Bakanlar Kurulu Eylem Planı Alkol ile ilişkili zararların azaltılması amacına yönelik kapsamlı bir Topluluk stratejisinin geliştirilmesi İlgili tüm politika.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
AVRUPA BİRLİĞİ’NDE ALKOL POLİTİKALARI VE EUROCARE
FISCAL TRANSPARENCY IN TURKEY DİLEK YILMAZCAN MARMARA UNIVERSITY
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI

KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
K alkınma Planlarının Uygulanması ve İzlenmesi Devlet Planlama Teşkilatı Çalışma Grubu
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
TÜRKİYE’NİN DEVLET YARDIMLARI ALANINDA AB MÜKTESEBATINA UYUMU İktisadi Kalkınma Vakfı 11 Aralık 2009 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
Destekleyici Çevre Oluşturma Müdahaleleri
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN BALKANLAR POLİTİKASI
5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
29 Kasım Direktifin Uygulanması Macaristan’da Kamu Gözetimi Katalin Fekete Başkan Yardımcısı Macaristan Denetçiler Odası.
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Fatma GÜLMEZ. Komisyon spor projeleri için kesenin ağzını açtı ; 4 milyon euro.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğitimcilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 5 Problemin Tanımlanması ve Mevcut Durumun.
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
AB Hukuku I.Hafta Tarihsel Süreç.
Geçmişten günümüze pek çok tanım ile açıklanan bilgi politikası bilginin üretilmesine, yönetilmesine, işaretlenmesine ve kullanılmasına öncülük eden; birbiri.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ STRATEJİSİ KOORDİNATÖR: R. Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi HAZIRLAYAN : L. Cihan.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Madde Bağımlılığı Politikası
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

Bakanlar Kurulu Eylem Planı Alkol ile ilişkili zararların azaltılması amacına yönelik kapsamlı bir Topluluk stratejisinin geliştirilmesi İlgili tüm politika alanlarında bir dizi koordine Topluluk etkinliğinin gerçekleştirilmesi Üye Devletler ve WHO arasında işbirliği Komisyon, kapsamlı bir Topluluk stratejisine yönelik teklifler hazırlayıp sunacaktır

Gençler Tarafından Yapılan Alkol Tüketimi Konsey Tavsiyesi Aşağıdaki amaçlara ulaşmak amacıyla, Topluluk genelinde ve Üye Devletlerde stratejilerin ortak bir yaklaşım çerçevesinde geliştirilmesi: Alkol tüketiminin etkileri ile ilgili olarak bilinç düzeyinin artırılması ve olumsuz sonuçlarının önüne geçilmesi Gençlerin gençliğin sağlığı ile ilgili politika ve eylemlere katılım düzeyinin artırılması

Komisyon; Teklif edilen tedbirlerin uygulanmasını, tavsiye kararının kabul edilmesini müteakip en fazla dört yıl boyunca izlemek suretiyle rapor etmelidir.

DG Sanco Alkol Stratejisi Alkol ve Sağlık Faaliyet Grubu’nun Strateji Taslağı Faaliyet Grubu’nun Tavsiyeleri: STK’ların Rolü Komisyon Üye Devletler Endüstri

STK’ların Rolü Ticari iletişimin düzenlemeye tabi tutulması, alkol endüstrisinin pazarlama stratejilerinin izlenip rapor edilmesi ile denetim ve öz-denetim mekanizmalarının uygulanması için hedeflerin belirlenmesi.. Alkolden kaynaklanan zararların azaltılması ve bu türden politika ve eylemlerin uygulanması ile ilgili olarak ‘gözcülük’ yapılması için, elde edilen bulguların kolaylıkla anlaşılan politikalara ve uygulamalara dönüştürülmesi.

Komisyon Özellikle gençler arasında zararlı tüketime yol açtığı ispatlanmış olan belirli alkollü içeceklere özel bir tüketim vergisi uygulanması olasılığının değerlendirilmesi.

Üye Devletler Ç ocukları ve ergenleri alkol ile ilgili ticari iletişim araçlarından korumaya yönelik adımların atılması Gençler üzerinde etkili olan etkili fiyatlandırma politikalarının tesis edilmesi

İçecek Endüstrisi Alkollü içecekler üzerine koyulması düşünülen eğitici türdeki mesajların etikete yazılmadan önce hükümet tarafından atanan bağımsız bir halk sağlığı kuruluşuna sunulmak suretiyle gözden geçirilmesi Çocukları ve ergenleri cezbeden ya da hedefleyen ürünlerin üretiminin ve pazarlanmasının durdurulması Kendi davranış kurallarının alkol ve reklamcılık endüstrilerinden bağımsız bir kuruluş marifeti ile izlenmesine ve uygulanmasına rıza göstermesi

Eurocare’in Gündemi Sınırları daha geniş bir Avrupa bağlamında Alkol Politikası Ağı DG SANCO tarafından yapılan 1.2 milyon Euro’luk hibe ile 3 yıllık proje Tüm Üye Devletlerde temsilcilikleri bulunacak olan bir Avrupa Alkol Politikası Ağı’nın oluşturulması Üye Devletlerin Konsey’in Alkol ve Gençler ile ilgili tavsiyesinin uygulanması için teşvik edilmesi Alkol ile ilişkili zararların azaltılması amacıyla AB genelinde topluluk stratejisine yönelik kapsamlı bir yaklaşımın geliştirilmesi Alkole karşı savunuculuk eğitimi verecek bir okulun kurulması

Eurocare’in Gündemi Avrupa Gençlik Forumu Alkol Politikası Çalışma Grubu Eylül / Ekim 2006 Raporu.

Eurocare’in Gündemi AB Alkol Stratejisi Alkol Ürünleri Reklamlarının ve Ticari İletişim Araçlarının Etkin Şekilde Kontrol Edilmesi Cephesiz Televizyon Direktifinin Revize Edilmesi Endüstriye ve Sosyal Özellik Gruplarına Gözcülük Edilmesi Yeni WHO Alkol Politikası çerçevesinin Desteklenmesi Siyasi bir İradenin Geliştirilmesi ve Teşvik Edilmesi

Hükümetler ve STK’lar Kamu Sağlığı Gözcülüğü Alkol ile ilgili Kamu Sağlığı politikalarının ticari çıkarlar devreye girmeksizin, Kamu Sağlığı Çıkarları göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerekmektedir. WHO Bildirgesi, Stokholm 2001

EUROCARE - Rolü "Özellikle, alkolün bireyler, aileler ve toplumlar üzerindeki gerçek etkisi hakkında genellikle tutkulu ve bilgili bir şekilde konuşabilen aydınlanmış sivil toplum kuruluşları önemli bir rol oynayabilirler. Bu tür kuruluşlar, siyasi risklerin söz konusu olduğu durumlarda dahi görevlerin büyük bir azim ve enerji ile yerine getirebilmektedir.” Dr Asvall WHO Bölge Eski Müdürü, Avrupa

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN BEŞ ETİK İLKESİ 1.Tüm insanlar, kazalara, şiddete ve alkol tüketiminden kaynaklanan diğer olumsuz sonuçlara karşı korunan bir aile, toplum ve çalışma hayatı içerisinde yaşama hakkına sahiptir. 2.Tüm insanlar, erken yaşlardan başlamak üzere, alkol tüketiminin sağlık, aile ve toplum üzerindeki etkileri hakkında geçerli tarafsız bilgiler ve eğitim alma hakkına sahiptir. 3.Tüm çocuklar ve ergenler, alkol tüketiminin olumsuz sonuçlarına ve -mümkün olduğu ölçüde- alkollü içecek reklamlarına karşı korunan bir ortamda büyüme hakkına sahiptir.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN BEŞ ETİK İLKESİ 4.Tehlikeli ve zararlı düzeylerde alkol tüketen tüm insanlar ve bu insanların aile mensupları, erişilebilir tedavi ve sağlık hizmetlerinden istifade etme hakkına sahiptir. 5.Alkol tüketmek istemeyen ya da sağlık veya başka nedenlerle alkol tüketmesi mümkün olmayan tüm insanlar, içki içmeye teşvik edici veya zorlayıcı baskılara karşı korunma ve içki içmeme tutumları ile ilgili olarak desteklenme hakkına sahiptir.