Recommendation of a Strategy Title. KDEP - Ön bilgiler ● Çalışma, DPT müsteşarlığı – Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor ● 7 temel.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
E-TÜRKİYE : NASIL BİR EYLEM PLANI Mustafa AKGÜL
4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ, İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
© 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu. © 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu Kamu İhale Kurumu Kamu Alımlarını İzleme ve Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı TİTUBB Uygulamaları.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ VE
Strateji Geliştirme Başkanlığı SGB.net Sistemi Genel Tanıtımı
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
Devlet hastanelerinde Laparoskopi de sıkıntılarımız ve beklentilerimiz
KAMUDA İNOVASYON (?). KAMUNUN İNOVASYONA (?) ETKİSİ KAMU Kamu kendi faaliyeti (Kamu kesimi reformu) Özel kesim Bilgilendirme -Rekabetçi -Eşgüdüm dışsallığı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Kaliteli PPP Projeleri Yapmak Martin Darcy "İmtiyazlar ve.
11 13 Aralık 2011 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU YAPISAL DEĞİŞİKLİK ÇALIŞMALARI.
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU « Yeni Kamu İhale Prosedürleri ve Araçları” Ankara 5-6 Şubat.
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Uygulama Sağlayıcılar için Elektronik İmza
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ VE SERTİFİKASYON (6. Komisyon)
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
Kamu Görevlileri Etik Kurulu
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları
Başlıca e-Devlet Uygulamaları ve e-Dönüşüm Türkiye Projesi
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
DERNEK Kamu Kurumları Denizcilik Müsteşarlığı Sahil Güvenlik
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
1/ tarihinde gerçekleştirilen Çalışma Grubu 1’inci Toplantısı’nda görüşülen konular şunlardır: Su kaynakları modellerinin çeşitleri nelerdir?
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
TEKLİF KABULÜ SIRA NO: 437/2015
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
KAMUDA HASSAS GÖREV.
Ders İçeriği Nicel araştırma adımları
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
TEKLİF KABULÜ SIRA NO: 436/2017
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Recommendation of a Strategy Title

KDEP - Ön bilgiler ● Çalışma, DPT müsteşarlığı – Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor ● 7 temel alanda araştırma yapılıyor: – Bilgi Toplumu Stratejisi – Teknik Altyapı ve Bilgi Güvenliği – Eğitim ve İnsan Kaynakları – Hukuki Altyapı – e-Devlet – e-Sağlık – e-Ticaret

Teknik Altyapı ve Bilgi Güvenliği ● 7 numaralı eylem: Kamu kurum ve kuruluşlarında açık kaynak kodlu yazılımların uygulanabilirliği: – Kamu kurum ve kuruluşlarında açık kaynak kodlu yazılımların uygulanabilirliği hukuki, idari ve mali boyutlarını da içerecek şekilde araştırılacaktır. Bu çalışmalar sonucunda bir kamu kuruluşunda açık kaynak kodlu yazılım uygulamalarına geçiş için pilot uygulama gerçekleştirilecektir.

Açık yazılımların hukuki boyutu ● İhale yasasını inceleyecek ● İhale şartnamalerinde Linux/AKK yazılımlarının genel kullanım alanlarını saptayacak ● İhalelerde AKK yazılımlarının kullanımına ilişkin örnek tavsiye kararı sunacak ● Üretici ve markadan bağımsız ihale şartnamelerinin önünü açacak tavsiyelerde bulunacak ● Şartnamelerde belirtilecek tanımlar için standartlar oluşturmaya yönelik adımlar atacak ● AKK yazılımların kullanım alanını artıracak önerilerde bulunacak

● Açık yazılımlara ilişkin referans ve örnek çalışmaları bir araya getirecek ● Kullanım örneklerini belirleyecek ● Türkiye'deki başarılı örneklere ilişkin bilgilendirme sunacak ● AKK yazılımların özellikle kamuda yaygınlaşmasını engelleyen idari unsurları belrleyecek ve çözüm önerileri sunacak Açık yazılımların idari boyutu

● Göç planını hazırlayacak çalışma grubu ile bağlantı kuracak ● Kurumlarda AKK yazılımların toplam sahip olma maliyetine yönelik bir çalışma yapacak ● Maliyeti azaltacak yönde tavsiyelerde bulunacak Açık yazılımların mali boyutu

● Toplamda 5-7 kişilik bir grup ● Hukuki boyutun incelenmesi: 2-3 kişi ● İdari boyutun incelenmesi: 2-3 kişi ● Mali boyutun incelenmesi: 2-3 kişi Çalışma grubu yapılanması