Gönülsüz Yeniden Yerleşim 0P 4.12 İlkeler ve Amaçlar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Danışman : Mehmet KÖRPİ
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
Enterprise Architecture (EA) KURUMSAL MİMARİ
Dünya Bankası Koruma Önlemleri Eğitimi Ankara 30 Mart 2010
Çevresel Yönetim Planlarının (ÇYP) Amacı, İçeriği ve Uygulaması
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
Gönülsüz Yeniden Yerleşim 0P 4.12: Finansal Aracılar ve Yeniden Yerleşim Planlama Araçları.
Yeniden Yerleşim Planlaması
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
HİZMET BİRİMLERİ ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mahalli idarelerin altyapı sistemleri ile ilgili genel planlama, programlama, fizibilite,
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
Mali Aracılık Operasyonlarında Koruma Önlemleri Agi Kiss Ankara 31 Mart 2010.
K alkınma Planlarının Uygulanması ve İzlenmesi Devlet Planlama Teşkilatı Çalışma Grubu
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
OHSAS YÖNETİM SİSTEMİ TANIMLAR
GİRİŞ: Dünya Bankası Çevresel ve Sosyal Koruma Önlemleri Politikaları
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
ELEKTRONİK ORTAMDA DENETİME GENEL BAKIŞ Prof. Dr
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Risk Yönetimi KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı.
MUHASEBENİN UZMANLIK ALANLARI
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
MUHASEBENİN UZMANLIK ALANLARI
KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin İzlenmesi (BMEHS) Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 2.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
EĞİTİM PLANLAMASI YÖNTEMLERİ
2008 KÜRESEL FİNANSAL KRİZİ VE TÜRKİYE DIŞ TİCARETİNE ETKİSİ
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
PLANLAMANIN TAMAMLANMASI VE DENETİM PROGRAMLARININ HAZIRLANMASI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1. BÖLÜM FİNANSAL YÖNETİMİN TANIMI VE AMACI
Sunum transkripti:

Gönülsüz Yeniden Yerleşim 0P 4.12 İlkeler ve Amaçlar

Yeniden Yerleşime Genel Bakış Banka’nın neden bir Gönülsüz Yeniden Yerleşim Politikası var? Banka’nın neden bir Gönülsüz Yeniden Yerleşim Politikası var? Banka politikası nasıl bir değişim gösterdi? Banka politikası nasıl bir değişim gösterdi? Politika amaçları ve temel ilkeler neler? Politika amaçları ve temel ilkeler neler? Finansal Aracıların rolü ne? Finansal Aracıların rolü ne?

Değişen bir Yeniden Yerleşim Geçmişi Etki azaltma yok : Arazisini kaybedenler ulusal kalkınma için özveride bulunuyor Etki azaltma yok : Arazisini kaybedenler ulusal kalkınma için özveride bulunuyor Kamulaştırma yetkisi : varlıklar için tazminat ödenmesi nispeten daha varlıklı olanların lehinedir. Kamulaştırma yetkisi : varlıklar için tazminat ödenmesi nispeten daha varlıklı olanların lehinedir. Yoksullaşma riskleri : yoksulların ve kırılgan grupların çıkarlarını da kabul etmek Yoksullaşma riskleri : yoksulların ve kırılgan grupların çıkarlarını da kabul etmek Yeniden yerleşim bir kalkınma fırsatı olabilir : Proje faydalarının erişim alanını genişletmek Yeniden yerleşim bir kalkınma fırsatı olabilir : Proje faydalarının erişim alanını genişletmek

Kilit Politika Amaçları Arazi edinimini ve ilgili olumsuz etkileri önlemek, en aza indirmek veya başka şekilde azaltmak Arazi edinimini ve ilgili olumsuz etkileri önlemek, en aza indirmek veya başka şekilde azaltmak Projeden etkilenen tüm insanların gelirlerini ve yaşam standartlarını iyileştirmelerine veya en azından eski düzeylerine getirmelerine yardımcı olmak Projeden etkilenen tüm insanların gelirlerini ve yaşam standartlarını iyileştirmelerine veya en azından eski düzeylerine getirmelerine yardımcı olmak Hanehalkları ve toplum altyapısı için bir kalkınma fırsatı olarak yeniden yerleşim Hanehalkları ve toplum altyapısı için bir kalkınma fırsatı olarak yeniden yerleşim (Etkilenen insanlara yönelik riskleri azaltmak, borçlunun ve Banka’nın risklerini en aza indirmeye de yardımcı olur) (Etkilenen insanlara yönelik riskleri azaltmak, borçlunun ve Banka’nın risklerini en aza indirmeye de yardımcı olur)

Kilit Planlama İlkeleri Banka borçlulardan olumsuz etkileri tespit etmeye, en aza indirmeye veya azaltmaya yönelik bir planı uygulamasını ister. Banka borçlulardan olumsuz etkileri tespit etmeye, en aza indirmeye veya azaltmaya yönelik bir planı uygulamasını ister. Uygulayıcıların ve etkilenen insanların planlama sürecine dahil edilmesi gerekir. Uygulayıcıların ve etkilenen insanların planlama sürecine dahil edilmesi gerekir. Plan kapsamı, Banka tarafından desteklenen projenin işleyişine esas olan tüm eşzamanlı etkileri içermektedir. Plan kapsamı, Banka tarafından desteklenen projenin işleyişine esas olan tüm eşzamanlı etkileri içermektedir. Değerlendirme aşamasında (veya Finansal Aracılık projelerinde alt proje onayından önce) planın Banka tarafından kabul edilmesi gerekir Değerlendirme aşamasında (veya Finansal Aracılık projelerinde alt proje onayından önce) planın Banka tarafından kabul edilmesi gerekir

Kilit Kılavuz İlkeler Etkilenen tüm insanlara yasal statüleri ne olursa olsun tazminat veya başka türlü yardım sağlanmalıdır Etkilenen tüm insanlara yasal statüleri ne olursa olsun tazminat veya başka türlü yardım sağlanmalıdır Tüm varlıklar için yenileme maliyetleri üzerinden tazminat sağlanmalıdır (eşit değerde varlık edinmek için yeterli düzeyde) Tüm varlıklar için yenileme maliyetleri üzerinden tazminat sağlanmalıdır (eşit değerde varlık edinmek için yeterli düzeyde) Gelirin eski düzeyine getirilmesi için, varlıklar için sağlanacak tazminata ek olarak destekleyici önlemlerin alınması gerekebilir Gelirin eski düzeyine getirilmesi için, varlıklar için sağlanacak tazminata ek olarak destekleyici önlemlerin alınması gerekebilir Etkilenen insanlar yeniden yerleşim planlamasına ve uygulamasına dahil edilmelidir Etkilenen insanlar yeniden yerleşim planlamasına ve uygulamasına dahil edilmelidir İstişare İstişare Bilgilerin Açıklanması Bilgilerin Açıklanması Şikayet Prosedürü Şikayet Prosedürü

Finansal Aracıların Rolü Bir Yeniden Yerleşim Çerçevesi hazırlamak ve Banka ile üzerinde anlaşmaya varmak Bir Yeniden Yerleşim Çerçevesi hazırlamak ve Banka ile üzerinde anlaşmaya varmak Önerilen tüm ikraz faaliyetlerini arazi edinimi ve ilgili yeniden yerleşim etkileri için taramak Önerilen tüm ikraz faaliyetlerini arazi edinimi ve ilgili yeniden yerleşim etkileri için taramak Yeniden Yerleşim Politika Çerçevesinin gerekmediğinin düşünülmesi halinde, yasal dokümanlar etkilerin gerçekleşmesi halinde uyumu gerektirir Yeniden Yerleşim Politika Çerçevesinin gerekmediğinin düşünülmesi halinde, yasal dokümanlar etkilerin gerçekleşmesi halinde uyumu gerektirir İlgili etkileri içeren tüm projeler için, finansmanın kabulünden önce bir yeniden yerleşim planının Banka tarafından onayı gerekir İlgili etkileri içeren tüm projeler için, finansmanın kabulünden önce bir yeniden yerleşim planının Banka tarafından onayı gerekir

Tekrarlayan Hususlar ve Sorunlar Proje kapsamının tanımlanması: Banka politikasının uygulanmasında “dolaylı etkiler” ve “bağlantı” Proje kapsamının tanımlanması: Banka politikasının uygulanmasında “dolaylı etkiler” ve “bağlantı” Uygunluk boşluğunun kapatılması: Hassas insanlara ve yasal tanımadan yoksun insanlara yardım sağlanması Uygunluk boşluğunun kapatılması: Hassas insanlara ve yasal tanımadan yoksun insanlara yardım sağlanması Tüm maliyetlerin karşılanması: ‘Yenileme maliyeti’ değerlemesi, işlem maliyetleri ve geçiş dönemi desteği Tüm maliyetlerin karşılanması: ‘Yenileme maliyeti’ değerlemesi, işlem maliyetleri ve geçiş dönemi desteği Varlık stokuna karşı gelir akışı: Gelirin eski düzeyine getirilmesine yönelik tazminatın ötesine geçerek gelişim fırsatlarının da dahil edilmesi Varlık stokuna karşı gelir akışı: Gelirin eski düzeyine getirilmesine yönelik tazminatın ötesine geçerek gelişim fırsatlarının da dahil edilmesi Finansal Aracılık projelerinde, uygulama ve raporlamada alt müşteriler ile koordinasyonun sağlanması Finansal Aracılık projelerinde, uygulama ve raporlamada alt müşteriler ile koordinasyonun sağlanması