 Sadece çe ş meyi restorasyon etmek onu hayata geri kazandırmak sayılamaz.Bunun için restorasyon yapıldıktan sonra o yenili ğ i sürdürmek ve canlılı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR
Advertisements

Kedilerin görevleri 1.
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
BELEDİYELERDE VERGİLENDİRME YETKİSİ
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
TANITIM ELEMANLARI BAŞVURU DEĞERLENDİRMELERİ
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
Yüksek Gerilim Dersi Koruma Röleleri
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Olumlu Disiplin Yöntemleri
BEGEK Bilgilendirme Toplantısı ve Çalı ş ma Takvimi Çukurova Üniversitesi.
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
ÇEVRE KOM İ SYONU 30 Kasım KOM İ SYON ÜYELER İ BA Ş KAN Muhammet SARAÇ / İ ZAYDA Ş A. Ş. ÜYELER Bora ERGENE / Ba ş kan Yard. /MÜPA Tarım ve Gıda.
LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ).
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Mali İstatistik Kullanım Alanları
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Finans & Muhasebe Sunumu
Uzaktan Eğitim Kuramları
SİTE TEMİZLİĞİ.
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Doğal afetler Deprem Erozyon Çığ Yangın Toprak Kayması Sel Baskını.
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
TOPRAK TAHLİLİ.
Armand Vallin Feigenbaum
DEĞERLENDİRMESİ DENEYİMLER Mavi Bayrak Muğla İl Koordinatörü
Master in Advanced European and International Studies.
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
İ leti ş im materyalleri - Koruma ve bilgilendirme dönemi - Salgın dönemi dikkate alınarak hazırlanmı ş tır.
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
OKUL ÖNCESİNDE AİLE KATILIMI
METEOROLOJİ DERSİ RASAT PARKI Prof. Dr. Belgin ÇAKMAK.
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
Okulumuzda İki farklı dönem halinde Arı Yetiştiriciliği Kursu düzenlenmiştir ve halen devam etmektedir.
Yrd. Doç. Dr. Alparslan ÖZMEN
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
İNSANLAR VE YÖNETİM.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
6. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
 ARAŞTIRMANIN AMACI VE KAPSAMI  ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ  VERİ TOPLAMA ARAÇLARI  VERİ ANALİZ TEKNİKLERİ.
DOSYA MENÜSÜ.
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
Bir Başkadır Benim Memleketim. Burası bizim güzel ülkemiz ; bize bir anne gibi bakan, bize üzerindeki her şeyini cömertçe veren eşsiz toprak, eşsiz vatan,
SESİMİZE KULAK VERİN SESİMİZE KULAK VERİN BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI.
Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan POSTMODERN EKOL: Temel Yetenek, DKK, Şebeke Örgütler.
DOĞAL AFETLER VE KORUNMA YOLLARI
DOĞAL AFETLER KONUSUNDA
SAĞLIK HİZMETLERİNDE KRİZ VE AFET YÖNETİMİ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
HAZIRLAYAN : AD : Saim SOYAD : KANAK SINIF :10-D NUMARA :1321.
S İ VR İ KAYA SRC E Ğİ T İ M KURUMLARI İ Ş ORGAN İ ZASYONU.
Belediyeler Ne İş Yapar?
İLK YARDIM.
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
I Ş IK K İ RL İ L İĞİ. TANIMI Işık kirliliği yanlış yerde ve zamanda gerektiğinden fazla ve yanlış yöne yapılan aydınlatmadır.

MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
HOŞGELDİNİZ :23.
1) Radyoaktif atık nedir 2) Radyoaktif atıkların sınıflandırılması 3) Radyoaktif atıkların toplanması ve depolanması 4) Radyoaktif atıkların yarılanma.
AYKOME TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 05 ARALIK 2012
Sunum transkripti:

 Sadece çe ş meyi restorasyon etmek onu hayata geri kazandırmak sayılamaz.Bunun için restorasyon yapıldıktan sonra o yenili ğ i sürdürmek ve canlılı ğ ını korumak için birtakım önlemler almalıyız.  Yenilenen çe ş meye zarar kendi halkımız daha çok vermektedir.Ancak yerel yönetimlerde ki bazı düzensizliklerde bunu etkilemektedir.

 Yenilenen çe ş menin hakkında bilgilendirme yapılırken, bilgilendirme yazılarının çe ş menin üzerine de ğ il de ayrı bir yerde gösterilmesi daha iyi olur.E ğ er yapılan bilgilendirme bu ş ekilde olursa tarihi yapının genel görüntüsü bozulmayacaktır.  Yerel yönetimler tarafından adres bilgilendirmeleri için yazılan sokak,cadde,mahalle (vs.)çe ş meler üzerine montajlanmaması ve montajlananların kaldırılması  Üzerine ilan,pano asılmamalı ve asılan panolar için gerekli ceza uygulanabilmesi için insanların ş ikayet edebilecekleri telefon numaraları daha göze çarpıcı ş ekilde sergilenmelidir.  Restore edile çe ş meler önünde mümkün mertebe park yasa ğ ı konulmalıdır.Bu ş ekilde araçların park yerlerine bilgilendirme levhaları konulabilir.

 Çe ş melerimiz önüne konulan do ğ algaz kutularının yerle ş tirilirken çe ş menin görünümünün bozulmaması  Çe ş melerin yanında bina yapımı,yol veya asfalt çalı ş ması yapılırken poligon noktalarının çe ş melerimiz üzerine kotlanmaması.  Çe ş meler önüne Türk Telekom tarafından ş ebeke da ğ ıtıcılarının konulmaması ve konulanlar ile ilgili olarak yeniden bir çalı ş ma yapılarak yerlenin çe ş menin görüntüsünü etkilemeyecek uzaklı ğ a ta ş ınması.

 Çe ş meyle ilgili düzenleme yapılırken çevresinde bulunan a ğ aç veya di ğ er ye ş il alanların çe ş menin tarihi görünümünü gölgede bırakacak ş ekilde dizayn edilmesi gerekmektedir.  Çe ş meler yapılmadan veya yapıldıktan sonra çevre binalarda ba ş ka bir yapıla ş ma varsa çe ş melere zarar vermemeleri için önceden uyarı verilmeli ve herhangi bir oranda cezai i ş lem uygulanmalıdır.

 Çe ş melerde musluk kullanımı yerine oluk kullanımı veya kaliteli plastik bardak kullanımı(çalınmaması için) ve bunların belirli araklıklarla de ğ i ş tirilmesi.  Çe ş melerin önünde bulunan elektrik direklerinin konumu.  Çe ş menin yapımından sonra etrafındaki yapıların kontrolü.

 Özelliklerle çe ş melerde olu ş an yosunlar,yabani otlar için belediyelerden temizlik için yardım alınması.  Yenilenen çe ş meler bro ş ürlere eklenerek, çe ş me hakkında daha çok bilgi vermesi ve yapılan çalı ş maların anlatılması gerekmektedir.

SAYGILARIMALA B İ ROL ÇOBAN