1 EED İZİNLERİ No. 2 1995’ten beri AB’de yürürlükte olan sistem.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanı
Advertisements

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
IPPC Amcor Flexibles Reflex - Tesis B
1 AB Uyum Sürecinde KOBİ’ler için Çevre Stratejisi
LIFE00/TCY/TR/009 TÜRKİYE’DE KOKU YARATAN EMİSYONLARIN VE İMİSYONLARIN YÖNETİM POLİTİKASININ GELİŞTİRİLMESİ Prof. Dr. Aysen MÜEZZİNOĞLU.
HAVA KİRLİLİĞİ ve KÜRESEL ISINMA
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
EVSEL SU KULLANIMI Prof.Dr.Ayşenur Uğurlu.
DEMİR ÇELİK TESİSİ -BİR IPPC İZNİ ÖRNEĞİ-
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ, İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 GENEL BAĞLAYICI KURALLAR GBK’ler ÇEVRESEL İZİN No. 4.
1 Dr. Emmet Mc Mahon 18/10/13 NEDEN ÇEVRE İZNİ?. 2 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK TEHLİKE ALTINDA Yok olmanın 6. dalgasına giriyoruz  16,000 tür tehlike altındadır.
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından eş finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EÇİ’ye.
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
LIFE Projesi-Eğitim Semineri ODTÜ, 1-2 Nisan 2004 Ankara 1 AB- LIFE Projesi Proje Kodu: LIFE00/TCY/TR/009 “Türkiye’de Koku Yaratan Emisyonların ve İmisyonların.
TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ece TOK Hava Yönetimi Daire Başkanlığı.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
NOKTA KAYNAK HAVA KİRLİLİĞİ DAĞILIM MODELLEMESİ AERMOD
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EKÖK.
BİYOKÜTLE.
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
Otomotiv Sanayi ve Çevre Prof. Dr. Göksel N
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Grupowa Oczyszczalnia Ścieków Łódzkiej Aglomeracji Miejskiej Fot: U. Czapla Lodz Küme Kentinin Bölge Atık Su Arıtma Tesisi örneğiyle pratik açıdan Entegre.
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
NÜKLEER ENERJİ.
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
Modül 3: Çevresel Hedefler, Tedbirler Programı, Ekonomik Analiz, Muafiyetler Çevresel Hedefler Yannick Pochon Afyon, 2015.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
Tarımsal Üretici Birlikleri ve Kooperatifler Açısından Biyodizel
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı DEA.
METAL YÜZEYLERİN BOYANDIĞI TESİSLER VE SKHKKY ÇEVRE GÖREVLİSİ EĞİTİMİ
BİYOSİDAL ÜRÜNLERDEN KAYNAKLANAN ATIKLARIN YÖNETİMİ
PAZARLANABİLİR KİRLETME HAKLARI (TRADABLE PERMITS)
BÖLÜM 9 ÇEVRE MEVZUATI UYGULAMALARI. Mevcut Bilinen Uygulamalar Kirlilik Kontrol Programları Çevresel Sorumluluk Sistemi Tesislerin tasarım, yapım ve.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
22 EKİM PERŞEMBE İKİNCİ GÜN PROGRAMI - 5. OTURUM 10:00 – 11:00 PANEL TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ, ATIKLARIN YAKIT VE ALTERNATİF HAMMADDE OLARAK.
 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat.
Havacılıkta Emniyetle İlgili Faktörler
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
Karışık Evsel ve Endüstriel Organik Atıklardan Biyogaz Prosesi
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
Mevcut Durum Proje Çıktıları Çevresel Kalite Standartlarının Uygulama Adımları Uygulamada Karşılaşılacak Olası Sorunlar ve Aksaklıklar Çözüme Yönelik.
1. SUNUM İÇERİĞİ Kirleticiler 2008/105/EC sayılı Direktif 2013/39/EU sayılı Direktif 2013/39/EU sayılı Direktif ile Getirilen Yenilikler 2.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
3-fazlı üretim prosesi: Bu üretim sisteminde proses suyu kullanılmaktadır. Proses sonrasında yağ, atıksu (karasu) ve katı kısım (pirina) olmak üzere.
Büyük endüstriyel kazalar
AHMET YİĞİTALP. Dünya İstatistikleri Türkiye İstatistikleri 17 3 Türkiye ve Dünyada İSG 24 İlave Çalışma Notları 1 2 İHE İGU-C İGU-B İGU-A
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
ÇEVRE NEDİR ? Doğada canlı ve cansız varlıkların bulunduğu ve karşılıklı ilişkilerin gerçekleştiği ortamdır.
ATIK YAĞ YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün Mühendislik Fakültesi
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
BİYODİZEL SUNU Bilal ENÜŞTEKİN Harran Üniversitesi
KOCAELİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Sınıflandırma konusundaki ulusal mevzuat Örnekler: Polonya ve Hollanda
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Nükleer Güvenlik ve Mevzuat
Patent ve Lisanslama Birimi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

1 EED İZİNLERİ No ’ten beri AB’de yürürlükte olan sistem

2 EED(Endüstriyel Emisyon Direktifi) Aşağıda belirtilenleri düzenler: n n Atık boşaltımı n n Havaya salınan emisyonlar n n Atık yönetimi n n Gürültü n n Enerji ve kaynak kullanımı ve Tek Seferlik İzin vasıtasıyla belirlenen faaliyetlere ilişkin konular

3 EED çeşitli faaliyetler için geçerlidir n n İmalat sanayi n n Enerji üretimi n n Yoğun tarım n n Gıda üretimi n n Atık yönetimi n n Diğerleri Bu faaliyetler, kirliliğe yol açma potansiyeli en yüksek olan faaliyetler olarak kabul edilmektedir.

4

5

6 EED tesisleri n n Mevcut En İyi Teknikleri kullanarak önleyici tedbirler uygulamalıdır n n Büyük oranda bir kirliliğe yol açmamalıdır n n Atık üretimini önlemeli veya en aza indirgemelidir n n Kazaları önlemek için tedbir almalıdır n n Tesisi artık kirliliği bırakmadan kapatmalıdır.

7 İZİN BAŞVURUSU n n İzin başvurusu aşağıda belirtilenler ile ilgili açıklama sunmalıdır: – –Kurulum ve faaliyetleri – –Kullanılan hammadde ve enerji – –Emisyonların kaynağı, yapısı ve miktarı – –Emisyonların çevre üzerindeki önemli etkileri – –Teknik olmayan özet

8 İZİN ŞARTLARI Aşağıda belirtilenleri içermektedir: n n Kirleticilere yönelik Emisyon Sınır Değerleri n n Atıkların ve yer altı sularının korunmasına yönelik tedbirler ve atık yönetimi n n Emisyonların ve atıkların önlenmesine ve arıtılmasına yönelik gereklilikler

9 İZİN ŞARTLARI n n Yıllık Çevre Raporu’nun izlenmesine ve sunulmasına yönelik gereklilikler n n Kaza veya tesisin kapatılması gibi rutin olmayan olaylara ilişkin tedbirler n n Uygun olduğu düşünülen diğer şartlar

MEVCUT DURUM n n Taslak “mevzuat” hazırlanmıştır n n EPD (Çevre Koruma Dairesi) uygulamadan sorumludur n n Yaklaşık 15 şirket, EED’ye tabidir n n Pilot izin çalışmaları başlatılacaktır n n Uygulamaya yönelik tarih tartışılmaktadır 10 EPD’nin internet sitesinde mevcut– geri bildirimleriniz değerlendirilecektir.