2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI. 2012 VE 2013 YILLARI BÜTÇESİ KULLANILARAK AÇIKLANMASI PLANLANAN MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROGRAMIN ADIBÜTÇESİ REKABETÇİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
RELAX DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ
Advertisements

T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE SAĞLANAN DESTEK UNSURLARI
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
İŞ DENEYİM BELGELERİ Adayın veya isteklinin ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimini gösteren belgelerdir. 1- İŞ BİTİRME BELGESİ 2- İŞ DURUM BELGESİ.
Tematik Proje Destek Programı
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİ.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MALİ DESTEK PROGRAMLARI
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
Bütçe Formunun Doldurulması
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2013
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
BİNGÖL – TUNCELİ ÖNCELİKLİ ALANLAR MALİ DESTEK PROGRAMI
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Aralık GENEL TANITIM.
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
Genç ve çalışmaya elverişli nüfusu, Nitelikli işgücü ve düşük işgücü maliyetleri, Lojistik altyapısı, Sektörün temel hammaddesi pamuk üretimi açısından.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Ar-Ge FAALİYETLERİNE İLİŞKİN VERGİSEL TEŞVİKLER
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
2016 DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ ve 2016 TEKNİK DESTEK PROGRAMI Açılış Töreni
M ALİ D ESTEK P ROGRAMI Açılış Törenine Hoşgeldiniz
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD ( ) SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELER 1.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2012 VE 2013 YILLARI BÜTÇESİ KULLANILARAK AÇIKLANMASI PLANLANAN MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROGRAMIN ADIBÜTÇESİ REKABETÇİ SEKTÖRLERİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI ,00 TL TURİZM, KENT VE SANAYİ ALTYAPISI MALİ DESTEK PROGRAMI ,00 TL KIRSAL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (ŞIRNAK – SİİRT) ,00 TL TOPLAM ,00 TL

PROGRAMIN ÖNCELİKLERİ • İSTİHDAM VE İŞGÜCÜ NİTELİĞİ • ÜRÜN VE HİZMET KALİTESİ • MARKALAŞMA – PAZARLAMA - TANITIM • KAPASİTE VE KULLANIM ORANI ARTIŞI • GÜNCEL TEKNOLOJİ KULLANIMI • İHRACAT • ULUSAL VE ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA ÜRETİM REKABETÇİ SEKTÖRLERİN GELİŞTİRİLMESİ MDP

UYGUN BAŞVURU SAHİPLERİ • KOBİ’LER • KOOPERATİFLER • TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ REKABETÇİ SEKTÖRLERİN GELİŞTİRİLMESİ MDP

AZAMİ DESTEK TUTARI ,00 TL ASGARİ DESTEK TUTARI40.000,00 TL REKABETÇİ SEKTÖRLERİN GELİŞTİRİLMESİ MDP

TURİZM, KENT VE SANAYİ ALTYAPISI MDP PROGRAMIN ÖNCELİKLERİUYGUN BAŞVURU SAHİPLERİ Öncelik 1:Mevcut doğal, tarihi ve kültürel varlıkların değerlendirilmesi, korunması ve turizm çeşitliliğinin artırılmasına olanak sağlayacak şekilde altyapının geliştirilmesi ve çevre düzeni açısından iyileştirilmesi  İL ÖZEL İDARELERİ,  BELEDİYELER,  KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİ,  ÜNİVERSİTELER Öncelik 2: Kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesine ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olarak sunulan altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi  İL ÖZEL İDARELERİ,  BELEDİYELER,  KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİ Öncelik 3: Ortak üretim, ticaret ve hizmet altyapısını destekleyici küçük ölçekli altyapının iyileştirilmesi  İL ÖZEL İDARELERİ VE BELEDİYELER  ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ,  BELLİ BİR SEKTÖRÜN YOĞUNLAŞTIĞI ORTAK ÜRETİM ALANLARINDAN SORUMLU KOOPERATİFLER: -KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFLERİ, -TOPLU İŞYERİ KOOPERATİFİ VB.

AZAMİ DESTEK TUTARI ,00 TL ASGARİ DESTEK TUTARI50.000,00 TL TURİZM, KENT VE SANAYİ ALTYAPISI MDP

UYGUN BAŞVURU SAHİPLERİ ŞIRNAK VE SİİRT İLLERİNDE BULUNAN: • İL ÖZEL İDARELERİ • KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİ • SULAMA KOOPERATİFLERİ/BİRLİKLERİ KIRSAL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (ŞIRNAK – SİİRT)

DESTEKLENECEK PROJE KONULARI BASINÇLI SULAMA (KAPALI SİSTEM BORULU) PROJELERİ, MEVCUT AÇIK SİSTEM SULAMA TESİSİNİN, BASINÇLI SULAMA (KAPALI SİSTEM BORULU) SİSTEMİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ KIRSAL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (ŞIRNAK – SİİRT)

AZAMİ DESTEK TUTARI ,00 TL ASGARİ DESTEK TUTARI ,00 TL KIRSAL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (ŞIRNAK – SİİRT)

İŞLETMELER İÇİN UYGUNLUK KRİTERLERİ • KOBİ tanımına uyması • Teklif Çağrısı ilan tarihinden en az 3 ay önce kurulmuş ve tescil edilmiş olması • Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkârlar odasına kayıtlı olması • İlgili proje konusunun ve önerilen faaliyetlerin, Başvuru Sahibinin iştigal konuları içerisinde yer alması • Bağımsız bir işletme olması 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

BAĞIMSIZ İŞLETME OLMANIN ŞARTLARI Ortak veya bağlı işletme sayılmayan bir işletme; - Başka bir işletmenin % 25 veya daha fazlasına sahip değilse, - Herhangi bir tüzel kişi veya kamu kurum ve kuruluşu veya birkaç bağlı işletme tek başına veya müştereken bu işletmenin % 25 veya daha fazla hissesine sahip değilse, - Konsolide edilmiş hesaplar düzenlemiyorsa ve konsolide hesaplar düzenleyen başka bir işletmenin hesaplarında yer almıyorsa ve bu nedenle bağlı bir işletme değilse, “Bağımsız işletme” kabul edilir YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

KOOPERATİFLER VE TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ İÇİN UYGUNLUK KRİTERLERİ • Teklif Çağrısı ilan tarihinden en az 3 ay önce kurulmuş ve tescil edilmiş olması (TKSA MDP’de yer alan yapı kooperatifleri ve toplu işyeri kooperatifleri hariç) • İlgili proje konusunun ve önerilen faaliyetlerin, Başvuru Sahibinin iştigal konuları içerisinde yer alması 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

UYARI ! tarih ve 2012/3305 karar sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar başlıklı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamındaki destek unsurlarından yararlanan yatırım harcamaları, Ajansların desteklerinden yararlanamaz. Ajansların desteklerinden yararlanılan veya yararlanılacak yatırım harcamaları için, bu Karar kapsamındaki desteklerden yararlanmak üzere Ekonomi Bakanlığı’na müracaat edilemez YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

UYGUN OLMAYAN MALİYETLER • Halihazırda Başvuru Sahibi, Ortak(lar) ve İştirakçi(ler) bünyesinde çalışan ya da proje kapsamında yeni istihdam edilecek personelin (mühendis, mimar ve tekniker gibi teknik personel ile muhasebeci ve sekreter gibi idari personel de dahil olmak üzere) net maaşları, sosyal sigorta primleri, ilgili diğer ücret ve maliyetler hiçbir suretle uygun maliyet olarak kabul edilmeyecektir. • Personele ilişkin olarak yalnızca projenin ihale dokümanlarının hazırlanması ve raporlanması işi kapsamında “Proje Uygulama Desteği Hizmeti Alımı” uygun maliyet olarak kabul edilecektir. (Üst sınırı TL olup bu tutarın üstündeki rakamlar başvuru sahibi tarafından karşılanabilecektir.) • PUD Hizmet Alımı - Lisans mezunu olmak ve asgari 1 yıllık tecrübeye sahip olma koşulu aranacaktır YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

UYGUN OLMAYAN MALİYETLER • Projede görevlendirilecek, hâlihazırda Başvuru Sahibi, Ortak(lar) ve İştirakçi(ler) bünyesinde çalışan ya da proje kapsamında yeni istihdam edilecek personelin net maaşları, sosyal sigorta primleri, ilgili diğer ücret ve maliyetler • Birincil tarımsal üretime yönelik makine, ekipman ve taşıt alımı maliyetleri 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

UYGUN MALİYETLER • İhale ilan bedeli. (Bu maliyet bütçede “6. Diğer” kaleminin altına yazılmalıdır.) • İş süreçlerini geliştirmeye yönelik kullanılacak lisanslı yazılım maliyetleri • Projede yer alan teknik personelin yolculuk ve gündelik giderleri • Proje hazırlama aşamasında ihtiyaç duyulan ve talep edilen destek miktarının %1’ini geçmeyen danışmanlık maliyeti • Hammadde ve ürün taşımacılığı gibi faaliyetlerde kullanılan özel nitelikli taşıtların satın alımı ve kiralama maliyeti 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

KATMA DEĞER VERGİSİ YENİ DYK DEĞİŞİKLİĞİ TASARISINDA YER ALAN DÜZENLEMEYE GÖRE; Kamu kurum veya kuruluşu olan yararlanıcılar bakımından KDV uygun maliyet olarak belirlenirken, Kamu kurum veya kuruluşu olmayan yararlanıcılar bakımından ise KDV giderleri uygun olmayan maliyet sayılmaktadır YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

BAŞVURU ŞEKLİ 1- KAYS’A KAYIT 2- PAYDAŞLARIN KAYS’A EKLENMESİ 3- BAŞVURUNUN TAMAMLANMASI (GEÇİCİ KOD) 4- BASILI NÜSHANIN AJANS’A SUNULMASI (REFERANS NO) 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

BAŞVURU ŞEKLİ BAŞVURULAR 2 BASILI NÜSHA ŞEKLİNDE SUNULACAKTIR (TÜM BELGELERİN FOTOKOPİLERİ KABUL EDİLECEKTİR) BELGELERİN ASILLARI SUNULACAKSA ASIL BAŞVURU KIRMIZI DOSYA İLE SUNULMALIDIR AJANS’A BASILI OLARAK SUNULMAYAN YA DA KAYS ÜZERİNDE TAMAMLANMAYAN BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAKTIR 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

BAŞVURU ŞEKLİ BAŞVURULAR 2 BASILI NÜSHA ŞEKLİNDE SUNULACAKTIR (TÜM BELGELERİN FOTOKOPİLERİ KABUL EDİLECEKTİR) BELGELERİN ASILLARI SUNULACAKSA ASIL BAŞVURU KIRMIZI DOSYA İLE SUNULMALIDIR AJANS’A BASILI OLARAK SUNULMAYAN YA DA KAYS ÜZERİNDE TAMAMLANMAYAN BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAKTIR 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

UYGUN PROJE KONULARI 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI - SÜREÇ Teklif çağrısı ilan tarihi: Son başvuru tarihi Sözleşmelerin imzalanması YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI