HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Advertisements

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
ASANSÖR ÜRETİM SÜREÇLERİ
Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik (Yüklenici.
BİNA İÇİ ZEMİN UYGULAMALARI REXAM MOSB ÇEVRE KOMİSYONU TOPLANTISI.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
DAVRANIŞSAL İŞ GÜVENLİĞİ
6331 SAYILI İSG KANUNU TEFTİŞE HAZIRLIK
MAKİNE EMNİYETİ INDESIT UYGULAMALARI
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TUBİTAK İŞ AKIŞ ŞEMASI
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
ETİKETLEME, KİLİTLEME SİSTEMLERİ
AMAÇ Çalışanların birimine özel sağlık taramasının periyodik olarak yapılması, Sonuçların hekim tarafından değerlendirilmesi ve çalışana sonuçlar hakkında.
YAPEX-2014 YAPI FUARI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI (EMO) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA AÇIKLAMALARI 14 KASIM 2014.
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
BİRİNCİ BÖLÜM : İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM : İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
TS EN ISO/IEC Personel belgelendirme sertifikalandırma işi yapmak isteyen kurum ve kuruluşların akreditasyon şartlarını içeren uluslararası bir standarttır.
AMAÇ Samulaş’ın faaliyetlerinin yürütüldüğü tüm alanlarda geçerli olacak Çevre ve İSG uygulamaları için genel şartları tanımlamaktır. KAPSAM Çevre ve.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
İŞ GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN YAPILMASI GEREKLİ KONTROLLER DÜZENLENECEK BELGE FORM ve RAPORLAR FİRMA ADI.
1 Doküman Kontrolü İyi Dokümantasyonun Temelleri ve Doküman Kontrol Sistemleri.
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Özellikleri 3. Kurumunuzda İSGSİS.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
2018 KPSS- Ortaöğretim (KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI) GÖREVLİ EĞİTİMİ
KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (2018 KPPS GK-GY-EB) GÖREVLİ EĞİTİMİ
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (2018 YDS) GÖREVLİ EĞİTİMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Sunum transkripti:

HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş İş Güvenliği ve Çevre Koordinatörü

Harici Firma Yönetimi Koordinatör tarafından iş emri açılması Satın alma tarafından sözleşme evraklarının şartnameye eklenmesi Satın alma sipariş açılması yada sözleşme yapılması Harici Firmanın evrakları göndermesi HSE tarafından evrak kontrolü ve onayı Harici Firmanın Güvenlikte onaylı listeden kontrolü

Harici Firma Yönetimi Harici firmaya eğitim sunumu İzletilmesi ve kayıt altına alınması H.Firma çalışanlarına çalışma talimatı ve taahhütname imzalatılması Koordinatör tarafından çalışma alanının teslim edilmesi Koordinatörün çalışmaları denetleyerek kayıt altına alması İş bitiminde Koor. Tarafında çalışma sahası teslim alınması Harici Firmanın Performans değerlendirmesinin yapılması

Harici Firma Yönetimi Satın alma tarafından sözleşme evraklarının talep edilmesi Dış/Yüklenici Firmalardan İstenecek Evraklar Listesi : 1.     Çalışacak personelin isim listesi 2.     Çalışacak personelin SGK kayıtları (18 yaşından küçük işçi çalıştırılamaz, sigortasız işçi çalıştırılamaz) 3.     Yapacakları işe uygun sağlık raporları. 4.     Yüksekte çalışma yapılacaksa, yüksekte çalışmaya uygun olduğunu gösteren sağlık raporu 5.     Yapılacak işin Risk Değerlendirmesi (28512 sayılı ve 29.12.2012 tarihli İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği gereği) 6.     İşe özel, işin yapılış adımlarını ve alınacak önlemleri içeren işin açıklaması (HSE talep ederse hazırlanacak)

Harici Firma Yönetimi Satın alma tarafından sözleşme evraklarının talep edilmesi Dış/Yüklenici Firmalardan İstenecek Evraklar Listesi : 7.     Periyodik kontrol raporları (vinç, forklift, vb. makine ve ekipmanlar için) 8.     Personelin İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim kayıtları (İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı imzalı sertifika, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı sertifika kopyası ve eğitim içeriği ile beraber) 9.     Kimyasal ile çalışma yapılacak ise kimyasal maddelerin Malzeme Güvenlik Bilgi Formları (MSDS) ve kullanılması planlanan miktarları. 10.  Özel işlerde çalışan personellerin sertifika ya da operatörlük belgeleri (kaynakçı, vinç operatörü, yüksekte çalışma sertifikası, vb.) 11.  Kişisel koruyucu donanım (KKD) teslim tutanağı (işe uygun KKD'lerin personele verildiğine dair tutanaklar) 12.  Yabancı çalışanların vizelerinin 4817 sayılı kanuna uygunluğunun sağlanması (makine kurmaya gelen yabancı uyruklu kişilerin emniyete bildirilerek izin alınması)

Harici Firma Yönetimi Satın alma sipariş açılması yada sözleşme yapılması HSE tarafından evrak kontrolü ve onayı Mevcut sözleşmesi olan firmalara evrak listesi satın alma tarafından tamamlattırılır. Siparişle verilen işle ilgili koordinatörün bilgilendirmesi ile evrak listesi talep edilir. Gelen evrakların uygunluğu HSE tarafından kontrol edilir, kopyaları arşivlenir ve onaylı listeye eklenir. ( kayıtlarımızda toplam 109 firma ve 797 çalışana ait bilgi bulunmaktadır.)

Harici Firma Yönetimi Harici Firmanın Güvenlikte onaylı listeden kontrolü Harici firmaya eğitim sunumu İzletilmesi ve kayıt altına alınması H.Firma çalışanlarına çalışma talimatı ve taahhütname imzalatılması Kimlik kontrolü yapılarak Harici firma çalışanlarının isimleri listeyle karşılaştırılır. Bilgilendirme sunumu izletilir ve kayıt altına alınır. Çalışma talimatı ve taahhütname imzalatılması ( izin gerektiren işler talimatta belirtilmiştir)

Harici Firma Yönetimi Koordinatörün çalışmaları denetleyerek kayıt altına alması İş bitiminde Koor. Tarafında çalışma sahası teslim alınması Harici Firmanın Performans değerlendirmesinin yapılması Çalışma alanından kaynaklı riskler varsa ayrıca koordinatör ve H.Firma temsilcisi tarafından değerlendirilerek ilave tedbirler alınır. Talimatın ekinde bulunan form ile çalışma sırasında kontrol yapılır ve kayıt altına alınır. İş bitiminde sahanın kontrolü koordinatör tarafından yapılarak teslim alınır. H.Firmanın yaptığı işle ilgili performans değerlendirmesi yapılarak satın almaya gönderilir.

Dinlediğiniz için Teşekkür Ederiz… Çevre Komisyonu İletişim Bilgileri: Web adresi : http://cevre.mosb.org.tr Elektronik İleti : komisyon@cevre.mosb.org.tr