Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.
Advertisements

Hz. İDRİS [a.s].
Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi. Yıkık, perişansınız.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
ZEYNEP SUDE, YİĞİT, ZEYNEP, MİNE, BERKE,
İLMİHAL Bir müslümanın dinini en güzel şekilde yaşaması için öğrenmesi.
Hz.muhammed’in ahlakı.
Hazreti Muhammed’i Tanıyalım
Hz. Muhammed’in Sözleri
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
HAZRETİ ALİ’NİN VASİYETNAMESİ (Hazreti Ali’den oğlu Hasan’a)
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
DİLEK ve DUALARIMIZDA DİNİ İFADELER
MELEKLERE İMANIN, FERT VE TOPLUM HAYATINDAKİ ETKİLERİ
Hazırlayan: Bekir Salih KORKMAZ
Bilgidagi.com.
ADALET.
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
KURBAN.
Temel Eğitici Nitelikleri
10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
DEĞERLER EĞİTİMİ SABIR.
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir
Sabır; darlıkta kendini tutmak demektir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
Haccın İnsan Davranışları Üzerindeki Etkisi
Eyüp Peygamber'in Kıssası
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla Hz Muhammed’in Örnek Kişiliğinden Kesitler Hayata İyimser Bakışı.
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
DEĞERLER EĞİTİMİ MART HAKSIZ KAZANÇTAN UZAK DURMAK.
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Sevgili Peygamberimiz
MERHAMET …sevgidir..
Öğretim yılı Ocak Ayı Değerleri
MERHAMET …sevgidir..
Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
ORUÇ İBADETİNİN KİŞİYE VE TOPLUMA KAZANDIRDIKLARI
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
Sorumluluk Bilinci.
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
4. İbadetlere Devamlılığı
SABIR Bir ŞÜKRAN borcumuz var ecdada. İnanılması güç zorluklara SABRETTİLER, ama yılmadılar azmettiler, kazandılar ve bu zaferi lütfeden Yüce Allah’a.
2. Nimete Şükür (Besmele ve Hamd)
2. İnanca Bağlılığı.
Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak
Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
1. Allah Sevgisi.
MERHAMET VE ADALET.
AD:SELİN SOYAD:TEMEL SINIF:6/E NUMARA:1377
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
AKLIN KORUNMASI.
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Helal ve Haram.
MERHAMET …sevgidir..
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
70 Y ıLLıK B IR H AYAT Orhan ÇELİK. N ASıL B IR İ NSAN Erkek Üniversite Mezunu Üniversite Mezunu 24 Yaşında Namaz Kılmaya Başladı 25 Yaşında İş hayatına.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Sunum transkripti:

Büyüklerimiz, sabırlı olmasını istedikleri kişiye niçin "Allah sana Eyüp sabrı versin." derler?

Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği onu kibirlendirmiyor,şımartmıyordu. Allah’a daha fazla ibadet ediyor, malını da insanlarla paylaşıyordu.

Hz. Eyüp fakirlere yardım etmek için oğullarını görevlendirir. Şehirde yardıma muhtaç bir kişi bırakma-malarını ister. Devam Ediniz

Yüce Rabbimiz (cc), Hz. Eyüp’ü (as) sabır ve teslimiyette bütün insanlığa örnek göstermek istiyordu. Bu sebeple onu büyük bir imtihana tabi tuttu.

Allah önce Hz. Eyüp’ün bütün malını, mülkünü elinden aldı. Çocukları da bir bir vefat etti. Hz. Eyüp çok zor durumda kalmıştı. Ama bütün bunlara rağmen en ufak bir şikayette bulunmuyor, sabır ve şükür gösteriyordu.

İmtihanlar devam ediyordu. Daha sonra Allah, Hz. Eyüp’e çok ağır bir hastalık verdi.

Eyüp peygamberin hastalığı her geçen gün artıyor, şiddetleniyordu Eyüp peygamberin hastalığı her geçen gün artıyor, şiddetleniyordu. Fakat bu durumda bile o sabrediyor şikâyette bulunmuyordu, Bu sabırla çektiği acılara karşı kendisini daima güçlü hissediyordu,

Hz. Eyüp yakalandığı hastalığın yanı sıra bir de şeytanın olumsuz telkini ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak Hz. Eyüp bu sıkıntısını samimi olarak Allah''a açmış ve O'ndan yardım dileyerek dua etmişti:

“Kulumuz Eyüp‘ü da hatırla “Kulumuz Eyüp‘ü da hatırla. Hani o: "Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azap dokundurdu" diye Rabbine seslenmişti.” (Sa''d Suresi, 41)

Hz. Eyüp’ün hastalığı artınca, insanlar yanına yaklaşamıyorlardı. Oda insanlardan uzak bir yerde kalmaya karar verdi. Yanında sadece eşi vardı. Devam Ediniz

Cenab-ı Hak, zamanla Hz. Eyüp’ün hastalığını daha da artırdı Cenab-ı Hak, zamanla Hz. Eyüp’ün hastalığını daha da artırdı. Neticede yüce peygamber, dil ve kalbiyle yapabildiği kulluk vazifesini dahi yerine getiremez hale gelmişti.

Kalbi ve dili hariç bütün vücudunda çıbanlar çıkmış, iltihaplı yaralar açılmış, yaralarına kurtlar dolmuş ve vücudu bozulup kokmaya başlamıştı.

- Ya Rabbi. Hastalığım artık bana zarar vermeye başladı - Ya Rabbi! Hastalığım artık bana zarar vermeye başladı. Kalben kulluk vazifemi yapmama, dil ile Seni zikretmeme mani oluyor. İbadetsiz yaşayamam. Halimi Senin merhametine havale ediyorum.

O, bu duayı sıhhat ve rahatı için değil, sırf ibadetinden geri kalmamak için yapıyordu. Allah onun bu samimi duasını kabul etti.

Allah O’ndan ayağını yere vurmasını, oradan çıkacak suyla yıkanmasını ve o suyu içmesini söyledi. Hz. Eyüp denileni yaptı ve eski sağlığına kavuştu.

Aynı zamanda Cenab-ı Hak ona eski zenginliğinden daha büyük bir zenginlik ve çok evlat verdi. Hz. Eyüp şimdi eskisinden daha zengin, daha refah, daha sağlıklı ve huzurlu bir hayata kavuşmuştu.

“Eyyûb da: "Başıma bir bela geldi, (sana sığındım), sen merhametlilerin en merhametlisisin" diye Rabbine nida etti. Biz de onun duasını kabul ettik de başına gelenleri kaldırdık. Katımızdan bir rahmet ve kulluk edenlere bir hatıra olmak üzere, ona tekrar ailesini ve kaybettikleriyle bir mislini daha verdik .” (Enbiya s. 83-84 A.)

Hz. Eyüp (a.s.) ın gösterdiği sabır ve şükür neticesinde Allah’ın yardımı gelir. Devam Ediniz

Bu Kıssadan çıkarılacak ders nedir? Hayatımızın her anı değişik imtihanlarla dolu. Bu imtihanlar sabır ve azimle başarıldığı takdirde bizi olgunlaştırır ve Rabbimize yaklaştırır. Her insanın hayatının değişik karelerinde yaşadığı ve insana sağlığın ne kadar büyük bir nimet olduğunu öğreten bir imtihanımız var: Hastalık. Hastalık asla istenmez, ancak geldiğinde de sabredilir.