EŞİTLİK VE ADALET Çoğu zaman, eşitlik mefhumunun, adaletle karıştırıldığını görüyoruz. Eşitlik, iki şeyin her yönden denk olması demektir. Adalet ise,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Meryem AVŞAR (HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK)
Advertisements

POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof.Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ VE SİYASİ KATILIM
GÜZEL İNSAN VE İKY DOÇ. DR. HALİL ZAİM.
Hayatla yüzleşmeyi dene!
En hızlı koşan aslandan daha hızlı
Bilgisayar Programlama
1. Erkeklere topluluk içinde asla bir şey öğretmeye kalkışmayın
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
NORMAL GEBELİK O BİR İNSAN,YAŞAMAK ONUN DA HAKKI.
ADALET.
Kendine Karşı Sorumluluk
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Kadının Toplumdaki Yeri
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
TANZİMAT SONRASI TÜRK TOPLUM YAPISINDAKİ DEĞİŞİMLER
Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için Ekle menüsünden "Resim" seçeneğini tıklatın. Amblem dosyanızı bulun Tamam'ı tıklatın. Amblemi boyutlandırmak.
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
DİKKATİNİZİ ÖLÇÜN (İLLÜZYON)
LUT (AS) VE ŞUAYB (AS)’IN KIZLARI İLE ÖRNEK İLİŞKİLERİ
Bir gün bir kral ama halkı tarafından sevilen bir kral,
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
BOŞ KÜME DENK KÜME EVRENSEL KÜME EŞİT KÜME İÇİNDEKİLER.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
Venedik Resim Ekolü.
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi, tarif et desen bana herhalde sadece ′anne′ derdim. dersimiz.com.
HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
 1- DEZAVANYAJLI GRUPLARI DA İÇEREN YERLİ İSTİHDAM YARATMAK.  2- YAŞ ÇAY ELEMANLIĞI İŞİNİ MESLEK HALİNE GETİRMEK.  3- EĞİTİMLİ ELEMAN YETİŞTİRMEK.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
Sınav Anne Babaya Öneriler. Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı Bu sınav elbette çok önemli Ama sizden daha önemli değil Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın.
Dünya Ekonomik Forumu Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu 2015 ÇALIŞMA HAYATINDA 100 KADINDAN 37’si ÇALIŞIYOR Bu veri ile 125 ülke arasında Türkiye.
DOĞAL SAYILARDA DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
ATATÜRK’ÜN İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNE VERDİĞİ ÖNEM
ADALETİN DİNİMİZDEKİ YERİ
Dünya Dönüyor Şarkı Dünya dönüyor, Sen ne desen de. Yıllar geçiyor ,
9. ADIM Kadın İşçilerle İlgili Özel Düzenlemelere Uy.
Eşitlik İlkesini Uygula
ADIMDA DAHA DÜZENLİ ÇALIŞMA KOŞULLARI. Herşey senin elinde… İşyerini büyütmek Üretimini artırmak Yeni teknolojiler getirmek ve İŞYERİNİ DAHA DÜZENLİ.
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
İş Hukukunun Kapsamı İSTİSNALAR Sayılı İş Kanunu: 1. Madde “Bu kanun 4. Maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri.
Mevcut sistem hastalık üretiyor, Hastalıklarımızı ve emeğimizi istismar EDİYOR! Türk Tabipleri Birliği – İstanbul Tabip Odası ‘Sağlığımıza Yatırım Yapmayanlar.
AİLEM.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
Sendikaların İşlevleri
Hollandada yaşayan Türk eşcinselleri
Türk Medeni Kanununun Kabulü (17 Şubat 1926): Evlenme, boşanma, miras ve aile hukuku ile ilgili kanunlar medeni hukuk kapsamındadır. Avrupa devletlerinde.
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Bir panelde üniversiteli öğrenci sorar -neden okuduğumuz bütün şairler erkek, kadınlardan iyi şair çıkmazmı? can yücel:biz şiiri s....imizlemi yazıyoz.
Toplumsal Cinsiyet ve Hava Kirliliği
SOS 417 GÖRSEL SOSYOLOJİ Prof. Dr. Hayriye ERBAŞ.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ. TOPLUMSAL CİNSİYET-1 Toplumsal cinsiyet, bireyin belirli bir cinsten olduğuna ilişkin bilgiye, bu bilgi dahilinde olmak üzere.
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
DÜZGÜN İŞ (DECENT WORK)
ÜREME SAĞLIĞI VE AİLE PLANLAMASI HAZIRLAYANLAR: CEM ASLAN FATİH EMÜL UMUT DALKIÇ.
Sunum transkripti:

EŞİTLİK VE ADALET Çoğu zaman, eşitlik mefhumunun, adaletle karıştırıldığını görüyoruz. Eşitlik, iki şeyin her yönden denk olması demektir. Adalet ise, her hak sahibine hakkını vermek ve haksızları cezalandırmak şeklinde tarif edilir. İnsana iki, koyuna ise dört ayak verilmesinde bir eşitsizlik vardır ama adaletsizlik yoktur. İnsana böylesi, koyuna da öylesi yaraşır...

Bir ressam da öyle değil mi Bir ressam da öyle değil mi? O, çizdiği her bir tabloda her deseni yerli yerine oturtur. Renkleri, şekilleri mutlak eşitlikle değil, adaletle taksim eder. Neye ne yakışırsa onu onunla boyar. Kime ne münasipse ona o şekli verir. Ve ortaya harika bir eser çıkar...

Kadın Erkek Eşitliği Eşitlik adı altında, kadın erkekle birlikte gece gündüz ağır yorucu işlerde çalıştırılıyordu. Kadın inşaat işçisi, kimyasal fabrikalarda işçi idi. Yol yapımında beton bloklar taşıyor, erkekle baş başa mücadele veriyordu. Kadınlar kimyasal fabrikalarda çalışırken çok sayıda sakat ve ölü çocuklar doğuyordu. Kadınlar erkeklerle çalıştıkları yerde eşit ücret aldığı için geceleri çocukları evde bırakıp fabrikalarda ağır işlerde çalışıyor ve sabah yorgun eve dönen kadın ne çocuklarına anne gibi terbiye vermek, ne de eşlerine hanım gibi hizmet etmek mümkün olmuyordu. Tekrar fabrikaya dönüyordu. Rus kadınları da eziliyor ve Sovyetler Birliği’nde binlerce aile yuvası dağılıyordu.

Kadın Erkek Eşitliği bedenle ruh arasindaki mükemmel uygunlugu yok sayan insanlarin, adeta bir ceylanin ruhunu aslanin bedenine yerlestirerek ve ceylani aslan gibi davranmaya zorlamak suretiyle kadina hak ettigi yeri vermeye hicbir zaman muktedir olamayacak mevcut beseri sistemlerle olusturmaya calistiklari esitlik. Adil olan , Tamamlayıcı unsurlarının goz ardı edilmemesi..

Kadın-Erkek eşit değil, farklıdır Kadın erkek eşit olacak diye kadını erkekleştirmenin manası yok Örnek: kadınlara otobus şöförlüğü kursu verilmiştir İyi bir anne olmak, iyi bir iş kadını olmaktan daha önemsiz değil ki… İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir işyeri kurmaktan daha önemsiz değil ki…

BENI DINLEDIGINIZ ICIN TEŞEKKURLER