TIBBİ TANITIM PAZARLAMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERAM TİCARET MESLEK LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Advertisements

DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ (PARAMEDİC)
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
YAŞLI BAKIMI DERYA ÖREN.
Tıbbi Laboratuar Teknikeri
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
MÜGENUR BAŞÇOBAN 162 6/B.
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
Atatürk Diyor Ki: “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti köleliğe ve yoksulluğa terk eder”
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ
Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan.
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
WEB PROGRAMCILIĞI.
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Veri Tabanı Programcılığı
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Kimya Teknolojisi Alanı
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
SUR MESLEK İ VE TEKN İ K ANADOLU L İ SES İ. MESLEK İ TANITIM.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ KİMDİR? Yaşlı bakımı teknikeri; almış olduğu yaşlı bakımı eğitimi ile yaşlı bakım bilgi ve tekniklerini kullanarak, yaşlı ve bakıma.
Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: HEE Bölüm Başkanlığı
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

TIBBİ TANITIM PAZARLAMA DUYGU SÖNMEZ

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı Başlıca; Bülent Ecevit Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi Muğla Üniversitesi olmak üzere toplam 9 Üniversite de bulunmaktadır.

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı Bülent Ecevit Üniversitesin de bu yıl açılmıştır. Eğitim Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda verilmektedir. Kontenjanı 30 kişi olan bölümde şuan 26 öğrenci eğitim görmektedir.

Bölümün amacı; İlaç sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duyduğu temel mesleki bilgi ve alt yapıya sahip kaliteli personel yetiştirmektir. Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesinin desteğiyle mevcut programlar içerisinde en iyi eğitim ve öğretim kadrosuna sahip olduğu görülmektedir.

Bölümden mezun olan öğrenciler; Tıbbi Mümessil yani Reprezant ünvanını alıp faaliyet konuları ilaç ve medikal olan isletmelerde çalışabilmektedirler.

Tıbbi Mümessil (REPREZANT) ; Bir ilaç firması adına, firmaya ait (ruhsatlı) ilaçların tanıtımı ve pazarlamasıyla görevli kişidir.

GÖREVLERİ; Tanıtılacak ve pazarlanacak olan ilaçlar hakkında edinilmesi gereken tüm bilgileri edinir. Ziyaret edeceği eczaneleri, hastaneleri, Kamu ve özel kurumların doktorlarını veya sağlık ocaklarını belirler. Belirlenen yerlere giderek tanıtacağı ilaçla ilgili katalog veya örnek mamulleri göstererek açıklamalarda bulunur.

 İlacın fiyatı ve kredi şartları ile fiyatlarda meydana gelebilecek değişiklikler hakkında görüştüğü kişilere açıklamalar yapar. Siparişler alır ve bunları çalıştığı firmaya gönderir. Yaptığı işlemler hakkında rapor yazar ve amirine iletir.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Bilgisayar, Çeşitli kırtasiye malzemeleri, Çeşitli ilaç numuneleri, Sipariş fişi, Slayt Makinesi, Data Projektörü, Çanta.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Bedensel ve ruhsal özürü bulunmayan, Hareketli bir tempoya ayak uydurabilen, İnsanlarla kolay iletişim kurabilen,ikna kabiliyeti yüksek, Düşüncelerini etkili bir biçimde başkalarına aktarabilen, Dış görünümüne dikkat eden, Zamanı iyi kullanabilen, sabırlı ve sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI İlaç tanıtım elemanları zamanlarının büyük bir kısmını seyahat ederek geçirirler. Tanıtım için hastaneye,eczaneye veya bir doktorun yanına giderek genellikle kapalı ortamlarda bulunurlar. Bazen de çalıştıkları firmada büro ortamında görev yaparlar. Reprezantlar çalışırken doktorlarla, eczacılarla, meslektaşlarıyla ve çalıştığı firmadaki elemanlarla iletişim halindedirler.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI İlaç endüstrisi , tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sürekli olarak gelişen bir sektördür. Sayıları bir hayli artan değişik türdeki ilaçlara paralel olarak ilaç firmalarının sayısında da son yıllarda bir artış gözlenmektedir. Bu nedenle iyi bir eğitim almış olan ilaç tanıtım elemanlarına her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.

İlaç tanıtım elemanları ilaç firmalarında çalışır ve ücretlerini firma yöneticileriyle yaptıkları anlaşmaya göre alırlar. Firma büyüklüğü ücretlerde etkili olsa da ortalama olarak asgari ücretin 3-4 katı kadar bir ücret elde ederler. Bazı firmalarda ise elemanların çalışma gücünü ve verimliliğini artırmak amacıyla primli ücret sistemi uygulanmaktadır.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Meslek liselerinin; Ebelik, Hemşirelik, Laborant, Laboratuvar, Sağlık Memurluğu, Tıbbi Sekreterlik, Tıp Sekreterliği, Acil Tıp Sekreterliği ve İlkyardım Acil Bakım Teknisyenliği bölümlerinden mezun olanlar “Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama” ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.

Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir. Bunun için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli “Eşit Ağırlıklı (EA)” puanı almaları gerekir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Bu programın eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim süresince öğrencilere; Farmakoloji, Anatomi, Fizyoloji, İlaç Pazarlama ve Satış Teknikleri, Pazarlama İlkeleri, Bilgisayar ve Internet Kullanımı, Psikoloji gibi dersler verilir.

MESLEKTE İLERLEME; “Tıbbi Tanıtım Pazarlama” ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde “Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Pazarlama, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik” lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. İlaç tanıtım elemanları deneyim ve başarılarına göre çalıştığı firmanın idari kademelerine yükselebilirler.

BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Eğitim süresince öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun sağladığı kredi ve yurt imkanlarından, ayrıca Kamu veya özel kurum ve kuruluşların sağladığı burs olanaklarından yararlanabilirler.

TEŞEKKÜRLER…