Yrd. Doç. Dr. M. Emin MUTLU Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UZAKTAN EĞİTİM.
Advertisements

TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
Yıldız Teknik Üniversitesi
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
TANDEM Programı ile dil öğrenme Nadide Yılmaz
e-Danışmanlık Açıköğretim Sisteminde
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Avrupa Türklerine Anadillerinde Sağlanan Açık ve Uzaktan Öğrenme Olanakları Yard.Doç Dr. Mehmet Emin Mutlu Öğr grv. Nermin Çetinöz I.Uluslararası Eğitim.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğrenme Fırsatları ve e-Öğrenme Hizmetleri AECT Annual International Convention, October 23rd – 27th, 2007 Anaheim, California.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Almanya’da Uzaktan Eğitim
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
HEMŞİRELİK VE EBELİK KONSEYİ (HEK)
Eyvah Öğrenciler Küçüldü: Üniversite Öğrencilerinin Çok-Kullanıcılı Sanal Bir Bilgisayar Ortamında Bilgisayar Okuryazarlığı Eğitimi Alması Araş. Gör. Gonca.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
e-Sertifika Programları
E-Öğrenme Nedir?
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
UPEP Ünİversİteden Pazar Elçİlİğİne Projesİ
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
WEB TABANLI ÖĞRENME ORTAMLARINDA ETKİLEŞİM
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi
Uzaktan Dil Öğretiminde Yeni Öğrenme Ortamları: Anadolu Üniversitesi Türkçe Sertifika Programları Örneği Yard. Doç. Dr. Mehmet Emin MUTLU Öğr. Gör. Özlem.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
Prof.Dr.Tufan Gündüz.
YAŞAMBOYU ÖĞRENME BAĞLAMINDA BATI AVRUPA e-SERTİFİKA PROGRAMLARI
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
İnternete Dayalı Eğitimde Oluşturmacı Yaklaşım Deneyimi Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul Öğr. Gör. M. Emin Mutlu Öğr. Gör. M. Canan Öztürk.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
ALAN – DERS SEÇİMİ.
Selim Sözdemir İşletme Koçu
kullanımı Hazırlayan: Doç. Dr.Mustafa Akdağ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
EĞİTİM SİTELERİNİN YÖNETİMİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

Sanal Sınıf Teknolojilerinin Avrupa’da Yaşayan Türklerin Anadilde Eğitimlerinde Kullanılması Yrd. Doç. Dr. M. Emin MUTLU Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğr. Grv. Salih GÜMÜŞ ICET 2009 II.International Congress of European Turks (2. Uluslararası II.Avrupalı Türkler Kongresi) (14-16 Mayıs 2009 - Anvers / Belçika

Sorun Avrupa’da yaşayan Türklerin siyasi veya maddi nedenlerden dolayı anadil sorunu yaşıyorlar Anadilleri dışında bulundukları ülkenin dilini de yüksek öğrenimlerini devam ettirecek kadar bilmiyorlar Dil sorununu çözememiş genç nesil çalıştığı ya da çalışacağı meslek alanında uzmanlaşması mümkün olmamaktadır

Yöntem Bu çalışmada nitel araştırma tekniklerinden “Eylem Araştırması Deseni” kullanılmıştır. Eylem araştırması araştırmacının bizzat uygulamanın içerisinde olduğu, doğrudan kendisinin veya bir araştırmacı ile birlikte sürece ilişkin sistematik veri toplamayı ve analiz etmeyi içeren bir yaklaşımdır (Yıldırım & Şimşek, 2005).

Avrupa'daki Öğrenci Sayısı Ülkeler T.C. Vatandaşı Yüksek Öğretimdeki Öğrenci Sayısı Danimarka 54.859 420 Almanya 1.877.661 23.640 Belçika 41.336 136 Hollanda 351.648 6.557 Fransa 387.833 2.199 Toplam 2.713.337 32.952 2006 yılı M.E.B. verilerine göre öğrenci sayısı Günümüzde Avrupa’da yaşayan Türklerinin sayısının 5 milyonu geçtiği varsayılmaktadır.

Amaç Bu araştırmada Avrupa’da yaşayan Türklerin, Türkiye’deki eğitim kurumlarından anadillerinde eş zamanlı eğitim almalarını sağlayabilecek sanal sınıf modellerini araştırmaktır. www.themegallery.com

Sanal Sınıf Eş zamanlı / Eş zamansız Etkileşimli Ses/Görüntü/Metin Tabanlı iletişim imkanı Sanal öğrenme ortamları

Sanal Sınıf Araçları Farklı Katmanlar Sunu Aracı Dosya Paylaşımı Tartışma Katılımcılar listesi Ekran Paylaşımı Not Aracı Test Kayıt Aracı Sohbet Araçları

Sanal Sınıf Örnekleri Adobe Connect yazılımı Sanal sınıf arayüzü ve araçları

Sanal Sınıf Örnekleri Click2Learn sanal sınıf arayüzü ve araçları

Sanal Sınıf Örnekleri ECP Connect sanal sınıf arayüzü ve araçları www.interwise.com

Sanal Sınıf Örnekleri eCollege sanal sınıf arayüzü ve araçları www.ecollege.com

Sanal Sınıf Örnekleri Microsoft Live Meeting sanal sınıf arayüzü ve araçları www.microsoft.com

Sanal Sınıf Örnekleri Saba Centra sanal sınıf arayüzü ve araçları www.centra.com

Anadolu Üniversitesi Örneği Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa ‘da yaşayan Türklerin yararlanacağı programlar sunmaktadır. Batı Avrupa Yükseköğretim Programları, Batı Avrupa e-Sertifika Programları ve Türkçe Sertifika Programıdır. Bu programlardan bazılarında eş zamanlı sanal sınıflar bulunmaktadır.

Batı Avrupa Programları Türkçe Sertifika Programı Anadilinde kendisini yetersiz hisseden Avrupalı Türkler ve Türkçe öğrenmek isteyenler katılabilir. Şu anda 3 program gelecek yıl 4 program yayınlanacak. 10 sanal sınıf / Haftada 2 saat / Toplam 20 saat

Batı Avrupa Programları Açıköğretim Fakültesinde Dış Ticaret, Turizm ve Otelcilik, Halkla İlişkiler ve Bilgi Yönetimi Önlisans Programları yer alır. Lisans düzeyinde İşletme ve İktisat fakültelerinde İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümleri İktisat ve İşletme Fakültelerinin 4. Sınıf derslerinin tamamında 20 ders için Haftada 49 saat Bilgi Yönetimi Önlisans Programında 12 Ders için Haftada 60 saat Toplam 32 Ders için Haftada 109 saat eşzamanlı Sanal Sınıflardan danışmanlık verilmektedir.

Batı Avrupa e-Sertifika Programları Batı Avrupa Perakendecilik Batı Avrupa İşletmecilik Batı Avrupa Pazarlama Batı Avrupa Girişimcilik Batı Avrupa Perakendeciliğe Giriş Batı Avrupa Yönetim ve Organizasyon Batı Avrupa İşletmecilik Programı / İnsan Kaynakları Yönetimi dersi için haftanın 3 gün / Toplam 6 saat, Batı Avrupa Girişimcilik Programı / Girişimcilik dersi için haftada 2 gün / Toplam 4 saat Toplam 2 ders Haftada 10 saat

Örnek Örnek

Batı Avrupa Programları 2008-2009 Öğretim yılında Haftada 149 saat 37 Ders için Gelecek öğretim döneminde yeni sanal sınıfların açılması ile bu sayı giderek artacaktır. İktisat ve İşletme Fakülteleri 3. sınıf dersleri için yeni açılacak sanal sınıflar Türkçe Sertifika programı için açılacak sanal sınıflar

Sonuç Avrupa’da yaşan Türk vatandaşlarımız için Türkiye’de ki öğretim kurumları eş zamanlı sanal sınıflar aracılığıyla anadilde eğitim programları açabilirler. Yüksek öğretim programları, Yaşam boyu öğrenmeye yönelik iş geliştirme kursları, Yabancı dil kursları

Sonuç Sanal sınıfların kullanımında örnek olarak Anadolu Üniversitesinin Türkçe Sertifika Programı Batı Avrupa e-Sertifika Programları kullanılan sanal sınıfların kullanımı örnek olarak alınabilir, geliştirilerek kullanılabilir.

Dinlediğiniz için Teşekkürler