Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER.
(0288)
ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ( )
PROSEDÜRÜ. Yeterli Erasmus puanını aldım!... Şimdi ne olacak?... 1.Önce bölüm koordinatörü ile görüşülecek, gitmek istediğiniz programı ve süreyi görüşerek.
Bilkent Üniversitesi Bölüm Müfredatları Yerine Ders Alma Kuralları -
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Erasmus Koordinatörler Toplantısı Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü İletişim Fakültesi Konferans Salonu
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS TANINMA TOPLANTISI Okt.Tuba A. AKMAN Okt.Ceyda POLATEL Okt.Fatma DEMİRCİ.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” Okt. Tuba ALKANAT AKMAN 25/05/2016.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
-RECOGNITION OUTCOMES–
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Application Form (Başvuru Formu):
DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019
Sunum transkripti:

Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır? Erasmus Programı ile Yurt Dışına Gidecek Öğrencilere Bir Kılavuz

Öğrenim Anlaşması Nedir? Karşı kurum ile üniversitemiz arasındaki ders bütünlüğünü sağlamak üzere yapılan bir anlaşmadır. Öğrenim Anlaşması (LA) sizin döndüğünüzde karşı kurumda aldığınız derslerin burada sayılmasının garantisidir! BU NEDENLE SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ANLAŞMADIR!

LA Hakkında Ayrıntılar 3 kopya hazırlanır. Karşı kurum için Üniversitemiz için Sizin için Bilgisayarda yazılarak hazırlanır. Elde hazırlanan LA geçersizdir. Erasmus Bölüm Koordinatörünün onayı alınmadan yapılan işlemler geçersizdir. LA’nın her aşamasında Erasmus Bölüm koordinatörünün onayı alınmalıdır. 2 sayfadan oluşur Ders Anlaşma Sayfası Ders Değişikliği Sayfası

Ders Anlaşma Sayfası Gitmeden önce yapılan işlemler bu sayfaya yapılır. Tüm ders eşlemeleri bu sayfada yer alır. 3 kısımdan oluşur. Kişisel Bilgiler ve Kurum Bilgileri Ders Eşleme Bilgileri İmza ve Onay Sütunları

Ders Anlaşma Sayfası Kişisel Bilgiler ve Kurum Bilgileri Her alan mutlaka doldurulmalıdır! Gideceğiniz akademik yılı yazın Gideceğiniz dönemi işaretleyin Adınız Soyadınız 11.3 Anadolu University Turkey Karşı Kurumun Adı (İngilizce) Karşı Kurumun Ülkesi (İngilizce)

Ders Anlaşma Sayfası Ders Eşleme Bilgileri Yurtdışında seçilen dersler ve ECTS kredileri Yurtdışında seçilen derslere karşılık gelen üniversitemiz dersleri ve ECTS kredileri !! Sol taraf toplamı =30 ECTS, sağ tarafı <=30 ECTS olmalıdır !!

Ders Anlaşma Sayfası İmza ve Onay Sütunları Öğrenci kendi için ayrılan yere imzasını attıktan sonra bölüm koordinatörüne ya da yardımcısına belgesini imzalatır ve fakslanması için Erasmus Ofisi’ne teslim eder. Erasmus Ofisi LA’nın doğru olarak hazırlandığından emin olduktan sonra gerekli imza ve mühür işlerini yaparak evrakı karşı kuruma fakslar.

Gönderme İşlemleri 3 YKK vardır. UİB, 1. YKK’yı ister. Gitmeden önce anlaşıldığına dair (Zorunlu) Gidince derslerin değiştiğine anlaşıldığına dair (Duruma bağlı) Gelince notların işlenmesi için (Zorunlu) Koordinatör 3 orijinal LA’yı karşı kuruma posta ile göndermesi için öğrenciye teslim eder. Öğrenci koordinatöründen teslim aldığı 3 orijinal LA’yı ‘kendisine bir fotokopi aldıktan sonra’ UİB web sayfasında bulunan üst yazıdan bir çıktı alarak karşı tarafa posta ile gönderir.

Ders Değişikliği Sayfası Öğrenci, gittikten sonra ders programında herhangi bir değişiklik olmuşsa, ekle/sil (2. sayfa) kullanarak değişikliğini yapar. 2. sayfaya Sildiği dersleri ve karşılığına eşleşen dersleri, eklediği ve karşılığına koordinatörden yardım alarak hazırladığı ders eşleştirmesini yazar. 3 adet çıktısını alır. Kendi için ayrılan yere imzasını atar Yurtdışındaki koordinatörlerine imzalatır +902223353616 nolu faks numarasına gönderir. Ayrıca belgelerin imzalı orijinalleri Erasmus Ofisi’ne posta ile gönderilir.

Ders Değişikliği Sayfası YKK2 bu aşamada kullanılır.

Vize Mektubu İçin Gerekli Belgeler ÖBF : Öğrenci Bilgi Formu BEM : Bildiri E-Mektubu APP : Application (Karşı Üniversite Başvuru Formu) Fotokopisi ACC : Acceptance (Kabul Mektubu) Fotokopisi SİG : Sigorta Yazısı / Sigorta Poliçesi Fotokopisi HS : Hibe Sözleşmesi (Ziraat Bankası AÜ şubesinden açılmış € hesabını içeren) LA : Learning Agreement NCF : Nüfus Cüzdanı Fotokopisi YKK : Yönetim Kurulu Kararı (Bölüm Koordinatörü tarafından dosyaya eklenecek) EILC-B : EILC Başvuru Formu EILC-K : EILC Kabul Yazısı

Notlar Öğrenci bilgi formunu doldururken hibe miktarını UİB tarafından ilan edilen miktarlara ve hesap etme yöntemine göre hazırlayınız. Orada iken yatan hibenizi çekebilmek için banka ve vekalet işlerini halledin! Yoksa parasız kalabilirsiniz. Dönmeden önce mutlaka şu belgeleri edinin Confirmation Letter Transcript of Records Ders Takip Formu (Eğer kaldığınız ders varsa)

Şimdi bir örnek yapalım.