Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYARIN PARÇALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYARIN PARÇALARI"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYARIN PARÇALARI
ESMANUR VURAL 5/H 640 YAĞMUR EFE 5/H 589 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM

2 HARDDISK: Sabit disk. Bilgisayarlarda bilgi depolama ünitesi. Sabit diskler büyük miktarda bilgiyi uzun süreli olarak saklamak için kullanılan manyetik disklerdir. Genellikle taşınabilir olma özelliği yoktur. Zaten bu yüzden de sabit disk adını almışlardır. Bilgisayar kasasının içinde kendileri için ayrılmış yuvalara yerleştirilirler. Sabit diskler özellikle disketlerle karşılaştırıldığında çok büyük miktarda bilgi depolama özelliğine sahiptirler.

3 MAINBOARD: Ana kart. Üzerinde birer USB3.0, USB2.0, eSATA ve ses bağlantısı ile gelen 11 kg ağırlığındaki Phantom, her biri 20W'lık 5 kanal fan denetleyiciye de sahip. ATX, E-ATX, ATX, ITXanakartlar ve GTX590 ve Radeon HD6990 gibi yeni nesil ekran kartlarına destek veren kasa, gerektiğinde altta bulunan hard disk yuvası çıkarılarak büyük ekran kartları ya da aşağı monte edilen güç kaynakları için daha fazla yer sağlayabiliyor.

4 KEYBOARD: Klavye. Bilgisayarın bilgi girişinde kullanılan ve daktiloya benzeyen parçası. Klavyeler harflerin dizilişine göre farklı tiplerde olabilirler. Sol üstte bulunan harf Q ise Q klavye F ise F klavye olarak adlandırılır. F klavyede harfler Türkçe daktilolarda düzenledikleri şekildedirler. 

5 MONITOR: Ekran. Bilgisayarlarla kullanıcılar arasındaki görsel bağlantıyı sağlayan birim. Ekranlar büyüklüklerine gösterdikleri renk sayısına ve destekledikleri çözünürlük oranlarına göre sınıflanır. 

6 MOUSE: Fare. İmlecin ekran üzerindeki hareketlerini kontrol eden araç. Bir kablo ile bilgisayara bağlanan küçük bir araç olan fare düz bir yüzeye sürterek kullanılır. Bu yüzeyde yapılan hareketler benzer şekilde imlecin (cursor) de ekranda serbestçe hareket etmesini sağlar. Böylece imleç istenen nesne üzerine getirilebilir. 

7 kaynakça http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=148798


"BİLGİSAYARIN PARÇALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları