TELEVİZYONUN İNCELENMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FATİH İÇİN TEMEL BT KULLANIM KURSU
Advertisements

KASALAR Hazırlayan:Serkan GÖÇ Bilişim Tek.Öğretmeni.
ANAKART.
GENEL OLARAK Ana kart Nedir? Ana kartın Yapısı
BİLGİSAYAR PORTLARI.
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
Windows 7 ile Windows Ürünleri Arasındaki Farklar
27" All-in-One PC.
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
Temel Kavramlar: Öğrenme İlkeleri
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
Öğrenci Arkadaşlar, Kullanıcı adınız ve şifrenizle
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
GESTURE BASED INTERFACE
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
Bilgisayara Giriş Dersi
Eğitimde Hedefler Hedef Kaynakları
ANA KARTLAR VE KASALAR.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Araçlar: Kitaplar, Tahtalar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe.
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 2007 – 2008 Bahar Dönemi Beytepe - ANKARA BTÖ302 - İNTERNET ORTAMINDA.
AirTies Teknolojisi Bülent Çelebi, CEO
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
NAVİGASYON NAV-750 TV Harita ve Yazılım Özellikleri • Türkiye adres yapısına özel MIREO Don’t Panic navigasyon yazılımı ve TELEATLAS haritası • 81 il.
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
UTP Kablo Bağlantıları (Düz/Çapraz)
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Gerçek Eşyalar ve Modeller Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
DOĞAL AFET BTÖ–302 Internet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Kütüphane Oryantasyonu
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Ders Sorumlusu : Yrd.Doc. Dr Hakan TÜZÜN Hazırlayanlar : Mustafa SARITEPECİ Yeşim YENİLMEZ Yeşim YENİLMEZ Ebru KIRMAN Ebru KIRMAN Ramadan ŞEN Selahattin.
DELL Workstation İş İstasyonu Teklifi Paflima Bilişim Teknolojileri.
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
BTÖ302 - İNTERNET ORTAMINDA YAZARLIK DİLLERİ UYGULAMALARI
Hazırlayan Hazırlayan: Aysun Kılıç-Bilal Şen Derya Köybaşı-Hasan Kara İ.Müfit Baloğlu-Selma Höçük Ders: Ders: İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları.
RAM DÜNYASI Hazırlayanlar: Abdullah DEDE Aygül ÇELİK Çiğdem AÇIKGÖZ Hikmet AKSOY Seyit GÜNÇAL Mesut SARITAŞ Ders: BTÖ 302 – Internet Ortamında Yazarlık.
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
DONANIM BİLGİSAYAR PARÇALARI.
Merkezi Uydu Yayın Sistemlerinde INFO Kanal Eklenmesi
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ , ALPER ALEMDAR , Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve.
DONANIM VE YAZILIM.
DONANIM VE YAZILIM Hazırlayan: Ad Soyad.
USB Universal Serial Bus Evrensel Seri veriyolu. Tak çalıştır aygıtların sistemlerde daha kolay bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla geliştirilmiş.
Fatih Projesi Okulu ve Etkileşimli Tahta
 Windows 10'un ilk yapıları, 6.4 sürüm numarası ile geldi ancak 21 Ocak tanıtımı ile sürüm 10'a çıktı. 29 Temmuz 2015 de Piyasaya çıkmı ş tır. İ lk büyük.
DVI NEDİR ? NE İŞE YARAR ? NASIL ÇALIŞIR ?
Pınar KAPLAN Sevgi DEMİRCİ SLOTLAR.
BİLGİSAYARIN PARÇALARI
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
Bilgisayar Donanımı Hafta 2
İngilizce Eğitim Sistemi Kurulumu
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
PROJEKTÖR.
ANAKARTLAR.
Sunum transkripti:

TELEVİZYONUN İNCELENMESİ Hazırlayanlar : Ömer BOZOK, Yavuz DÜNDAR, Mustafa ÇELİK, Hatice BAYAR, Sadık GÖÇMEN Ders :BTÖ416- İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Hakan TÜZÜN 2009-2010 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 06532 Beytepe-ANKARA

Televizyonun İncelenmesi

Televizyonunun Markası

Kasanın Özellikleri Ses Kartı: Realtek AC97 Audio Ekran Kartı: 64 mb Gforce 2mx Nvidia (Tv Out) İşletim Sistemi: Windows XP Professional Türkçe Bellek: 128 mb Ram, Directx 9x 4 tane usb portu

Televizyon Kumandaları Televizyonun 3 farklı av ayarı mevcuttur Kumandanın TV/AV düğmesinden AV geçişleri yapılabilmektedir.

Televizyonun arka kontrol paneli 1 Av1 Ve Av3 S- Video girişleri (Av2 TV ön paneldedir) S-Video Girişleri Composite Video girişleri Ses girişleri

Televizyonun arka kontrol paneli 2 3D woofer ses çıkışı 3D woofer sesin kalitesini artırmakta, küçük alanlarda (sınıf-toplantı odası vb.) etkili olabilir. Kolon Ses çıkışları (surround out) geniş alanlarda sesin yayılması için kullanılabilir. (Amfilerde, Büyük toplantı salonlarında vb. ) Daha yüksek ses çıkışı almak için Hoparlörlerin bağlandığı çıkış

Televizyonun ön kontrol paneli

Televizyonun Kontrol düğmeleri TV – AV Modu (Kumandasız kontrol için)

Composite Video girşileri (TV Ön Panel) Ses girişleri (çift girişler için her ikisi de, tek girişler için sadece beyaz olan kullanılır) Video girişi TV Ön Panelde Av2 kanalı için Video ve Ses girişleri bulunmaktadır.

Composite Video kablolarının kasaya takılması Tek kablo kullanımlarında sadece beyaz takılır, çift kablo kullanımlarında ise beyaz ve kırmızı kablo bir birleştirici ile birleştirilip, kasada ses çıkışı yerine takılır. Kablo ekran kartı üzerindeki video çıkış yerine takılır.

S-Video (Separate Video) S-Video çıkışı sadece görüntü aktarımını sağlar, ses aktarımı sağlamaz. Kalitesi normal kablolara göre düşüktür. Zorunlu kaldığımız durumlarda tavsiye edilir.

S-Video (Separate Video) Kasaya bağlantısı S-video kablosu ekran kartı üzerindeki giriş yerine takılır. Fakat bu kablodan ses çıkışı sağlanamadığı için Composite bir kablo ile ek olarak ses çıkışı da sağlanabilir. Ses kablosu bir ucu kasadaki ses çıkısı yerine diğeri de televizyonun ses girişi yerine takılır .

Bizi Dinlediğiniz için teşekkürler…