Öncelike indirdiğiniz fotoğrafı Photosop'a alalım ve ismini BG olarak değiştirelim, bunun bir kopyasını oluşturaralım (Dublicate / CTRL+J), üstte gelen.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KATMANLAR (LAYER), RENKLER, ÇİZGİLER
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
Photoshop tools 1) Move tool:Layerları ya da seçili alanı taşımanızı sağlar 2) Rectangual Marquee Tool:Resim üzerinde istediğimiz alanı seçmemizi sağlar.Kare,dikdörtgen,elips,daire.
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
RESİM FOTOĞRAF İŞLEME YAZILIMLARI.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
Asama 1 After Effects, Proje panelinde çift tıklayın, ardından Al Dosyası iletişim kullanmak istediğiniz görüntüleri alabilirsiniz. Örnekde arka plan olarak.
Photoshop Tutorial Meryem Özkan SAT 110.
Windows 8.
KATMANLARLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
CLONESTAMP HEALING BRUSH SHADOW – HIGHLIGHT LEVELS HUE/SATURATION RUTUŞLAMA.
BİR NESNENİN RENGİNİ DEĞİŞTİRMEK
ARKA PLAN DEĞİŞTİRME Beyza GÖÇER
DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI
Kutu Modeli Özellikleri
CSS Birimleri.
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
Dosya Yönetimi.
Paint Programının Detaylı Tanıtımı
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
XxPFL2908H/12 – xxPFL30x8x/12 – xxPFL31x8x/12 Modelleri için Pratik Bilgiler Emin Büyükmumcu 1.
KLAVYEDE TUŞLAR İMLEÇ NEDİR?
WINDOWS XP KURMA (FORMAT)
Sağ kısımda açılan konulardan Tarım’a tıklıyoruz ve alt pencereden ilgili bölümü seçiyoruz.
KONU POWERPO İ NT 2010’DA AN İ MASYON HAZILAYAN Melek YILMAZ.
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
FAR MANAGER Windows un ‘windows gezgini’ ile DOS işletim sistemi arasında bir program olarak düşünülebilir DOS işletim sistemi ile doğrudan bağlantılıdır.
Üstünde çalıştığımız resmin orjinal hali…. Bir ağaç resmi kopyalayıp yapıştırdık. Lasso aracılığı ile renk uyumunu sağladık.
Gökçenur İnan Görsel iletişim Tasarımı
KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni.
Klavyedeki tuşları işlevine uygun olarak seçer.
WİNDOWS-7 KİŞİLEŞTİR MENÜSÜ
KLAVYEDE TUŞLAR İMLEÇ NEDİR?
ADOBE PHOTOSHOP Ulaş Yıldırım Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sanat ve Tasarım SAT– 110 Bilgisayar Grafiği 2011.
PowerPoint Konu Anlatımı
KLAVYE TUŞLARI BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ.
Grafik ve Animasyon-II
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
İLERİ SAYISAL SİSTEM TASARIMI VE SENTEZLEME 10. Hafta: Qsys
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
UNV13107 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Daha önceki bölümlerde, yazılımlarla birlikte gelen hazır küçük resimleri incelemiştik. Örneğin, kelime işlemciler.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Konu:Sevimli Yumurta Oluşturmak Hazırlayan:Tarık ERTUĞRUL St:
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
6. TEZGAHA PROGRAM YAZILMASI VE SİLİNMESİ Tezgâha herhangi bir program gireceğimiz veya bir program üzerinde değişiklik yapacağımız zaman; Mode anahtarını.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Grafik ve Animasyon-II FLASH CS5 Öğr.Gör. Onur BULUT.
Fotoğrafınızı nasıl heykel görünümüne dönüştürebiliriz??
::: Soru Numarası Seçin :::
POWERPOINT ANLATIMI S. Mehtap İZMİRLİ AYAN.
KLAVYE TUŞLARI VE ÖZELLİKLERİ
Photoshop ile Arka plan Silinmesi
Cihazın arayüzünde menülerden network altında wireless a tıklanır.
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Google Colab Nasıl Yüklenir?
Grafik Animasyon Aslı Ergün.
Sosyal medya resim şablonu
Sunum transkripti:

Öncelike indirdiğiniz fotoğrafı Photosop'a alalım ve ismini BG olarak değiştirelim, bunun bir kopyasını oluşturaralım (Dublicate / CTRL+J), üstte gelen (BG copy) yeni fotoğrafa (Layere) sırasıyla Filter/Blur/Gausian Blur efektini aşağıdaki değerleri verelim.

Layer paletinden mode bölümünü Overlay olarak degiştirelim böylelikle yüzdeki prüzleri yok etmiş olduk ayrıca birazda renklendi-fotograf ve ten temiz oldugu için iyi sonuç aldık,fotograf sorunlu olsaydı ek işlemler yapmak zorunda kalıcaktık.

Şimdi en alttaki BG isimli layerimizi CTRL+J ile çogaltalım ve en üstte taşıyalım,arkasında sırasıyla image/Adjusmen/Desaturate efektini uygulayalım,devamında Layer Palentine geçelim bu sefer Mode olarak degiştirelim.

Aşagıdaki sonucu elde etmiş olmalıyız.

Şimdi sepia rengini verebiliriz,bunun için sırasıyla Later/Nw Adjusment Layer/Hue/Saturation efektini vermemiz gerekiyor,devamında ayarları aşagıdaki gibi verebiliriz.

Renklendirme işlemini dedigim gibi basit birkaç adımdan sonra bitti ama aşamalar bitmedi.Şimdi rengi ve fotografı biraz daha ön plana çıkarabilmek için basit bir işlem daha yapmamız gerekiyor.İlk olarak en üstteki Hue/Saturation efektimizin bir alttaki desaturate uyguladıgımız BG copy2 isimli layerimizin seçili olduguna emin olalım.Çünkü bu fotografın arka planını sileceğiz,bunun için silgi Erase fırçamızı kullanıcağız,klavyenizden E tuşuna basarak Silgi aracımızı seçelim ve ekranın ortasında bir yere saga tıklayarak gelen diyoloğ penceresine aşağıdaki degerleri verdikten sonra yine aşağıda fırçanın görüldügü gibi Fotografa yaklaşarak arka planını silelim dikkat ederseniz yumuşak bir fırça kulanıyorsunuz ve saçlara temas edebiliyorsunuz ama tene temas ederken daha hassas seçimler yapmalısınızsonuç olarak en üstteki layerimizin arka planını sildigimiz için bir alttaki arka plan ortaya çıkıyor.Ama üstteki fotografımızın yüzü aynı kalıyor.

Şimdi gözleri renklendirebiliriz,bunun içinde yeni bir layer oluşturalım ve ismini Gözler olarak degiştirelim.Brushtool fırçamızı seçelim devamında yine ekranın ortasının sağa tıklıyalım ve gelen diyoloğ penceresine aşağıdaki ayarlarıverecek her iki göz bebegine tam ortalıyarak fırçayı hiç kaydırmadan 3 kere tıklıyalım15px değerverdigimiz fırça boyu tam göz bebeği ölçülerinde oldugundan tam oturacaktır ve göz bebeğinin rengini az önce ayarladıgımız açık mavi olarak değiştirelim.

Son olarak dudakları renklendirmeye geldi,bunun içinde yeni bir layer oluşturalım ve ismini Ruj olarak degiştirelim.Devamındaforeground rengini # olarak belirliyelim arkasından yine klavyemizden B tuşuna basalım ve yine aşağıda görüldüğü gibi dudak alanını hassa biçimde dikkat ederek yani dudak dışına taşmadan bu alanı renklendirelim.

Bu laterlerimizide Mode ayarından Modune Soft light olarakdeğiştirdikten sonra Opacity degerinide %75 olarak belirliyelim. Aşağıdaki sonucu elde etmiş olmalıyız.