Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZAFER KARAKABAK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZAFER KARAKABAK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)"— Sunum transkripti:

1 ZAFER KARAKABAK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö) 20110954055
WEB 2.0 ARAÇLARI ZAFER KARAKABAK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)

2 İçindekiler: Web 2.0 nedir? Eğitimde nasıl kullanılır?
Web 2.0 araçlarına örnekler nelerdir? Web 2.0 araştırmasında kullanılan kaynaklar nelerdir?

3 Web 2.0 Web 2.0, O'Reilly Media tarafından 2004'de kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini - toplumsal iletişim sitelerini, vikileri,iletişim araçlarını, folksonomil eri- yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar.

4 WEB 2.0 EĞİTİMDE NASIL KULLANILABİLİR?
Literatürde Web 2.0 araçlarının eğitim ortamlarına katkıları şu şekilde sıralanmıştır: Grup çalışması alışkanlığı Etkili öğrenme Üst düzey düşünme becerileri Bilgi okur-yazarlığı Yapılandırmacı problem çözme Öğrenciye uygunluk(İlgi çekme) Bireysel gelişim Sorumluluk alma

5 eğitim amaçlı kullanılabilecek web 2.o araçları
Vikipedi Prezi Wordpress Google Drive Facebook

6 VİKİPEDİ Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi dir.

7 PREZİ Prezi bir sunum aracıdır. Prezi ile etkileyici, zengin görselliğe sahip, sunum yaptığınız kitle tarafından ilgiyle takip edilebilen slaytlar oluşturabilirsiniz

8 wordpress WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistem lerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

9 GOOGLE DRİVE Google Drive, her türlü dosyanın ve klasörün depolanabileceği, erişilebileceği, oluşturulabileceği, düzenlenebileceği ve paylaşılabileceği tek bir yer sağlar. Google Drive'dan yeni doküman oluşturduğunuzda genellikle çevrimiçi Google Dokümanlar, Google E-tablolar ve Google Slaytlar oluşturursunuz.

10 facebook Facebook aracılığı ile birçok eğitsel fotoğraf, pdf, ptt, docx,video paylaşımı kolayca yapılabilmektedir. Öğrenciler işbirlikçi öğrenme gibi işlevleri daha rahat ortamda gerçekleştirebilmekte dir.

11 KAYNAKLAR http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi
/prezi-tanc4b1tc4b1mc4b1-ramazan-arik.pdf answer= &topic= &ctx=topic 0.html araclarnn-egitim-amacl-kullanm/


"ZAFER KARAKABAK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları