde Bölge Müdürlüğümüz Web Sitesi Yazılım Sorumlusu ve Bilgi İşlem Teknolojileri Çalışma Grubu Danışmanı ile Basın-Halkla İlişkiler Bürosu görevlilerince eğitim verilmiştir. Önümüzdeki günlerde de 15 Orman İşletme Müdürlüğümüzdeki BİT Sorumlularına Bilgi İşlem Teknolojileri ve web siteleri hakkında gerekli eğitim verilecektir.

İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğümüzün web sitesi tamamlanmış olup, site içerisinde gerekli mevzuat, yönetmelik, kanun, tüzük ve tebliğler yer almaktadır. Ayrıca online personel sorgulama işlemleri ve personel dağılımı da bu sitede mevcuttur. Güncellemeler günlük olarak yapılmaktadır. Makine İkmal Şube Müdürlüğü, İşletme Pazarlama Şube Müdürlüğü, Ozm Şube Müdürlüğü, Koruma Şube Müdürlüğü de web sitelerini tamamlamış olup, gerekli güncellemeleri yapmaktadırlar.

E-MAIL VE DİĞER KURUMSAL YAZILIMLAR Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerine verilmiş bulunan 113 adet kurumsal e-posta aktif olup mümkün olan yazışmalarımızda kullanılmaktadır. Tüm personelin kurumsal e-posta kullanması konusunda da gerekli açıklamalar yapılmıştır. Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı İşletme Müdürlüklerimizde Elektra Muhasebe programı, CBS programı ArcGIS Programı, Makine İkmal ve Kadastro hizmetlerinde de Netcad programı kullanılmaktadır.

HEDEFLERİMİZ Bakanlık Makamının 20.03.2008 tarih ve 13 sayılı olurları ile Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan ve yakında faaliyete geçecek olan BİT Şefliği tarafından tüm birimlerimizde İşletme Müdürlüklerimiz dahil kullanıcı hatalarından dolayı oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi amacıyla Uzaktan Yardım yöntemiyle gerekli yazılımları tamamlamak. Bölge Müdürlüğümüz ve tüm birimlerinde gerekli firewall (İnternet Güvenlik Sistemi) sisteminin sağlaması. Hizmet içi eğitim seminerleri düzenleyerek kullanıcıları Bilgisayar kullanımı, Office Yazılım programlarının kullanımı, Web Tasarımı konularında gerekli bilgileri vermek. Düzenli iletişimin sağlanması için kurumsal e-postaların kullanımı konusunda eğitim vermek. Ayrıca eğitim amaçlı görsel CD-DVD derslerinin birimimizce hazırlanması. Web sitemiz üzerinden Uzaktan Eğitim Programlarının planlanması. Ormancılıkla ilgili her türlü bilginin yer aldığı bir Kütüphane Bilgi sisteminin oluşturulması. Evrak-Arşiv, Personel Programı yada ihtiyaca göre gerekli programların tarafımızdan yazılması. Video konferans sistemi için gerekli alt yapının oluşturulması. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü olarak bilişim teknolojileri konusundaki gelişmeleri yakından izleyerek; Bölge Müdürlüğümüzün teknolojik alt yapısını sürekli geliştirmek, tüm birimlerde en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak, bilişim hizmetlerinin yürütülmesinde ve diğer birimlere sunumunda teknolojik alt yapısı ve hizmet kalitesi açısından Orman Genel Müdürlüğümüzün önde gelen Bölge Müdürlükleri arasında yer alarak birim hizmetlerini bilgisayar ağları ve veritabanı ortamına taşıyarak bir araya getirmek, bilginin elektronik ortamda, hızlı ve doğru şekilde birimlere ulaşmasını sağlamak. Ülkemizin gelişen e-Devlet sürecinde Bölge Müdürlüğümüzü bir “e-Orman” vizyonuna ulaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

HAZIRLAYAN KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ