KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Ağları ve İnternet
Advertisements

Toplu SMS Toplu MMS Hedefli Mesaj Sesli Mesaj / IVR Akıllı Yetenekler
AKILLI FAKS.
İNTERNET HABERLEŞME ARAÇLARI
İNTERNET.
İNTERNET VE TEMEL UYGULAMALAR
AĞ YAPISI İNTERNET AĞLARI.
BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM CEİT 316
Türkiye’yi İnternete Taşımada Rekabetin Rolü
Öğr.Gör. Şirin Karadeniz
WAN Teknolojileri.
Erişim Ağları ve Fiziksel Ortam
GELİŞEN HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ DERSİ
KABLOSUZ ATM AĞLARDA VERİ TRAFİĞİNİN VİDEO TRAFİĞİ ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ TÜNSER TAYFUNER.
YARD. DOÇ. DR. ŞİRİN KARADENİZ
VİDEO KONFERANS NEDİR ? NASIL ÇALIŞIR ?
Yeni Medya’nın özellikleri
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Çalışanları -.
İNTERNET.
BİLGİSAYAR AĞLARI Bilgisayar ve Benzeri Sayısal Sistemlerin Belirli Bir Protokol Altında İşletimde Bulunmasını Sağlayan Sistem BİLGİSAYAR AĞI.
HER AN HER YERDE PROGRAMLAMA (Ubiquitous Computing)
Digital Signage teknolojisini ülkemize getiren ilk kuruluşlardan biri olan Sistem 9 Medya, Türkiye’nin en geniş, en yaygın, en güvenli ve işlevsel Digital.
İletişimin Zamanda yolculuğu
GSM ve BAZ İSTASYONLARI

VERİ İLETİŞİM HİZMETLERİ VERİ İLETİŞİM HİZMETLERİ Yrd. Doç. Dr. Ersoy ÖZ.
WAN Teknolojileri.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
MULTİMEDYA HABERLEŞME Salı Multi  Çoklu Medya (Media)  Ortam.
İletişim Araçları.
MEDYA Medyayı Tanımak - Kitle İletişimi ve Medya -
BİLGİSAYAR AĞLARI.
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
MULTİMEDYA HABERLEŞME Perşembe. Video Yayını ve Video Streaming Analog TV, Dijital TV, VCD, DVD, Video Konferansı İnternet üzerinden Video.
KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların.
WAN Teknolojileri ve İnternet
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı 15
WAN Teknolojileri.
TOBB ETÜ BİL 552 Internet Architecture
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
xDSL TEKNOLOJİLERİNİN ÖZELLİKLERİ ve SON GELİŞMELER
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM Ünite : BİLİŞİM OKUR-YAZARLIĞI Konu : Bilişim Teknolojilerinin Günlük Yaşamdaki Önemi Bilgiyi dönüştürme kavramını tanımlar.
WAN Teknolojileri ve İnternet
BULUT BİLİŞİM İKRAM DARA BİLEM
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
LAN (Yerel Alan Ağı) Nedir?
İsmini "iPod" ve "Broadcast" kelimelerinin birleşiminden alan podcast, abonelik sistemi doğrultusunda kullanıcının bilgisayarına otomatik ve periyodik.
1/22 TÜRKSATBilişim “iletişim herşeydir”. 2/22 KURULUŞ 5189 sayılı Kanun ile 22 Temmuz 2004 tarihinde özel hukuk hükümlerine tabi ve ticaret kanunu hükümleri.
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI VE MESLEKİ AMAÇLAR
Bilgisayar Ağlarına Giriş
Modern işletmeler için sınıfının en iyisi üretkenlik araçları Telista Bilişim ve İletişim Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
Mobil İletişimin Gelişimi
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mobil Gaste. Neden Mobil Gaste? Okunabilirliği artırmak; Günümüzde insanlar cündanları olmadan dışarıya çıkabilirler ancak.
YİT ve Radyo Televizyon Yayıncılığı Öğr. Gör. Mehmet Akif Barış 2.
USB Universal Serial Bus Evrensel Seri veriyolu. Tak çalıştır aygıtların sistemlerde daha kolay bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla geliştirilmiş.
WAN Teknolojileri. IEEE IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers - Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) standartlar kurulu elektrik.
SAMET UÇAR
İletişim Araçları.
İnternet Nedir? Nasıl Çalışır?
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
GSM. GSM Nedir?  Global System for Mobile Communication’ın kısaltmasıdır. Türkçesi, “Mobil İletişim İçin Küresel Sistem" anlamına gelen cep telefonu.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin.
M. Erkan YÜKSEL1, A. Halim ZAİM2  
WAN Teknolojileri.
Sunum transkripti:

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI Bilgi akışını sağlayan araçlara verilen addır. Bu akış, "bireyden çoğula" veya "çoğuldan bireye" yönüyle olan iletişime göre çeşitlenirler.

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI Gazete: Haberciliği ön plana çıkaran, basılı iletişim aracıdır. günümüzde internet aracılığıyla 1990’lı yıllarda on-line gazetecilik kavramı ortaya çıkmıştır.

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI Fotoğraf: Gazetede fotoğraf, bazen haberin tamamlayıcı ögesidir. Fotoğraf sokak reklamlarında ve kartpostallarda, görsel anlatım gücüyle kitlelere mesaj ulaştırmada etki bir şekilde kullanılmıştır.

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI Sinema: insani zaaf üzerine sinema hareketli görüntü tekniği olarak ortaya çıktı.

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI Radyo Televizyon

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI İnternet ve Yeni Medya: Geleneksel medyanın dışında, CD, VCD, DVD, Interaktif CD, GSM-GPRS, Internet gibi tümüyle dijital teknolojiyle üretilen ve içeriği üretenle tüketen arasında yeni bir ilişki tanımlayan medyaya yeni medya diyoruz.

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI İnternet, ARPANET adlı askeri proje sonunda üniversitelerinde yardımıyla doğmuştur. Web en yaygın internet hizmeti olarak hızla gelişirken e-posta, irc (Chat), ftp gibi diğer hizmetler de gündeme geldi.

MOBİL TV Mobil şebekeler aracılığıyla kullanıcılara TV hizmetlerinin dağıtılması ve kablosuz çoklu ortam yayınının çok sayıdaki müşterilere iletimini gerçekleştirir.

Mobil TV’nin Getirdikleri Bant genişliğinin etkin kullanımı Taşınabilirlik Kişiselleştirilmiş hizmetler Canlı yayınları takip edebilmek

ISDN (Integrated Services Digital Network ) NEDİR? Ses, görüntü ve veriyi normal telefon hatlarının üzerinden göndermek için programlanmış uluslararası bir iletişim standardıdır. ISDN iki çeşittir. Bunlar ISDN/BA (64Kbps*2) ve ISDN/PA (64Kbps*30=2Mbps)’dır.

ISDN (Integrated Services Digital Network ) NEDİR? Dosya transferi, LAN baglantıları, görüntü haberleşmesi, PC haberleşmesi, Internet servis sağlayıcıları ve büyük şirketler için ISDN PA aboneliği; daha küçük ve Orta ölçekli şirketler ve ev aboneleri için ISDN BA aboneliği uygundur.

ATM (Asynchronous Transfer Mode) Yüksek hızda büyük hacimde bilgi taşımak için tasarlanan ATM; ses, veri, video ve multimedia’dan oluşan çok çeşitli telekomünikasyon trafiklerini taşır. ATM ses ve multimedia haberleşmesinde gerçek zaman iletimini gerçekleştirebilir.

ATM (Asynchronous Transfer Mode) Bilgiyi verimli ve güvenilir bir şekilde bir yerden diğer bir yere taşır. ATM hücre teknolojisini kullanır. Hücre teknolojisi bilginin sabit boyuttaki kaplar ile taşınması demektir.

ATM (Asynchronous Transfer Mode) ATM çeşitli tipteki telekomünikasyon şebekeleri arasında sabit boyutta hücreler kullanarak şebeke boyunca kesintisiz taşımayı sağlar.