T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
31 Aralık 2008 Tarih ve sayılı (7
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Sağlık Uygulama Tebliği Değişikliği 21 Ocak 2012
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
Sağlığın finansmanında yeni bir aşama:
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
TEDAVİ İŞLEMLERİ.
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
SGK SSKB Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
Sağlık Kabinlerinin Açılması ve İşleyişi
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
NİSAN 2013Sağlık Satış Departmanı1 SAĞLIĞIM TAMAM SİGORTASI
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
Dr.Cengiz KONUKSAL SASDER 1.Ulusal Kongresi Antalya
KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlık Tesisleri Faturalandırma Birimlerinin Yeniden Yapılandırılması
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ & ÖSS Kasım SASDER Dr. Halit Başkaya.
Sağlık Tesislerinde Faturalandırma İş Akışı Mali Hizmetler Başkanlığı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ
D.E.Ü. Uygulama ve Araştırma Hastanesi
Hasta Kabul ve Kayıt Hastanın her ayrı gelişi için ayrı bir Geliş Numarası, Ve yapılan her işlem için bir İşlem Kayıt Numarası oluşturulmaktadır.
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
EPİKRİZ RESMİ OLARAK GEÇERLİ BİR SAĞLIK RAPORU DEĞİLDİR.
Sosyal Güvenlik Hukuku
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Döner sermayeler, sorunları ve çözüm önerileri
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ
Ar-Ge FAALİYETLERİNE İLİŞKİN VERGİSEL TEŞVİKLER
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI VE SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ KURALLARI
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Önder GÜNGÖR
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
Kasım TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
ŞERAFETTİN AYDEMİR KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ TEL
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
Japonya Sağlık Sistemi
Özel Körfez Marmara Hastanesi
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Sosyal Güvenlik Kurumu KASIM 2007 M E D U L A G e n e l S a ğ l ı k S i g o r t a s ı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GÜVENLİ CERRAHİ KONTROL LİSTESİ
Sunum transkripti:

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FATURALAMA USUL VE ESASLARI 4. ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZM KONGRESİ HAST. İŞLTM. UZM. MEHMET ZİYA KELAT ŞUBE MÜDÜRÜ

KAPSAM 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Milletler arası İkili Mütekabliyet kapsamına girmeyen Yurt dışından tedavi olmak amacı ile ülkemize gelenler ile turist olarak ülkemizde bulunduğu sırada sağlık hizmeti ihtiyacı ortaya çıkan kişiler bulunmaktadır.

DAYANAK Bu kapsamda sunulacak sağlık hizmetleri için 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nun 3 üncü maddesi (c) bendi uyarınca ayrı bir ücret olarak belirlenmiştir. Belirlenmiş olan fiyat tarifesi üzerinden sağlık hizmeti sunulacaktır.

Fiyat Tarifesi EK-7; Diş Tedavileri Puan Listesi EK-8 ; Hizmet başına ödeme yönteminde sağlık hizmeti bedellerinin yer aldığı liste EK-9; Tanıya Dayalı İşlem Listesi ( paket) EK-5B Basit tıbbi sarf malzemesi EK-5B.doc EK-5A1, EK5A2, EK5D tıbbi malzeme listeleri

FİYAT TARİFESİ Fiyat tarifesinde iki önemli husus göz önünde bulundurulacaktır. Ekli listede belirlenmiş olan işlemlere ait fiyat listesi üzerinden SUT eklerine göre yapılmış olan düzenlemeler ile yeni oluşturulmuş fiyat tarifesi

Kamu Hastaneleri Fiyat Listesi Ekli listede belirtilen işlemlerin yapılması halinde ekli listedeki fiyatlar esas alınacaktır. kamu-fiyat-listesi_son.xls Ekli listede paket ücretlere maksimum 6 günlük yatak ve refakat ücreti, 2 günlük yoğun bakım hizmeti, hekim ücreti, tanıya dayalı işlemlerde yapılan tetkikler, kullanılan ilaçlar ve EK-5B’de yer alan basit sıhhi sarf malzemeleri dahildir.

HİZMET BAŞI ÜCRETLENDİRME Ekli listede yer almayıp Sağlık Uygulama Tebliği eklerinde SUT eki EK-7, EK-8 yer alan işlemler için ödemeye esas puanlar ile katsayı (2,372) belirlenmiş olup işlem bedeli ilgili puan ile katsayının çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden hizmet verilmesini,

EK- 9’a GÖRE ÜCRETLENDİRME Ekli listede yer almayıp Sağlık Uygulama Tebliği eklerinde SUT eki, EK-9’da yer alan işlemler için ödemeye esas puanlar ile katsayı (2,372) belirlenmiş olup işlem bedeli ilgili puan ile katsayının çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden ücretlendirilecektir.

Tıbbi Malzemelerin Ücretlendirilmesi Tanıya Dayalı paket fiyata dahil olmayan tıbbi malzemeler ; KDV dahil alış fiyatı üzerine % 50 ilave edilerek faturalandırılacaktır. SUT Madde 4.2.2.b-5- ; Plak + çivi + vida, Kemik çimentosu, External fixatör, Her türlü eklem implantı, Omurga implantı,

Tıbbi Malzemelerin Ücretlendirilmesi Kalp pili, Pace elektrodu, Koroner stentler, Kalp kapakları, İntraaortik balon, ventrikül destek cihazı, Kapaklı kapaksız kondüvit, Valv ringi,

Tıbbi Malzemelerin Ücretlendirilmesi Her türlü greft, shunt ve suni damar, Protezler, Aterektomi cihazı, Dual meshler (karın duvarının kapatılamadığı intraabdominal hernilerde ve diyafragmatik hernilerde sağlık kurulu raporu ile)

İlave Ücretlendirmeler Kamu hastaneleri fiyat listesinde yer almayıp SUT eklerinde yer alan işlemlerde yatak, refakatçi,ve yoğun bakım günlük yatış ücretleri ilk günden itibaren ekli listedeki fiyatlar üzerinden ayrıca ücretlendirilecektir.

İlave Ücretlendirmeler Ekli listede ki işlemlerde Tedavi sırasında gelişen herhangi bir komplikasyon nedeni ile yatış süresinin uzaması durumunda hastanın kaldığı odanın niteliğine göre ekli listede belirtilen şartlarda ve fiyatlarda paket fiyata ilave olarak yatak ve refakatçi ücretleri 6. günden itibaren ayrıca ücretlendirilecektir.

İlave Ücretlendirmeler Ekli listedeki işlemlerde yoğun bakım hizmeti 2 günlük fiyatlar dahildir. 2 günden sonraki kalan her gün için ekli listede belirtilen fiyatlar üzerinden ücretlendirilme yapılacaktır.

Ambulans Ücretlendirmesi Kara ambulansı ücreti kara ambulansta yapılan tıbbi müdahale ve kullanılan ilaçlar ayrıca ücretlendirilir. Hava ambulansı ücreti; yapılan tıbbi müdahale, hekim ve kullanılan ilaçlar ücrete dahildir.

Robotik Cerrahi Yöntemi Robotik Cerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatların ücretlendirilmesi ekli listede ayrıca belirtilmiştir. Bu ekli listede yer alıp da robotik işlemler listesinde yer almayan ameliyatlar robotik cerrahi yardımı ile yapılması halinde paket fiyata % 50 ilave edilerek faturalandırılır.

ÖRNEK İşlem Adı İşlem Puanı Kat Sayı Birim Fiyat Tonsilektomi 400,17 GSS Kapsamında olan kişiler için mevcut uygulama İşlem Adı İşlem Puanı Kat Sayı Birim Fiyat Tonsilektomi 400,17 0,593 237,30

ÖRNEK İşlem Adı İşlem Puanı Katsayı Birim Fiyat Tonsilektomi 400,17 Yabancı Hastalara Uygulanacak Fiyat Tarifesi İşlem Adı İşlem Puanı Katsayı Birim Fiyat Tonsilektomi 400,17 2,372 949,20

TEŞEKKÜRLER