ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
2011 – 2012 Erasmus Staj Bilgilendirme Toplantısı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Dönemi 19 Kasım 2008.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
İ.Ü GİDEN ÖĞRENCİ ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Erhan GÜZEL İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı 7 Haziran 2008, İstanbul Üniversitesi.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Sunum transkripti:

ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus 1465 - 1536 yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının öncülerinden ve en büyük temsilcilerinden biridir. Erasmus, Avrupa'nın ortak bir sanat ve bilim çatısı altında birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı ve çağının eğitim felsefesine olan etkisi ile programa uygun bir isim olarak düşünülmüştür. Hayatı boyunca Avrupa'nın değişik ülkelerinde bir gezgin gibi yaşayan Erasmusun en önemli eseri "Deliliğe Övgü", günümüzde de geçerliliğini korumakta ve bağnazlığa karşı kaleme alınmış en önemli yapıtlardan biri sayılmaktadır.

ERASMUS NEDİR? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

ERASMUS PROGRAMI’NIN AMACI Programın amacı Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek; öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

ERASMUS Program, sunduğu hareketlilik olanağı ile Avrupa halklarının birbirlerini algılamasındaki önyargıların yükseköğretim çevrelerinde kırılmasına hizmet etmektedir. Erasmus programı ile 1987'den günümüze kadar 1,5 milyondan fazla yükseköğretim öğrencisi, başka bir Avrupa ülkesinde öğrenim hayatının bir dönemini geçirmiş; o ülkenin insanlarını ve kültürünü de tanıma imkanı elde etmiştir. Program 2012 yılı itibariyle 3 milyon öğrencinin Erasmus öğrencisi olmasını hedeflemektedir.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ve ERASMUS Üniversitemiz 2005 yılından beri Erasmus programını yürütmektedir. Giden öğrenci: 1700 Giden öğretim üyesi: 80 Gelen öğrenci: 170 Gelen öğretim üyesi: 92 İkili anlaşmalarımız: 277 Toplam Kontenjan: 852

ERASMUS PROGRAMLARI Öğrenci Hareketliliği Personel Hareketliliği Öğrenim hareketliliği Staj hareketliliği Personel Hareketliliği Ders verme hareketliliği Eğitim alma hareketliliği

Koordinatör Yardımcısı ERASMUS OFİSİ Kurum Koordinatörü Ofis çalışanı Koordinatör Yardımcısı

OFİS ÇALIŞANLARININ GÖREVLERİ İİBF Gelen (Incoming) Öğrenci Web sitesi VOLKAN KAHRAMAN /40072/volkan@uludag.edu.tr Mühendislik ve Mimarlık Fak. Staj Faaliyeti Gerçekleştirme Görevlisi Ulusal Ajans yazışmaları YILDIZ ÇUVAŞ / 40546 / yildizcuvas@uludag.edu.tr

OFİS ÇALIŞANLARININ GÖREVLERİ Fen-Edebiyat Fakültesi Ziraat Fakültesi İlahiyat Fakültesi Personel Değişimi CANSU URHAN / 40536 / curhan@uludag.edu.tr Tıp Fakültesi Veteriner Fakültesi Eğitim Fakültesi Hukuk Fakültesi Konservatuar Secondos PINAR TEKİN / 40534 / pinartekin@uludag.edu.tr ÖZLEM GÜRBÜZ

OFİS ÇALIŞANLARININ GÖREVLERİ Prof.Dr. İlkin ÇAVUŞOĞLU / 40530 / ilkin@uludag.edu.tr KURUM KOORDİNATÖRÜ Doç.Dr. Sezen ÖZEKE / 40945 / sezenozeke@uludag.edu.tr KURUM KOORDİNATÖR YARDIMCISI

Koordinatörlerimiz http://intoffice.uludag.edu.tr/erasmus.php

Koordinatörlerin görev ve sorumlulukları Yeni ikili anlaşmalar yapmak, var olanları güncellemek, Fakülte/Bölüme ait ingilizce ders dosyalarının (course catalog) hazırlanmasını, güncellenmesini sağlamak ve ofise göndermek, Anlaşmalı olunan kurumların kendi bölümü ile ilgili ders dosyalarını takip ve temin etmek, Erasmus öğrenim hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin seçimini ve yerleştirmesini yapmak, Seçilen öğrencilerin öğrenim anlaşmasını (Learning Agreement-LA) hazırlamak ve onaylamak, öğrenci yurtdışında iken LA’sında değişiklik gerekiyorsa bunu onaylamak,

Koordinatörlerin görev ve sorumlulukları Öğrenci uzatma talebinde bulunuyorsa, durumu değerlendirerek ofise bildirmek, uzatma onaylandı ise yeni dönemin LA’sını hazırlamak ve olaylamak, Öğrenci döndüğünde not dökümü ve LA’sının birer fotokopisini alarak ders denklik işlemini yapmak, Staj hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilere kurum seçimi konusunda yardımcı olmak ve başvuru formundaki ilgili yeri onaylamak,

Koordinatörlerin görev ve sorumlulukları Gelen öğrenciler (incoming students) ile ilgili görevleri yapmak, Ofis tarafından gönderilen bilgilendirme yazıları, sınav, başvuru tarihi, toplantı gibi duyuruları çıktısını alıp Erasmus panosu ve kapısına asarak öğrencilere duyurulmasını sağlamak, Fakülte/Bölüm bazında Erasmus ile ilgili bilgilendirme yapmak ya da talep etmek.

İKİLİ ANLAŞMALAR Bilateral Agreements http://intoffice.uludag.edu.tr/erasmus.php 277 toplam ikili anlaşma İkili Anlaşma Formu (Bilateral agreement form)

İkili Anlaşma Yapma http://eacea.ec.europa.eu/llp/erasmus/erasmus_university_charter_en.php Güzel hazırlanmış, tanıtıcı bir İngilizce web sayfası Ayrıntılı ders programı ve içerikleri (Course catalog) http://intoffice.uludag.edu.tr Diploma Supplement Label ECTS Label İyi ikili ilişkiler

İkili Anlaşmalar ile İlgili Yapılması Gerekenler Korumak Güncellemek Yenilerini oluşturmak Bilgilendirmek

Teşekkürler