Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Advertisements

Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
JOINT MASTERS DEGREES.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
ERASMUS+ ( ) MESLEKİ EĞİTİM HAREKETLİLİK FAALİYETİ
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Erasmus Hareketliliği
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
ERASMUS PROGRAM TANITIMI*
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Serdar ARSLAN PPKB Uzmanı T.C. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa Birliği Eğitim Programları
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ERASMUS Araştırma Geliştirme Birimi Projeler Koordinasyon Ekibi ERASMUS+ Bilgilendirme Sunusu T.C. EDİRNE VALİLİĞİ EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
Sunum transkripti:

Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Ortak Yüksek Lisans Programları BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 HAZİRAN 2014

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Uluslararası yükseköğretim kurumları konsorsiyumu Eğitim ortakları ve/veya eğitim dışı ortaklar Entegre uluslararası eğitim programı 60, 90 veya 120 AKTS – dersler en az 2 program ülkesinde

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ AMAÇLAR Yükseköğretim Kurumlarında kalite iyileşmelerini, yeniliği, mükemmelliği ve uluslararasılaşmayı teşvik etmek; Dünya çapındaki en iyi Yüksek Lisans öğrencilerine tam dereceli burslar sunarak Avrupa Yükseköğretim Alanının (EHEA) kalitesini ve cazibesini artırmak ve yükseköğretim alanında AB dış eylemini desteklemek; Yüksek Lisans mezunlarının yeterlilik seviyesini ve becerilerini ve özellikle işverenlerin artan ilgisiyle işgücü piyasasına uyumluluklarını iyileştirmek

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ DESTEKLENEN FAALİYETLER Ders verme ve/veya araştırma amacıyla davet edilen bilim adamlarının (misafir öğretim üyeleri) katılımını içeren uluslararası bir yükseköğretim kurumları konsorsiyumu aracılığıyla organize edilen Ortak Yüksek Lisans Programı (60, 90 veya 120 AKTS ) Dünya çapında başarılı öğrencilere ortak yüksek lisans programlarından bir tanesine katılımları için burs verilmesi.

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ KONSORSİYUM Ortak Yüksek Lisans Derecesi uluslararası bir yükseköğretim kurumları konsorsiyumu tarafından verilir Konsorsiyumun yapısı: -Başvuru sahibi/koordinatör (ECHE) -Tam ortaklar -Bağlı ortaklar

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ KONSORSİYUM – PROGRAM ÜLKELERİ

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ KONSORSİYUM – ORTAK ÜLKELER

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ BAŞVURU ve BÜTÇE 3 farklı Program Ülkesinden en az 3 yükseköğretim kurumu (iyi giden ortaklıklar kullanılabilir – Campus France) AB üyesi şartı yok! Norveç-Türkiye-Makedonya Bir Program Ülkesinde yerleşik Yükseköğretim Kurumları Ön şart: ECHE (Erasmus Yükseköğretim Beyannamesi) Bütçe Hazırlık yılı ve üç öğrenci alımı için 2 ila 3 milyon AVRO Yılda azami 25.000 AVRO olmak üzere değişken sayıda öğrenci bursu * YÖK tanınma garantisi UA

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ SÜREÇ Süresine göre (1 veya 2 yıl) konsorsiyum bir hazırlık yılını ve bunu takip eden 3 müteakip öğrenci alımını finanse etmek için 4 veya 5 yıllık bir hibe sözleşmesi alacaktır. Faaliyet yeri: Konsorsiyumda temsil edilen en az 2 Program Ülkesinde Süre: 1 akademik yıl Hazırlık 1 ila 2 akademik yıl süren art arda gelen 3 alım (60/90/120 AKTS) Komisyon Yürütme Ajansı tarafından yürütülecektir. Katılımcılar burs için doğrudan seçtikleri Ortak Yüksek Lisans Derecesi konsorsiyumuna başvuracak

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ BİLGİ HAVUZU Ortak Yüksek Lisans Dereceleri, Yürütme Ajansının internet sitesinde yer alacak olan online Bilgi Havuzuna dahil edilecek Bilgi Havuzu gelecek akademik yıl için Erasmus+ bursları sunan tüm ortak yüksek lisans programlarını tanıtacak Ortak Yüksek Lisans Derecesi bilgi havuzu aday öğrencilere kendi istedikleri Ortak Yüksek Lisans Derecesi seçme ve Erasmus+ bursu için doğrudan ilgili konsorsiyuma başvurma imkanı verecek

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ KREDİ Diğer bir Program Ülkesinde bir eğitim programının bütününü tamamlamak isteyen yüksek lisans seviyesindeki yükseköğretim öğrencilerinin, harcamalarına katkı yapmak üzere başvurabilecekleri kredi programı Uygun koşullarda geri ödemeli 1 yıllık programlara 12.000 € 2 yıllık programlara 18.000 € Garantör yok! Program Rehberi http://www.ua.gov.tr/programlar/teklif-çağrıları

TEŞEKKÜRLER erasmus@adu.edu.tr