Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mikroişlemci Sistemleri BLG 212
Advertisements

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ VE İŞYERİ EĞİTİMİ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Sistem Analizi ve Planlama
Middle East Technical University
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
(Bilişim Sektörüne Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi Projesi)
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB DESTEKLERİ
Gömülü ve Akıllı Sistemler Öğretimi ve Laboratuvarı
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
Şirket Tanıtım Sunumu.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği
e-Sertifika Programları
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Yaşar Universitesi Mühendislik Fakültesi
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
Akademik Personel Sayıları 2. Akademik Personel Durumu 2.STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi eğitim-öğretim yılında açılan Bilgisayar.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
İstanbul Üniversitesi Mezun Takip Sistemi EYOKA
Bilişim Teknolojileri Alanı
Proje Konuları.
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
WEB PROGRAMCILIĞI.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
Veri Tabanı Programcılığı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU SENATO TOPLANTISI GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU Akademik Danışman: Prof. Dr. Murat Caner.
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Fen Bilimleri Enstitüsü Akademik Kurul Toplantısı
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
Sistem Analizi ve Tasarımı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
Prof. Dr. Ali Yazıcı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
Makine Mühendisliği nedir?
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Metalurji Teknikeri nedir?
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. İlhan TARIMER / Bölüm Başkanı 21 OCAK, 2014 MUĞLA

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (BSM) NEDİR? Bilişim Sistemleri masaüstü, dizüstü ve tablet bilgisayarlar, taşınır türden bellekler, internet ağı, akıllı telefonlar, yazılım geliştirme araçları gibi teknolojileri kullanarak bilgiyi toplar, saklar, işler, yeniden erişime hazırlar ve dağıtımına hizmet eder. Bilişim Sistemleri Mühendisliği ise bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği ve işletme bilimlerinden beslenen öğrencilere bilgi ve iletişim sistemleri öğretiminin yanında teknoloji yönetimi, girişimcilik ve diğer işletme becerileri konularında da eğitim veren bir alandır.

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (BSM) NEDİR?

BİLİŞİM SEKTÖRÜ HAKKINDA BİLGİ Bilişim sektörü yazılım, donanım ve iletişim alanları ile birlikte düşünülmelidir. Yazılım arzı, bilişim pazarının %20’sini; donanım ise %80’ini oluşturmaktadır. Bilişimin zaman içinde medya ve eğlence sektörüyle ilişkisi artmıştır. Bilişim sektörünün Türkiye’deki geçmişi 35-40 yılı bulur. Son bilgilere göre Türkiye bilişim pazarı 30 milyar dolara ulaşmıştır. 2023 yılında bu rakamın, 160 milyar dolara çıkması öngörülmektedir. Halen sektörde yaklaşık 100 bin nitelikli bilişim elemanı istihdam edilmektedir. Bu sayı, 2023’de 1 milyon kişiye yükselecektir.

BİLİŞİM SEKTÖRÜ HAKKINDA BİLGİ Bilişim sektörü deyince: Cazibesi yüksek İnternet, Dinamik bir Pazar, Hitap ettiği Genç Nüfus, İhraç pazarlarına yakınlık akla gelmektedir.

MEZUNLARIN ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR? Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunları; Sistem mühendisi ve sistem analisti Uygulama geliştirme ağ yöneticisi Bilişim uygulamaları proje geliştiricisi Teknoloji müdürü Bilgi işlem ve bilgi iletişim ağ yapısı elemanı gibi pozisyonlarda istihdam edilebilirler. Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunlarının; Bilgisayarla yapılan Planlama, Kontrol, Donanım ve Kurulum, Yazılım geliştirme, Bakım sorumlusu, Bilişim ve iletişim (IT) teknolojileri ekip elemanı olarak çalışması mümkündür.

BÖLÜM VE SEKTÖR İŞBİRLİKLERİ Sektörde var olan problemlere yönelik çözüm ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi Bölüm ve sektör ortaklığıyla SAN-TEZ destekli projelerin gerçekleştirilmesi Bölüm ve sektör ortaklığıyla KOSGEB destekli projelerin gerçekleştirilmesi Sektörde çalışan firmalar ile iş yeri eğitimi protokollerinin imzalanması Bölüm öğrencilerine sektörde staj yapma imkanları sağlanması

LABORATUVARLARIMIZ LABORATUVARLAR Bilgisayar Laboratuvarı I Bilgisayar Laboratuvarı II Mikroelektronik Laboratuvarı Mekatronik Araştırmalar Laboratuvarı

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKADEMİK YAPISI Bölümümüzde; 1 Doçent 4 Yardımcı Doçent 1 Araştırma Görevlisi toplamda 6 öğretim elemanı personel görev yapmaktadır.

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ AKADEMİSYENLERİNİN UZMANLIK ALANLARI Bölümümüz Akademisyenleri; Bilişim ve iletişim sistemleri ve tasarımı Bilgi tabanlı sistemler geliştirme Makine denetimi için yazılım geliştirme Paralel programlama Mikroişlemcili ve mikrodenetleyicili sistem tasarımı Otomasyon, kontrol ve enstrumentasyon uygulamaları Bilgisayar ağları ve yönetimi Yapay zeka ve zeki sistemler Karar destek sistemleri Fizyolojik işaret analizi Biyomedikal uygulamalar alanlarında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmaktadır.

İLETİŞİM Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Kötekli Yerleşkesi 48100 Kötekli/MUĞLA E-Posta : teknoloji@mu.edu.tr Tel : 0 (252) 211 17 22 Tel : 0 (252) 211 31 05 Faks : 0 (252) 211 31 50

Teşekkürler……