MODÜLER BİR ÖĞRETİM YAZILIMI DENEMESİ VE UYGULAMA SONUÇLARI Okut.Halit KARALAR (Muğla Üniv. Enf. Bölümü) Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv. Enf. Bölümü)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
İŞBİRLİKÇİ ÖĞRENME.
HOT POTATOES.
Öğretimde Kullanılan Teknikler (3)
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili işlemlerde, 08/12/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim.
Eğitimde Hedefler Hedef Alanları
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
BİLGİ ve İletİŞİM TeknolojİSİ
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
TEKNIK EGITIM FAKULTESI ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI HAZİRAN Dönem başında dersin hedefi, içeriği ve öğrencilerden beklentiler.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİNDE BDÖ YAZILIMI KULLANMA VE UYGULAMA SONUÇLARINA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA Okut. Halit KARALAR (Muğla Üniv.Enf.Bölümü) Dr. Yaşar.
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
Verimli Ders Çalışma Teknikleri.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
Örnek Bİr VerİtabanI TasarImI
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
Eyvah Öğrenciler Küçüldü: Üniversite Öğrencilerinin Çok-Kullanıcılı Sanal Bir Bilgisayar Ortamında Bilgisayar Okuryazarlığı Eğitimi Alması Araş. Gör. Gonca.
Bilgisayar Destekli Öğretim Yazılımları
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci 4.Görsel Tasarımın Unsurları: Görsel Unsurlar.
Uzaktan Eğitimin Temelleri
Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
TEST – 1.
HALK KÜTÜPHANELERİ SOSYAL AĞLARDA HALK KÜTÜPHANELERİNE ERİŞİM.
(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
ÖĞRETİCİ PROGRAMLAR.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
“Akademik Bilişim ’02” 6-8 Şubat 2002, Konya Y.T. Türkçe Arama Motorlarında Performans Değerlendirme Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Bilgisayar Destekli Öğretim
KAYNAŞTIRMA öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Esasları
PROGRAM TASARIMI
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
PROGRAMLI ÖĞRETİM Tanımı:
MEHMET SÖNMEZ Telif Hakkı © 2004 Copyright © 2004.
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
1 eğitimde yeni yaklaşımlar İbrahim KALYONCU Zehra Kitapçıoğlu İlköğretim Okulu Ocak 2007 Tonya Halk Eğitim Merkezi “ y e n i d e r s p r o g r a.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Görsel Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
TESTLER. 2 Değerlendirme  Öğretim sürecindeki değerlendirme basamağı etkili öğretim için vazgeçilmezdir.  Değerlendirme; Konunun ne düzeyde anlaşıldığını.
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
Trabzon Bölge 9. Sınıf Anketleri
PROGRAM TASARISININ TEMEL ELEMANLARI: İÇERİK
Öğretim içeriğinin seçimi ve düzenlenmesi
Ders Yazılımlarının Geliştirilmesi ve Bilgisayar Destekli Öğretim Programları.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Programlı Öğretim.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
BİL1007 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI
Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh.
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR KULLANIMI
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
Sunum transkripti:

MODÜLER BİR ÖĞRETİM YAZILIMI DENEMESİ VE UYGULAMA SONUÇLARI Okut.Halit KARALAR (Muğla Üniv. Enf. Bölümü) Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv. Enf. Bölümü)

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 2 ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ve BİLGİSAYARLAR Geçmişte kullanılan bütün teknolojik araçların işlevlerini bilgisayar tek başına yerine getirebilmektedir.

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 3 ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ve BİLGİSAYARLAR Ses, video, farklı karakter ve punto, yanıp sönme, renk, canlandırma, benzeşim gibi sayısız dikkat odaklama araçları bilgisayar aracılığı ile kolayca ve başarılı bir şekilde öğrenciye sunabilmektedir (Kutlu,1999).

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 4 BİLGİSAYARLAR Bilgisayarı öğrenme ortamında formal ve informal olarak kullanmanın en çok umut vaad edeni bilgisayarı öğretim aracı olarak kullanmak ve öğrenmenin meydana geldiği bir ortam olarak kullanmaktır.

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 5 BİLGİSAYARLAR Bu tür kullanım, diğerleri arasında en az gelişmiş olanıdır. Nedeni ise en karmaşık olan bir yaklaşım olması ve uygulanmasının çok güç olmasıdır; bununla beraber gelecekte en önemli alan olacağı anlaşılmaktadır (Alkan,1986).

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 6 BİLGİSAYAR VE PROGRAMLI ÖĞRETİM Bu konuyla ilgili araştırmalar incelendiğinde, öğretimde kullanılan bilgisayar destekli öğretim yazılımlarının, modern programlı öğretim araçlarına benzetildiği görülmektedir.

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 7 PROGRAMLI ÖĞRETİM Hızal (1982)’a göre, program, araç- gereç ve öğrenci olmak üzere üç temel öğeden oluşan programlı öğretim yönteminde, içerik mantıki bir sıraya göre programlı maddelere ayrılmakta ve öğrenciye sunulmaktadır.

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 8 PROGRAMLI ÖĞRETİM İçeriğe ilişkin sorulan soru, ya öğrenci tarafından cevaplandırılmakta veya verilen cevaplardan biri seçilmektedir. Öğrenci soruları cevaplamadan bir sonraki programlı maddeye geçememekte ve verdiği cevapla ilgili bilgi verildikten sonra, kendi öğrenme hızına göre ilerleyebilmektedir (Bayraktar,1988).

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 9 YAZILIM GELİŞTİRME AŞAMALARI Geliştirilen öğretim yazılımıyla öğretimi yapılacak konu “MS-Excel’de formül yazımı” ünitesi olarak seçilmiştir. Ünite konuları, 3 ana başlık altında toplanmıştır. Bunlar, 1.Temel Kavramlar, 2. Tablo Oluşturma 3. Formül Yazımı ana başlıklarıdır.

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 10 YAZILIM GELİŞTİRME AŞAMALARI Öğretim yazılımı hazırlanırken her bir ana başlık modül halinde hazırlanmış ve konuların birbirinden bağımsız olarak öğrenilebilmesine olanak verilmiştir. Burada doğrusal programlama tekniğinde olduğu gibi, öğrenilen içeriğin tekrar incelenme zorunluluğunu ortadan kaldırmak ve hazırlanan yazılımı sıkıcılıktan kurtarmak amaçlanmıştır.

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 11 YAZILIM ALGORİTMASI Geliştirilen öğretim yazılımı, modüller halinde hazırlanırken, Kalmey ve Niccolai (1981) tarafından geliştirilen model dikkate alınmıştır. Bu modele göre, öğrenci modüle giriş yaptığı zaman, ön teste tabi tutulur. Ön test sonuçları dikkate alınarak program tarafından bir konu içeriği oluşturulur, bu konu içeriğine göre ilk konuya ait içerik sunulur, sunulan içerik alıştırma ve uygulama faaliyetleri ile desteklenir. Konu içeriği bitiminde son test yapılır, son test sonucuna göre istenilen başarı sağlanamamışsa, öğrenciye içerik tekrar sunulur, başarı sağlanmışsa, bir sonraki konuya geçiş yapılır. Bu işlem tüm konular bitirilinceye kadar tekrar edilir.

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 12 YAZILIMIN HAZIRLANMASI Yazılım; Macromedia Flash MX-2004, Camtasia Studio 2 ve Macromedia Director MX-2004 programları ile hazırlanmış ve öğretim yazılımı Kurulum CD’si haline dönüştürülmüştür. Bu CD’deki yazılım bilgisayarların sabit disklerine kurularak çalışır hale gelmektedir. Video görüntülerinin izlenebilmesi için, CD’deki Tools klasöründe bulunan Tscc.exe dosyası bilgisayarlara ayrıca kurulmaktadır.

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 13 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 14 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 15 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 16 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 17 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 18 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 19 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 20 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 21 YAZILIMIN TANITIMI

(AB'07-Kütahya)Okut.Halit KARALAR ve Dr. Yaşar SARI (Muğla Üniv.) 22 SONUÇ Deney ve Kontrol Grubu  Ön Test  Son Test  Hatırlama Testi Sonuçları