Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi."— Sunum transkripti:

1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

2 Tevekkül , Sabırlı Olmak ve Allah’a Şükretmek

3 Tevekkül Anlami İnsanın bir işi başarmak için elinden
gelen çabayı gösterip her türlü önlem aldıktan sonra Allah’a güvenmesidir. Ayeti İş hakkında onlara danış karar verdiğin zamanda artık Allah’a dayanıp güven.Çünkü Allah Kendisine dayanıp güvenenleri sever.

4 Sabırlı Olmak Anlami Bela,afet,hastalık,yoksulluk v.b. Üzücü olumsuz durumlar karşısında direnç göstermek. Ayetleri “İnsan ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır.” “ Ey iman edenler!Sabır…İle Allah’tan yardım isteyin.Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir.” “O halde (Resulüm)peygamberlerden azim sahibi olanların sabrettiği gibi sende sabret.”

5 Allah’a Şükretmek Anlami Allah’a duyulan minneti dile getirmek.
Ayetler “Nimet olarak size olan ne varsa hepsi onundur.” “Gökten suyu indiren odur.Ondan size hem içecek vardır,hem de hayvanlarınızı otlatacağınız bitkiler.Allah su sayesinde sizin için ekinler,zeytinler,hurmalar,üzümler ve diğer meyvelerin hepsinden bitirir.İşte bunlar da düşünen bir toplum için büyük bir ibret vardır” “O; geceyi ,gündüzü,güneşi,ayı,sizin hizmetinize verdi.”

6 HAZIRLAYAN SERTAÇ RECEPOĞLU 8/D


"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları