Carrefour, merkezi Fransa'da olan uluslararası bir süpermarketler zinciridir.Dünyanın en büyük cirosuna sahip mağazacılık şirketidir. Ağırlıklı olarak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TARİHÇE. TARİHÇE Carrefour şirketi Fournier ve Defforey aileleri tarafından kuruldu.
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
Onkoloji Destek Paketi
ADOPEN.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.
Müşerref Üstek.
BIMEKS Teknolojinin kalbi burda atiyor
RENKLİ VE EĞLENCELİ BİR YOLCULUĞA ÇIKMAYA HAZIR MISINIZ ?
Tekstil Bankası A.Ş..
Küresel Büyüme Oranları (%)
Tarihçe Ortaklık Yapısı Yönetim Yapısı,Genel Müd.Yön.Kur.Bşk Vizyon Misyon Rakipler Sosyal Sorumluluk.
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
TARİHÇEMİZ İlk mağazasını 15 Haziran 1963'te Fransa'da açan Carrefour, bugün 33 ülkede, yaklaşık 16 bin mağazası ve toplamda 470 binden fazla çalışanı.
ECZACIBAŞI İLAÇ.
ADEL 1967 yılında kurulan şirket 1969 yılında İstanbul Kartal’daki fabrikasının açılması ile faaliyete geçti.ADEL’e ismini veren Kamil Yazıcı ve ortakları.
Melis GÜCÜYETER Ayten Nur DAVARCI
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Carrefour, merkezi Fransa'da olan uluslararası bir süpermarketler zinciridir. Wal-Mart'tan sonra dünyanın en büyük cirosuna sahip mağazacılık şirketidir.
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
24 yıl önce Ankara'da bir otomotiv markasının bayiliğini yapan Durmuş Döven, sıfır araçların Ankara'dan İstanbul'a şoförlerle taşınmasını doğru bulmuyor.
BANKACILIĞIN YENİ ROTASI
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
TEMAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş..
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
KALICI ÇÖZÜMLER Sorunlarınıza PROGEM YAZILIM Cover 1
TARİHÇESİ Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A.Ş., 1976 yılında kurulmuş, Anadolu’nun ilk sünger fabrikasıdır yılında tesis yatırımlarını büyüterek.
KURGU KUŞAĞI PLASTİK POŞET.
Carrefour grubu ilk hipermarketini 15 Haziran 1963’de Fransa’da açmıştır. Bugün 33 ülkede yaklaşık16 bin mağazasıyla yılda iki milyardan fazla kişinin.

İNSANLIĞIN İKİ ÖNEMLİ İHTİYACI. Yönetilmezse; Sel Erozyon Heyelan Kontrollü akış Toprağın su ile buluşması Enerji Yönetilirse; Baraj, Gölet ve Setlerle.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
ALIŞVERİŞ MERKEZİ BURSA VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin 2008
PAZARLAMADA İNOVASYON
Ücret Sistemleri ve Verimlilik Dersi Dönem İçi Çalışması
Hızlı Tüketim Ürünleri
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
AHMET SOLAK CANSU ARSLAN SEVCAN EVYAPAN YÜKSEL ERDEM GRUP:İŞİMİZ VAR
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
TARİHÇE Selçuk Yaşar, üretimin daha çok küçük çiftlik ve atölyelerde gerçekleştiği 1970’lerde tarıma dayalı sanayinin önemini keşfederek, 1973 yılında.
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
Logo.
= TARİHÇE= İlk mağazasını 15 Haziran 1963’te Fransa’da açan Carrefour, bugün 33 ülkede, 15 binden fazla mağazasıyla yılda ortalama iki milyar kişinin alışverişlerinde.
Fahriye OBUT.
FAHRİYE OBUT
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
TCHİBO Ağahan köse
Merve ÇAKMAK.
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Sunum transkripti:

Carrefour, merkezi Fransa'da olan uluslararası bir süpermarketler zinciridir.Dünyanın en büyük cirosuna sahip mağazacılık şirketidir. Ağırlıklı olarak Avrupa Birliği faaliyet göstermekle birlikte diğer ülkelerde de faaliyet göstermektedir. 32 ülkede 10.000 yakın mağazası vardır. Şirket isminin Fransızca sözcük anlamı "yol" ya da "dörtyol ağzı"dır.

CARREFOUR TARİHÇESİ İlk Carrefour mağazası 3 Haziran 1957'de Annecy'de açıldı. Sloganları "Para yoksa iş de yok." idi.Bazı ortaklarla birleşip Carrefour grubu ilk hipermarketini 15 Haziran 1963'de Paris'te açtı.Şu an Carefour Fransa'da en büyük süpermarketler zincirinden biridir.Dünyada modern perakendeciliğin temelini oluşturur.

Dünya üzerindeki dağılışı

CARREFOUR CEO: Georges Plassat CARREFOUR kurucuları:Jacques Defforey, Denis Defforey, Marcel Fournier

Türkiye’de Carrefour Şirketin Ünvanı :CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. Kuruluş Tarihi :1993 Şirket Merkezi :İstanbul/içerenköy CarrefourSA, Sabancı Holding ve Carrefour şirketlerinin ortaklığında oluşmuş bir market zinciridir. Türkiye'de ilk mağazasını 1993 yılında İçerenköy, İstanbul’da açtıktan sonra 1996 yılında Sabancı Holding ile iş ortaklığı yaparak CarrefourSA ismini aldı. 2005 yılının Mayıs ayında gerçekleştirdiği satın alma operasyonuyla Gima ve Endi'yi bünyesine katmıitır.Türkiye'de 22'si hipermarket olmak üzere 100'ün üzerinde şubesi vardır, 9 tanesi İstanbul'dadır. CarrefourSA, Türkiye'de uygun fiyat politikası, hijyen, kalite ve gıda güvenliğine verdiği önem, yaptığı yatırımlar ve yarattığı istihdam modern perakendeciliğin temelini oluşturmanın yanı sıra uygun fiyat politikasını promosyonel aktivitelerle desteklemekte ve aynı zamanda piyasada yer alan tüm farklı ürün gruplarını bünyesinde barındırarak müşterilerine geniş bir ürün ve fiyat yelpazesi sunmaktadır.

CARREFOURSA YÖNETİM Genel müdür: Mehmet Tevfik NANE Yönetim kurulu başkanı: Haluk DİNÇER

Ortaklık Yapısı Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.=payı(%) 50.93 Carrefour Nederland BV=payı (%) 46.19 Halka açık kısım=payı(%) 2.05 Diğer=payı (%) 0.83

Türkiyedeki CarrefourSA mağazaları İstanbul:11 mağaza Ankara:3 mağaza Bakü, Azerbaycan:2 mağaza Bursa:2 mağaza Rize:1 mağaza Adana:1 mağaza Denizli:1 mağaza Eskişehir:1 mağaza Gaziantep:1 mağaza İzmir:1 mağaza Kocaeli:1 mağaza Mersin:1 mağaza Sakarya:1 mağaza Tekirdağ:1 mağaza Erzurum:1 mağaza Diyarbakır:1 mağaza Ceyhan, Adana:1 mağaza

Dünden Bugüne

Vizyon-Misyon VİZYONU Modern perakendecilikte tüketici ihtiyaçlarını karşılama ve beklentilerini önceden tahmin etme stratejisiyle farklı formatlarda hizmet vererek tercih edilen perakendeci olmaktır. MİSYONU Müşteri odaklı stratejileri, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilir gelişim odaklı faaliyetler, geleneksel ve güvenilir olduğu kadar yenilikçi yapı ile müşterilerin hayatını kolaylaştırmada öncü rol üstlenmek; çalışanlarına, iş ortaklarına ve hissedarlarına değer yaratarak, büyüme ve operasyonel karlılık ile sektörde lider olmaktır.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Türkiye’de ilk kez CarrefourSA tarafından başlatılan “Doğa Tat Carrefour ürünleri” projesi tüm hızıyla devam etmektedir. 2003 yılında levrek, çipura üretimi ile başlayan proje daha sonra ekolojik ekmek, kangal sucuk, patates, soğan, portakal, elma, kiraz, nektarin gibi meyveler ile devam etmiştir. Bugüne kadar 17 ürün CarrefourSA raflarında satışa sunulmuştur. Türkiye’nin verimli topraklarında tamamen ekolojik tarım ve kontrollü üretim sonucu elde edilen doğal ürünlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Akbank ile yapılan işbirliği ile yaratılan Carrefour Axess kredi kartı, Axess’in ve CarrefourSA Plus kartın özelliklerini birleştirerek, kart sahiplerine tek bir kart altında yeni ayrıcalıklar sunuyor. Hem Axess hem de CarrefourSA özelliklerini tek bir kartta toplamanın yanı sıra müşterilere bu kart aracılığıyla CarrefourSA misyonu doğrultusunda binlerce üründe ilave indirimler ve kampanyalardan yararlanma fırsatı sunuyor.

carrefoursa’nın doğa sevgisi CarrefourSA 2008 yılı mayıs ayında, çevreye verilen zararı en aza indirmek için doğa dostu torbaları mağazalarında tüketicilere sunmuştur. Doğa dostu ve yeniden kullanılabilir torba uygulamasıyla, doğaya zarar veren, çevreyi kirleten naylon poşetlerin kullanımını azaltmayı ve zamanla tamamen ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Geçtiğimiz yıl, Fransa’daki Türkiye Mevsimi çerçevesinde, Fransa’daki Carrefour mağazalarında Türk ürünleri özel etiketlerle işaretlenerek satılmış, 12 milyon adet basılan katalogların birinde Türkiye turizmine 4 özel sayfa ayrılmış ve tekstil ürünlerinin tanıtımı amacıyla özel organizasyonlar gerçekleştirilmiştir.

HAZILAYAN Fatma ERKAN Ebru ATASOY