Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir"— Sunum transkripti:

1 Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir
Günümüzde bilgiye ve bilgi kaynaklarına daha hızlı erişebiliyoruz. Bu durum kaynaklardan yayılan bilgilerin de güvenilirliği konusunda endişeleri beraberinde getirmiştir. Doğru bilgiye nasıl ulaşabiliriz? Rehber olması bakımından Kuran ve hadisleri referans aldık.

2 - Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir
“Ey iman edenler! Size bir fâsık haber (bilgi) getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için, o haberin doğruluğunu araştırın.” Hucûrât-6

3 - Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir
“Kendilerine güvenlik veya korku ile ilgili bir bilgi (haber) geldiğinde onu yayarlar. Hâlbuki onu peygambere ve içlerinden yetki sahibi kimselere götürselerdi, elbette bunlardan, onu değerlendirip sonuç (hüküm) çıkarabilecek nitelikte olanları, onu anlayıp bilirlerdi. Allah'ın size lütfu ve merhameti olmasaydı, pek azınız hariç, muhakkak şeytana uyardınız.” Nisa-83

4 Hz. Ali de (r.a.) şöyle buyurmuştur:
- Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir Peygamber efendimiz (s.a.v.); “…Fayda vermeyen ilimden Allah’a sığınırım…” (Tirmizi) buyurmuştur. Hz. Ali de (r.a.) şöyle buyurmuştur: “Kur’ân’ı öğrenin; çünkü o sözlerin en güzelidir. Onda anlayışınızı derinleştirip, kavrayışınızı genişletin. Çünkü o kalplerin baharıdır. Nuruyla şifa bulun, zira o gönüllerin şifasıdır. Onu en güzel okuyuşla okuyun…”

5 Bilgiler zan ve tahminlere dayanmamalıdır.
- Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir Bilgiler zan ve tahminlere dayanmamalıdır. Araştırma ve inceleme sonucu insan doğru bilgiye ulaşır. Doğru bilgi insanı doğru sonuca götürür. Aklın sağlıklı karar verebilmesi ancak doğru bilgiyle olur. Doğru bilgi insanı Rabbine yaklaştırır.


"Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları