Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONU POWERPO İ NT 2010’DA AN İ MASYON HAZILAYAN Melek YILMAZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONU POWERPO İ NT 2010’DA AN İ MASYON HAZILAYAN Melek YILMAZ."— Sunum transkripti:

1 KONU POWERPO İ NT 2010’DA AN İ MASYON HAZILAYAN Melek YILMAZ

2  Bir PowerPoint belgesi açıp, üzerindeki başlangıç çerçeveleri temizlenir.  Ardından ‘Ekle / Şekiller’ yolunu takip ederek istediğiniz bir şekli tıklayıp “seçin”. (Bir resim de ekleyebiliriz. Yapacağımız işlemlerin sonuçları aynı olacaktır)

3  Slayt üzerinde farenin imleciyle hayali bir kare oluşturmaya başlayın. Bu karenin içinde aslında seçtiğiniz o şeklin gelmekte olduğunu göreceksiniz. İmleci bıraktığınız yerde işlem tamamlanmış olacak. Bu şekil hala “seçili” durumda olduğu için, kenarları tutamaçlı bir çerçeve içinde duruyor.  Şeklimiz “seçili” halde iken üst menüden ‘Animasyonlar’ sekmesine geçin.

4  Dört temel animasyon grubu bulunuyor.  Giriş : Nesnenin geliş şekli veya görünmesiyle ilgili animasyonlardır.  Vurgu : Slayt üzerindeki nesnenin büyüklük, biçim, renk, parlaklık gibi özelliklerinin bir süreliğine değiştirilerek vurgulanmasını, dikkat çekmesini sağlayan animasyonlardır.  Çıkış : Nesnenin sahneden çıkışı ile ilgili animasyonlardır.  Hareket Yolları : Nesnenin sahnedeyken –çizeceğiniz bir yol üzerinde- bir yerden bir yere gitmesiyle ilgili animasyonlardır.

5  Bu efektlerin hangisi üzerinde fare imleciyle durursanız, sahne üzerindeki şeklinizin bu alabilirsiniz animasyonla yapacağı hareketi kendi üzerinde önceden izleyebilirsiniz.  Tıkladığınızda ise karar vermiş ve kabul etmişsiniz demektir.  Yani o hareket efektini o nesneye atadınız. (Unutmayın, tüm programlarda, sol üst köşedeki “Geri Al” tuşu ile komutlarınızı istediğiniz kadar geriye-ileriye alabilirsiniz)

6  Seçili nesnemize bir giriş animasyonu verdiğimizde örneğin, “uçarak giriş” atadık ama bu hareketin yönü, ne zaman başlayacağı, ne kadar uzun süreceğini animasyonlardan seçilir.  Üst menüden “Animasyon Bölmesi”ni tıklayın. En sağda, bir sütun şeklinde yeni bir bölme açıldığını göreceksiniz.

7  Üstteki “Yürüt” komutu ile o slayt üzerindeki tüm animasyonları, gerçek sıralama ve süreleri ile izleyebilirsiniz.  Eğer isterseniz, alttaki “Slayt Gösterisi” düğmesi ile sunum moduna geçebilir ve düzenlemenizi bu kez pencereler ve menüler olmadan, izleyicinizin göreceği şekilde üzerinde durmakta olduğunuz slayttan başlayarak seyredebilirsiniz.  F5’e basarak başlatabilirsiniz.  Çıkış ise ‘Esc’ tuşuyla yapılır.

8  Efektimizin ayarlarını özelleştirmek istersek bunun için satırın tıklayın ve “Efekt seçenekleri” komutunu verin.  Genellikle şu komut yapısında ve üç sekmeli bir pencere gelecektir.  İlk sekme “Efekt” adını taşıyor.

9 Yön Düzgün başlangıç/bitiş Sıçramalı bitişGecikme Önceki ile / sonra başlat Tıklama ile başlat SüreYinele Yürütme bitince gri sar

10 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


"KONU POWERPO İ NT 2010’DA AN İ MASYON HAZILAYAN Melek YILMAZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları