ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tosyöv Bursa Destekleme Derneği
Advertisements

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
2 (c) 2011 ErikTronik. ErikTronik'in yazılı izni olmadan kullanılamaz. “ ” Sektöründe yaptığı işlerde, kaliteli ve sonuç odaklı çalışan firmamız aynı.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Kadın ve Genç Girişimciler İçin En İyi Fırsatlar Better Opportunities For Young and Women Entrepreneurs.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Girişimcilik.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
TÜR K AL İ TE ® TÜR ALİTE K KOBİ KREDİLERİ VE TEŞVİKLER YERLİ VE YABANCI FONLAR YATIRIM İZNİ DIŞ KAYNAKLI KREDİLER YABANCI SERMAYE JOINT – VENTURE LEASING.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (ABİGEM) Mustafa BAYBURTLU, TOBB AB Daire Başkanı 21 Eylül 2014.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
SELP Izmir, 31 Mart SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Fonları Avrupa Birliği tarafından sağlanmıştır. Bu fonlar KfW (Alman Kalkınma Bankası)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
1 28 Şubat 2008, İzmir. 2 Denizli Avrupa Bilgi Merkezi (ABM-EIC) Denizli Ticaret Odası bünyesinde Aralık 2003 yılından beri faaliyet göstermektedir.
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
Bilişim sistemlerinin türleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
2 Pazarlama Strateji ve Planlarının Geliştirilmesi
Amaç PROJE BİLGİLERİ KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması KOBİ’lerin güçlendirilmesini ve istihdamın artırılması İhracat ve uluslararası işbirliklerinin.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
TANITIM SUNUMU.
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

ABR İ NTOZ ME G

 AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma Değer Yaratıldı  + 12 yeni ABİGEM - toplam 15  Toplam bütçe > € 46 milyon

Bölgedeki KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları tüm iş geliştirme hizmetlerini alabilecekleri bir numaralı temas noktası olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için ABİGEM, uluslararası İş Geliştirme Merkezleri ağı ve KOBİ destek kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışarak bir sinerji oluşturacaktır. Girişimci ve dinamik bir anlayış ile geliştireceği, yenilikçi, heyecan verici ve etkili programlar sonucunda tüm bölge ekonomisinin ve özellikle de KOBİ’lerin zenginleşmelerine ve birer başarı örneği haline gelmelerine önemli katkılar sağlamaktır.

•Trabzon ABİGEM için ; AB finansal desteği > € 3 milyon. •Destek süresi 2 yıl •Destek sonunda, ABİGEM’in kendi gelirleri ile hizmetlerini sürdürebilmesi beklenmektedir.

GURUP 1GURUP 2GURUP 3 TRABZONAFYON Ulusal ABİGEM Koordinasyon Merkezi (TOBB/ANKARA) DENİZLİÇORUM ESKİŞEHİRERZURUM KAYSERİMALATYA KONYATEKİRDAĞ ADANAUŞAK

OfisMüdürü Teknik Destek Program / Proje Yöneticisi Direktör Program / Proje Yöneticisi Yerel Danışman Havuzu

Bilgi Servisleri 3 Boyutlu Modelleme & Ters Müh. Uluslar arası Bağlantılar ve İşbirlikleri Hizmetler DanışmanlıkEğitim Stratejik Projeler

Finans Bilişim & 3 Boyutlu Modelleme Dışa Açılım EğitimHizmetleri İş Geliştirme KaliteveÇevre Pazarlama ProjeYönetimi

İhracatı Geliştirme Programı çerçevesinde KOBİ’lerin yurtdışına açılmalarına olanak sağlamak, global pazarlarda rekabet güçlerini arttırmak amacı ile proje çalışmaları yürütülmekte ve henüz ihracatı olmayan firmalara yönelik girişimler yanında ihracatçı firmaları geliştirme amaçlı danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Ex-Point - İhracat Ofisim Ex-Point kapsamında, firmaların ihracat becerilerinin geliştirilmesinin yanısıra firmaların ürünlerinin seçilen hedef pazar(lar)da aktif olarak pazarlanması çalışmaları yürütülmektedir. Im-Point - İthalat Ofisim Bu hizmet kapsamında, firmaların yurt dışından ithal etmek istedikleri malların araştırmaları yapılmakta, bağlantıları kurulmakta ve ithalatlarına yardımcı olunmaktadır. Dış Pazarlar Im - PointEx - Point Dışa Açılım

Pazarlama  Pazarlama Stratejilerinin Oluşturulması  Pazarlama Planı Hazırlanması  Ürün Geliştirme  Ürün ve ambalaj kıyaslama, geliştirme ve tasarım çalışmaları çalışmaları  Satış Kanalları Oluşturulması  Marka Yönetimi  Marka yaratma, konumlandırma ve farklılaştırma, marka geliştirme çalışmaları marka geliştirme çalışmaları  Satış Tekniklerinin Geliştirilmesi  Pazar Araştırma Çalışmaları  Pazarlama İletişimi Stratejileri  Halkla İlişkiler  Müşteri İlişkileri Yönetimi

İş Geliştirme  Stratejik Yönetim Geliştirme  İş Planı Hazırlama  Yönetim Danışmanlığı  İnsan Kaynakları Organizasyonu ve Eğitim Danışmalığı  Gelişim için Finans, Pazarlama, Dışa Açılım, Kalite ve Bilgi Teknolojileri servisleri Bilgi Teknolojileri servisleri

KaliteveÇevre  ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi  ISO Çevre Yönetim Sistemi  ISO İş Sağlığı Güvenliği ve Yönetimi Sistemi  Özel Projeler ( CE İşareti ve HACCP )

Finans  Maliyetlendirme  Bütçelendirme  Fizibilite  Varlık Yönetimi  Kredi Yönetimi  Finansal Analiz  İç Denetim  Şirket Değerlemesi  Yatırım Finansmanı  Risk Yönetimi

Bilişim & 3 Boyutlu Modelleme  3 Boyutlu Modelleme (prototip)  Ters Mühendislik Hizmetleri  Yönetim Bilgi Sistemleri (MIS)  Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP)  Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)  Web Tasarımı  Güvenlik  Ağ Yapıları  Veri Tabanları  Ofis ve Üretim Otomasyon Sistemleri  Firmalara Özel Çözümler

ProjeYönetimi Avrupa Birliği, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Birleşmiş Milletler gibi büyük kuruluşların hibe ve kredi çağrıları için ;  Profesyonel Teklif Hazırlama  Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı  Küçük Ölçekli Alt Yapı Hibe Programı  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Programı  Hazır Tekliflerin İncelenmesi

 Dış Ticaret  Pazarlama ve Satış  Kalite ve Sistem Sertifikasyonu  Finans Yönetimi  Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası (ECDL)  AB Hibe fonları için Proje Hazırlama  Kadın Girişimcilik  İş Kurma  Bilgisayarlı Muhasebe EğitimHizmetleri

İlginiz için teşekkürler…