Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KarpazBölgesinde TARIM ve BALIKÇILIK Sektörü Hakkında Veri Analizi
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesinde Tarım ve Çevre Analizi Serdarlı, 29 Mart 2011.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
Et Üreten İşletmelere Yatırım/Kanatlı Eti
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
KURUMUMUZCA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER;
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
8 OCAK 2014 AÇIK H İ BE ROGRAMLARI. 1- SABANCI VAKFI TOPLUMSAL GEL İ ŞME H İ BE PROGRAMI Programın Amacı: Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
SEI T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
IPA II Dönemi Hazırlıkları
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Türkiye’deki Yüzey ve Yeraltı Su Kaynakları Dengesi.
302-3 Kırsal Turizm.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Toplam Bütçe: ~ € Projeler için Bin Avro Hibe Desteği SİVİL TOPLUM DİYALOĞU IV Çevre Öncelik Alanı 1 : Doğanın Korunması Biyolojik çeşitliliğin.
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KKTC TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI TURİZM YATIRIM POLİTİKALARI Doç. Dr
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Konu: Kırsal kalkınmada çalışma alanları ve envanter çıkarımı
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Sunum transkripti:

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support  Önceden seçilmiş bir bölge  Geniş kapsamlı bir danışma süreci (Tabandan-tavana)  Stratejinin genel hedefine odaklanan çok- sektörlü ve entegre bir yaklaşım LEADER yaklaşımının başlıca prensipleri

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 3

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support  Yerel paydaşlar ile danışma süreci (Nisan 2010-Eylül 2010)  Belediye Başkanları, Kaymakamlar, STK’lar ve Özel Sektör Paydaşları  173 kişi ile yüz yüze görüşmeler/toplantılar ve 10 seminer ve/veya çalıştay organize edilmiştir Geniş kapsamlı bir Yerel danışma süreci

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support  Merkezi paydaşlar ile danışma süreci (İki aşamalı- Eylül YKS süreci üzerine anlaşma ve Ekim-Aralık 2010-YKS sunumu/danışma süreci)  Tarım, Turizm-Kültür-Çevre, İçişleri, Eğitim, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler’den sorumlu otoriteler, ABKM  56 kişi ile yüz yüze görüşmeler/toplantılar ve seminerler organize edilmiştir Geniş kapsamlı bir Merkezi danışma süreci

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Çok-sektörlü ve entegre yaklaşım … YKS Turizm/ Kültür Tarım/ Balıkçılık Çevre/Orman Mikro/Küçük ölçekli işletmeler YÖNETİŞİM Sosyal/ Mesleki eğitim KBKB

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Yerel katılım ve yönetişimi canlandırmak ve bölgenin ekonomik performansını ve sosyal sürdürülebilirliğini geliştirmek için bölgenin çevresinin ve tarihsel / kültürel mirasının değerlendirilmemiş potansiyelini kullanmak … stratejinin genel hedefine odaklanmakta

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 8  1.Öncelik: Tarım sektörünün rekabet gücünün desteklenmesi ve özellikle turizm ve el sanatları sektörlerinde, faaliyetlerin çeşitlendirilmesinin teşvik edilmesi  2. Öncelik: Doğal ve tarihi varlıklarını geliştirerek, Karpaz bölgesinin imajının pekiştirilmesi  3. Öncelik: Yaşam kalitesini artırarak bölgenin sosyal uyumunun pekiştirilmesi Üç öncelik içermekte

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 9  Tarla makina ve donanımlarının iyileştirilmesi  Geniş çaplı koyun ve keçi yetiştiriciliğinin desteklenmesi  Su tasarruflu su pompalama sistemleri ve/veya tarla sulama sistemlerinin alımının desteklenmesi.  Çiftlik düzeyinde yenilenebilir enerjilerin kullanımının geliştirilmesi (rüzgar ve güneş).  Hasat-sonrası tesislerinin ve işleme ekipmanlarının yenilenmesi ve geliştirilmesi 1. Öncelik – Önlem 1- Çiftçiliğin, hayvancılığın ve tarımsal işlemenin iyileştirilmesi

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 10  Çiftçi üretici gruplarının kurulmasının teşvik edilmesi  Küçük “niş” tarım ve orman ürünlerinin üretiminin artırılması/iyileştirilmesi  Kırsal/eko turizm, tarım/tarımsal-işleme ve paketleme vb. konularda mesleki eğitim sağlanması  Yerel kırsal/ eko/ doğa turizm ve balıkçılık paydaşlarının dernekleşmelerini/ ağ oluşturmalarını artırmak  Yerel ürünlerin ticarileşmesinin teşvik edilmesi 1. Öncelik - Önlem 2 -Ekonomik operatörler arasında işbirliğinin teşvik edilmesi 1. Öncelik - Önlem 2 - Ekonomik operatörler arasında işbirliğinin teşvik edilmesi

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 11  Küçük oteller/pansiyonlar, restoranlar ve cafeler gibi mikro/küçük ölçekli işletmelerin kurulmasının ve/veya yenilenmesinin teşvik edilmesi ve turizm sezonunun değerini ve uzunluğunu artıracak faaliyetlerin desteklenmesi. 1. Öncelik - Önlem 3Yeni ve mevcut kırsal turizm işletmelerinin güçlendirilmesi 1. Öncelik - Önlem 3 - Yeni ve mevcut kırsal turizm işletmelerinin güçlendirilmesi

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 12  Anahtar turizm noktalarından KB’ye ulaşımın (kamu/özel) organizasyonu, bilgilendirmesi ve entegrasyonunu desteklemek  Eğitim, bilgilendirme ve demonstrasyon faaliyetleri ile çevre bilincini desteklemek  Tarihi alanların korunmasını ve değerlendirilmesini amaçlayan projelerin kamu/özel ortak finansmanının desteklenmesi  Bölgesel varlıklarla bağlantılı festivaller, folklör gösterileri, özel sportif ve kültürel etkinlikler gibi etkinliklerin finanse edilmesi  Yeşil Karpaz imajını tanıtmayı amaçlayan bir politika/plan oluşturarak KB’nin “bölgesel pazarlama”sını teşvik etmek  Görünürlük ve KB içersinde ve dışı ile ağ oluşturmayı artırmak için tasarlanan insiyatifleri desteklemek 2. Öncelik – Önlem 1 - Bölgenin tanıtılması ve doğal/kültürel mirasın korunması ve değerlendirilmesi

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 13  Sağlık Merkezlerine hayat kurtaran donanıma sahip ambulansların, laboratuar ekipmanlarının sağlanması  Kırsal Karpaz’da halkın internete erişimini desteklemek  Çöp kamyonu ve kutuları konusunda ihtiyaç analizi ve bu ekipmanlar ile ilgili yatırımların desteklenmesi  Köy septik tanklarının hasar değerlendirmesinin ve ilgili yatırımların desteklenmesi  Küçük ölçekli sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve iyileştirilmesi  Kreş ve yaşlı bakımı faaliyetleri ile ilgili sosyal konularda eğitim sağlamak  Turizm ile ilgili altyapının gerçekleştirilmesinin ve iyileştirilmesinin desteklenmesi 3. Öncelik – Önlem3.1: Ekonomi ve kırsal nüfus için bölgenin temel hizmetlerinin iyileştirilmesi 3. Öncelik – Önlem 3.1: Ekonomi ve kırsal nüfus için bölgenin temel hizmetlerinin iyileştirilmesi

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 14  Katılımcı istişare ve koordinasyon mekanizmalarının kapasitesinin geliştirilmesi  Yerel kamu ve özel paydaşlarını içeren bir Karpaz Bölgesi yerel kalkınma komitesinin kurulması  Planlama, strateji hazırlama ve proje dizaynı ve yönetimi üzerine eğitim verilmesi  Merkezi ve yerel otoriteler arasında ortak sorumluluk sağlamak amacıyla politikalar oluşturmak  Tüm sektörler için yasa uygulamasının güçlendirilmesi 3. Öncelik – Önlem3.2:Yerel yönetimlerin etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi 3. Öncelik – Önlem 3.2: Yerel yönetimlerin etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi

Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support 15 n KB için proje fikirlerinin geliştirilmesi ve daha sonra hazırlanmasında yerel paydaşlara destek olmak amacıyla KKDE, 2011 yılında hazır bulunacaktır. n İlginiz için teşekkür ederiz.