Social Software for Life- long Learning Ralf Klamma, Mohamed Amine Chatti, Erik Duval, Hans Hummel, Ebba Thora Hvannberg, Milos Kravcik, Effie Law, Ambjörn.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Facebook Reklamları.
Advertisements

WEB 2.0 Teknolojileri Sibel SOMYÜREK.
Halit Yıldırım
Web 2.0 AraçlarI OĞUZ TEKE
WEB 2.0 RAHİME ÖZDEMİR TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
ZAFER KARAKABAK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)
Eğitimde Web 2.0 Araçları İSMAİL KEPEK Akdeniz Üniversitesi
Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici
WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
 Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Bu sunum Akdeniz Üniversitesi öğrencisi tarafından Bilgisayar 2 dersi için hazırlanmıştır. KONU: WEB 2.0 ARAÇLARI.
FATMA GEZER TÜRKÇE ÖĞRETMENLIĞI(İ.Ö)
TEKNOLOJİYİ KULLANMAK VE TEKNOGERÇEKÇİ OLABİLMEK
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
TEST – 1.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Comenius Programı Onur AYDEMİR
MUSTAFA NAZIM ÖZGEN WEB 2.0 HAKKINDA BİLGİ.
Hayat boyu öğrenme programı
ENES KARAAĞAÇ TÜRKÇE ÖĞRETMENLIĞI II. SıNıF (ÖRGÜN ÖĞRETIM) Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu.
Rıdvan Gezici  Web 2.0 nedir ?  Web 2.0 araçları  Eğitimde web 2.0 ‘nin kullanımı  Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı.
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
HAZIRLAYAN: BURCU OLGUN
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İLETİŞİM VE BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
 UGUR ÖZBİLEN   TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)  2.SINIF.
WEB 2.0 ARAÇLARI Semra ACAR
DAMLA GÜNDÜZ /TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
WEB 2.0 NEDİR? BİRNUR EKİZ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM 2. SINIF.
1 Eğitimde Web 2.0 Uygulamarının Önemi ORHAN BEYAZ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
Eğİtİmde web 2.0 araçlarInIn kullanImI
Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu
EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI TUTKU YILMAZTÜRK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
ŞEMSETTİN BULUT TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ( 2.SINIF ÖRGÜN)
WEB2.0 ARAÇLARI Gökçe Hanım EMİR K ONULAR : ajax, rss, css, vidcast, podcast podcast.
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
 Bu sunumda, “web 2.0 nedir, eğitimde nasıl kullanılabilir?” Sorularına yanıt bulacağız.  Ayrıca 5 tane web 2.0 aracını tanıtacağız.
Öğretmenin öğrenme üzerindeki etkisi Pek çok deneysel çalışma, öğretmenin öğrenci başarısı üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.(Bkz.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
WEB 2.0 DAMLA GÜNDÜZ /TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
W EB 2.0 A RAÇLARı T ANıTıMı Adnan Engin Türkçe Öğretmenliği 2.sınıf.
Sosyal Medya ve Türleri
;EEn Hazırlayan: Şahin GÖKÇEARSLAN Gazi Üniversitesi Enformatik Bölümü.
PLN Personal Learning Network by Arif Kazancı Ağustos
ÇOCUK EĞİTİMİNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI
SOSYAL MEDYA.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
WEB 2.0 ARAÇLARI.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
MERVE AYDIN WEB 2.0 HAKKINDA.
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
WEB 2.0 Teknolojileri Sibel SOMYÜREK.
Sunum transkripti:

Social Software for Life- long Learning Ralf Klamma, Mohamed Amine Chatti, Erik Duval, Hans Hummel, Ebba Thora Hvannberg, Milos Kravcik, Effie Law, Ambjörn Naeve and Peter Scott

Kuz-Köroğlu 2 ÖZET Yaşam boyu öğretim, toplumun bilgilenmesi açısından anahtar bir kelimedir. Yaşam boyu öğretim, toplumun bilgilenmesi açısından anahtar bir kelimedir. Toplumsal yazılım sistemleri, gelişen teknolojiyle birlikte gayri resmi gündelik öğretimi kişiye müsait bir şekle sokar.Öğrenim kurumları dışında web 2.0 ile akranlar birbirleriyle güçlü bir iletişim sağlayabilirler. Toplumsal yazılım sistemleri, gelişen teknolojiyle birlikte gayri resmi gündelik öğretimi kişiye müsait bir şekle sokar.Öğrenim kurumları dışında web 2.0 ile akranlar birbirleriyle güçlü bir iletişim sağlayabilirler. Bu makale tüm Avrupa’da, hayat boyu öğrenimde, sosyal iletişim ve kişisel becerilerin gelişimini inceler. Bu makale tüm Avrupa’da, hayat boyu öğrenimde, sosyal iletişim ve kişisel becerilerin gelişimini inceler.

Kuz-Köroğlu 3 Life-long Learning Nedir? Yaşam boyu öğrenim, kişisel ve sosyal amaçlı öğrenimin yanı sıra, çalışma amaçlı öğrenimi de kapsamakta ve resmi eğitim sistemlerine ilişkin pek çok alanda yer almaktadır. Yaşam boyu öğrenim, insana ve bilgiye daha çok yatırım yapma, dijital okuma yazma da dahil olmak üzere temel bilgi ve becerilerin kazanılmasını teşvik etme, esnek ve yenilikçi öğrenme fırsatlarını genişletme anlamına gelmektedir.

Kuz-Köroğlu 4 Life-long Learning Nedir? Amaç, Avrupa genelinde tüm yaş gruplarındaki insanların yüksek kalitedeki öğrenim olanaklarına ve çeşitli öğrenim deneyimlerine eşit ve açık biçimde erişim sağlamalarını kolaylaştırmaktır.

Kuz-Köroğlu 5 WEB 2.0 Nedir? Web 2.0, O'Reilly Media tarafından 2004'de kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini - toplumsal iletişim sitelerini, vikileri, iletişim araçlarını, folksonomileri- yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar.

Kuz-Köroğlu 6 WEB 2.0 Nedir? Web 2.0, İnternet sitelerinin bilgi barınağı olmasından işleyen platformlara taşınmasına ve İnternet programlarını son kullanıcılarına hizmetine, kullanıcıların bir bilgi ya da uğraşı paylaşıp tekrar kullanmasına, gelişmiş organizasyon ve kategorilendirme, ve İnternet'in ekonomik değerinin yükselip alçalmasını da tanımlayabilir.

Kuz-Köroğlu 7 WEB 2.0 Nedir? Bu vesile ile basit bir dille Web 2.0, Vikipedi, Youtube, flickr, del.icio.us, Ekşi Sözlük, pilli network, Facebook v.b. arkadaşlık siteleri gibi kullanıcıların diğer kullanıcılar için ziyaret ettikleri İnternet siteleri veya kullandıkları programlardır. Vikipedi Youtubeflickrdel.icio.usEkşi Sözlük pilli networkFacebookVikipedi Youtubeflickrdel.icio.usEkşi Sözlük pilli networkFacebook

Kuz-Köroğlu 8 WEB 1.0 ile WEB 2.0 arasındaki farklılıklar

Kuz-Köroğlu 9 Empirical Studies on Blog Uses in Online Learning Networks Bu kısımda, iki farklı bağlamın internet üzerinde öğrenim şebekelerinde blog kullanımları hakkında iki deneysel çalışma belirlenir. Bunlar orta ve yüksek öğretimde ele alınan çalışmalardır.

Kuz-Köroğlu 10 Social Exchange Theory

Kuz-Köroğlu 11 Social Exchange Theory Eğitimci araştırmacılar ve pratisyenler, yüksek öğretime, weblog gibi bütünleştiren bir sosyal yazılım oluşturmuşlardır. Bunlardan biri, iCamp projesidir. Pedagojik olarak iCamp, sosyal oluşumcu teorilerinde yetersiz görülür.Teknolojik olarak inşa edilir, yaygın-şahsi olmayan teknolojinin seçilen bir takımının üzerinde, onlara işlerlik sağlayarak onları öğrenmeyi arttırır.

Kuz-Köroğlu 12 Number of blog entries

Kuz-Köroğlu 13 Number of blog entries Girişlerin sayısı iletişimin diğer yollarını tercih edebilen (Mesela e-postalar) bir grubun aktifliğini yansıtamazdı. Girişlerin sayısı iletişimin diğer yollarını tercih edebilen (Mesela e-postalar) bir grubun aktifliğini yansıtamazdı. Üstelik, girişlerin dört büyük tipi tanımlanır: Üstelik, girişlerin dört büyük tipi tanımlanır: (Mesela video conference için doğru bir tarihi bulurken) koordinasyon, (uygun bir aletin seçimi) teknik, ( fikirler anketi tasarlamanın nasıl olduğu) görev, ve sosyal (paylaşılan kültürel-özel bilgi). (Mesela video conference için doğru bir tarihi bulurken) koordinasyon, (uygun bir aletin seçimi) teknik, ( fikirler anketi tasarlamanın nasıl olduğu) görev, ve sosyal (paylaşılan kültürel-özel bilgi). Bloğun öncelikle, grupların çoğunda koordinasyon için kullanıldığı gözlenir. Bloğun öncelikle, grupların çoğunda koordinasyon için kullanıldığı gözlenir.

Kuz-Köroğlu 14 Collaborative Adaptive Learning Platforms CALP, ömür boyu beceri gelişimini desteklemeyi hedefler ve öğrenmek için daha sosyal, kişiselleştirilen, açık, dinamik ve dağıtılan bir modele doğru esaslı bir kaymayı temsil eder.

Kuz-Köroğlu 15 Collaborative Adaptive Learning Platforms Kişisel bilgi idaresini desteklemeli Kişisel bilgi idaresini desteklemeli Bilgi birikimi,hızlı iletişim,ağ birlikteliği özelliklerini sağlamalı Bilgi birikimi,hızlı iletişim,ağ birlikteliği özelliklerini sağlamalı Açıklayıcı not planları eklemeli Açıklayıcı not planları eklemeli Diğer şebeke ve ağlarla etkileşimi olmalı Diğer şebeke ve ağlarla etkileşimi olmalı Bilgiyi,araştırmaları ve erişimi desteklemeli Bilgiyi,araştırmaları ve erişimi desteklemeli

Kuz-Köroğlu 16 Kazanımlar AB bu projeler için ülkelere finansör olmaktadır. Ülkemizde de sürecinde böyle bir projeye 7 milyon £ bütçe ayırmıştır. Profesyonel öğrenmeyi ve etkileşimi geliştirmek için AB, AB bu projeler için ülkelere finansör olmaktadır. Ülkemizde de sürecinde böyle bir projeye 7 milyon £ bütçe ayırmıştır. Profesyonel öğrenmeyi ve etkileşimi geliştirmek için AB, Professional Learning Cluster denilen organizasyonu yaratmıştır. PRO-LC ile beraber profesyonel öğrenmede sosyal yazılımın önemi yeniden hatırlanmıştır.

Kuz-Köroğlu 17 Kazanımlar Geçmişteki ve hala devam eden projelerden, iş yerlerinde profesyonel öğrenmeyle ilgi birçok sistematik çözümler bulunmuştur. Yaşam boyu öğrenmede iki önemli kriter, başarı faktörüdür. Bunlar ; Geçmişteki ve hala devam eden projelerden, iş yerlerinde profesyonel öğrenmeyle ilgi birçok sistematik çözümler bulunmuştur. Yaşam boyu öğrenmede iki önemli kriter, başarı faktörüdür. Bunlar ; kullanılabilirlik ve sosyalliktir.

Kuz-Köroğlu 18 Kazanımlar Son olarak, PRO-LC’de araştırmanın temelini oluşturan soru ; konuşlandırılan sosyal yazılımda, öğrenmekte olan kişinin deneyimlerinin nasıl ölçülüp nitelendirileceğidir. Son olarak, PRO-LC’de araştırmanın temelini oluşturan soru ; konuşlandırılan sosyal yazılımda, öğrenmekte olan kişinin deneyimlerinin nasıl ölçülüp nitelendirileceğidir.

Kuz-Köroğlu 19 Kaynakça

Kuz-Köroğlu 20 FATİH KUZ FATİH KÖROĞLU