AB 7. ÇP Marie-Curie Etkinlikleri Araştırma Eğitim Programları (Initial Training Networks – ITN)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Advertisements

Proje Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
1 2 HE in General …………… EM…………… EM Projects …………….. VenueVenue MEU KYK Info on EM in General Yüksek Lisans ve Doktora Programları İçin Hareketlilik.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.

ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AB Çerçeve Programları TÜBİTAK AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi.
AB 7. Çerçeve Programı KİŞİYİ DESTEKLEME ÖZEL PROGRAMI İLK ÇAĞRILARA HAZIRLIK.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Avrupa Birliği Ofisi-ODTÜ ALTINCI ÇERÇEVE PROGRAMI (6ÇP)
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
Uluslararası Bilim ve Araştırma Destekleri.  Proje Destekleri -7.ÇP Sosyo-ekonomik ve Beşeri Bilimler Alanı -7.ÇP Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) -COST.
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
AKADEMİK AR-GE DESTEKLERİ TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) öncülüğünde yürütülmektedir. ARAŞTIRMA DESTEK.
AB Çerçeve Programları’nda KOBİ’ler
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Doç. Dr.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
AB 7. Çerçeve Programı Bilgi Bölgeleri ve Araştırma Potansiyeli Destekleri Hakan KARATAŞ Bölgesel Programlar Ulusal İrtibat Noktası.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
KOBİ’ler İçin Araştırma Oğuz YAPAR TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi KOBİ Yararına Araştırma Ulusal İrtibat Noktası.
TÜBİTAK Projeleri Genel Tanıtımı
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
BÜ APKO Uluslararası Destekler Birimi
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
AMACI NEDİR KİMLER FAYDALANABİLİR Doktora derecesine sahip olan araştırmacılar Doktora derecesine sahip olan araştırmacılar En az 4 yıl araştırma tecrübesi.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
AB H2020 GENEL BILGILENDIRME ONUR YOLAY. TEŞEKKÜR EDERIZ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

AB 7. ÇP Marie-Curie Etkinlikleri Araştırma Eğitim Programları (Initial Training Networks – ITN)

AB 7. Çerçeve Programı ( ) 7. ÇP Özel Programlarından biri olan Marie-Curie Burs ve Destek Programlarının genel bütçesi 4,7 Milyar Avro’dur.

1. Araştırma Eğitim Programları - ITN 2. Yaşam Boyu Eğitim ve Kariyer Gelişimi Avrupa içi dolaşım bursları - IEF, Tersine beyin göçü desteği - IRG, Araştırma bursu veren kuruluşlar için ek fon - COFUND 2. Yaşam Boyu Eğitim ve Kariyer Gelişimi Avrupa içi dolaşım bursları - IEF, Tersine beyin göçü desteği - IRG, Araştırma bursu veren kuruluşlar için ek fon - COFUND 3. Evrensel Burslar Uluslararası giden araştırmacı bursları – IOF, Uluslararası gelen araştırmacı bursları – IIF, Araştırma personeli değişim programı - IRSES 3. Evrensel Burslar Uluslararası giden araştırmacı bursları – IOF, Uluslararası gelen araştırmacı bursları – IIF, Araştırma personeli değişim programı - IRSES 4. Özel Etkinlikler Araştırmacı Gecesi Etkinliğine Destek 4. Özel Etkinlikler Araştırmacı Gecesi Etkinliğine Destek Marie-Curie 2010 Yılı Çalışma Programı Kapsamı

• Desteklenecek programlar her yıl yayınlanan “çalışma programında” yer alır... • 2010 Çalışma programına göre desteklenecek çağrıların bütçe dağılımı:

Çalışma Programı Konu Bağımsız Proje Fikri Avrupa Komisyonu * Katılımcı delegasyonların, Konsey’in ve Ar-Ge insan kaynaklarına yönelikpolitik kanalların katkıları ile...

 4 kategori bulunmaktadır 1.AB Üye ülkeler 2.Ortak ülkeler: Iceland, Liechtenstein, Norveç, Hırvatistan, Sırbistan, Türkiye, Makedonya, İsviçre, Israil, Karadağ, Arnavutluk, Bosna-Hersek 3.Uluslararası işbirliği ortak ülkeleri (ICPC) 4.Diğer ülkeler (gelişmekte olan ve gelişmiş) Gelişmiş ülkeler koşullu olarak fonlanmaktadır. Programa hangi ülkeler katılabilir?

Programın hedefi nedir? •Yeni ve gelişmekte olan teknolojilere yönelik sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte araştırmacı ve mühendis yetiştirilmesi •Araştırma ve mühendis kariyerinin özendirilmesi •Araştırmacı ve mühendislerin niteliklerinin geliştirilmesine ve kariyer gelişimine katkıda bulunması •Akademi ve sanayi ortaklığında uluslararası işbirliğinin artırılması

AkademiSanayi + En az 3 farklı ülkeden 3 farklı akademi ve/veya sanayi kuruşulu Yeni mezun olmuş öğrenciler, yüksek lisans ve doktoralı öğrenciler ve mühendisler için burs imkanı sunacak Araştırma Eğitim Programı

Programa hangi kuruluşlar katılabilir? •Akademi (üniversiteler, araştırma merkezleri,...) •Sanayi Kuruluşları, KOBİ’ler •Kar amacı gütmeyen örgütler (STK, vakıf…) •Ortak Araştırma Merkezleri (JRC) •Uluslararası Örgütler (WHO, UNESCO…)

Level 3 Level 2 Level 1 Danışma Kurulu üyesi: eğitime dahil edilecek araştırmacıları belirleme konusunda yönlendirici olabilir Araştırma eğitimi veya iletişim, yönetim, yenilikçilik eğitimleri verebilir, araştırmacılarını üniversiteye görevli-izinli olarak gönderebilir, benzer şekilde araştırmacı alabilir Araştırma eğitimi sağlar & Araştırmacı istihdam edebilir Associated Partner Full Network Partner Sanayi katılımı nasıl olmalı?

Programdan yararlanabilen ülkelerdeki araştırmacıların katılımına açıktır... Programa dahil olabilecek araştırmacılar ≥ 1 ay Bir kaç seferde tamamlanabilir Deneyimli araştırmacılar (deneyim >> 4 yıl) uluslararası eğitim ve ortak araştırma konusunda önemli konumu olan araştırmacılar Ziyaretçi araştırmacılar (sınırlı sayıda) 3-24 ay Doktora dereceli veya en az 4 yıl araştırma deneyimli Ve Araştırma deneyimi ≤ 5 yıl Deneyimli araştırmacılar 3-36 ay 0 ≤ araştırma deneyimi ≤ 4 yıl Henüz doktora öğrencisi Başlangıç düzeyindeki araştırmacı (≥ 80%)* Sözleşme süreleri Proje kapsamında istihdam kriterleri INITIAL TRAINING Transfer of NEW COMPETENCES Uluslararası dolaşım olmalıdır *İstihdam edilen deneyimli / başlangıç düzeyindeki araştırmacının adam ay olarak dengeli olması gerekmektedir

Danışma kurulunun görevi nedir? •Her bir eğitim ağının, görevleri açıkça tanımlanmış bir Danışma Kuruluna sahip olması gerekmektedir •Eğitim ağı kapsamındaki faaliyetleri koordine eder •Program kapsamındaki bilimsel ve teknolojik eğitim ile araştırmacıların alacağı ek eğitimin “complementary skills training” dengesini sağlar •Proje katılımcılarının temsilcilerinin yanı sıra dışarıdan uzmanların da katılımıyla oluşur •Eğitime dahil olacak araştırmacılara geniş istihdam olanağı sunulması amacıyla, sanayinin mutlaka danışma kurulunda yer alması gerekir

•Eğitim ağının edinilen bilgiyi transfer etme kapasitesine katkıda bulunmak •Eğitim ağı kapsamındaki eğitim faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde gözlemlenmesini sağlamak •Ziyaretçi araştırmacının; –Projede neden gerekli görüldüğünün, araştırmacının dahil olacağı veya düzenleyeceği eğitim faaliyetlerine referans verilerek, açıkça belirtilmesi gerekmektedir. –İstihdam süresi programın ihtiyaçlarına uygun olmalıdır. Ziyaretçi araştırmacının istihdamının amacı nedir? Ziyaretçi araştırmacının rolü ve araştırmacının eğitim programında yer almasının katma değeri hakemler tarafından değerlendirilecektir.

Hangi faaliyetler gerçekleştirilebilir? 1.Araştırma eğitimi 2.İletişim ağı kurma girişimleri –Uluslararası etkinlikler (kurum dışından katılımcılara da açık)

Hangi faaliyetler gerçekleştirilebilir? _____________________________________________ •Projenin kapsadığı bilimsel ve teknolojik konuda gerçekleştirilecek bireysel araştırma projeleri, •Yapılandırılmış eğitimler: ortak program geliştirilmesi, programın çıktılarının diğer ağlarla paylaşılması, ders verilmesi... •Sanayi – akademi arasında karşılıklı ziyaretler ve görevlendirme (secondment) •Eğitim ağı kapsamındaki eğitim faaliyetleri: çalıştaylar, yaz okulları... –Projenin disiplinler arası ve sektörler arası özelliklerinin yayılımı –Katılımcıların farklı yaklaşımlar konusunda bilgi sahibi olması –Tamamlayıcı nitelikteki eğitimler (proje yönetimi, yazımı eğitimleri, fikri mülkiyet hakları, etik, girişimcilik...gibi) –Faaliyetlere katılacak ziyaretçi araştırmacılar ! Ziyaretçi araştırmacıların da katkıda bulunabileceği bu faaliyetler, projenin danışma kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda gerçekleştirilmelidir. 1. Araştırma Eğitimi

Hangi faaliyetler gerçekleştirilebilir? _____________________________________________ •Program kapsamında ≥ 6 ay istihdam edilecek araştırmacılar için kariyer gelişim planı (Personal Career Development Plan) •Programın doktoraya veya mühendislik kariyerine yeni başlamış araştırmacılara ve mühendislere aşağıdaki konularda destek olması önemlidir; –Bağımsız araştırmacı olmalarına destek; –Onlara geleceğin takım liderleri olması için gerekli donanımı kazandırmak –Sektörler veya disiplinler arası bilgi transferi –Projenin yönetiminde yer almaları –Eğitim etkinlikleri düzenlenmesi 1. Araştırma Eğitimi Hakemler, oluşturulan programın doktora öncesi araştırmacılara ve mühendislere sunulan kariyer gelişim fırsatlarının nasıl sağlandığına önem vermektedirler...

Hangi faaliyetler gerçekleştirilebilir? _____________________________________________ Uluslararası konferanslar ve diğer eğitim faaliyetleri (eğitim ağı dışındaki araştırmacıların da katılımına açıktır) •İstihdam edilen araştırmacıların daha deneyimli araştırmacılarla bilgi paylaşımında bulunması için fırsat yaratmalıdır •Eğitim ağı üyelerinin edindikleri beceri ve bilgileri yaymaları için fırsat sunmalıdır •Katılım sınırlaması olmayan eğitim faaliyetleri, uluslararası konferanslar, çalıştaylar, yaz okulları, seminerler... gibi etkinlikler olabilir 2. İletişim ağı kurma faaliyetleri • etkinliklerin içeriği, kalitesi ve beklenen katılımcı sayısı gibi tüm detayların projede verilmesi ve gereğinin açıklanması gerekmektedir • Bu faaliyetlerinin gereğinin açıklanması ve önerilen etkinliklerin ortak araştırma programına entegre edilmesi değerlendiriciler tarafından dikkate alınacaktır.

Topluluk katkısı Kurum Araştırmacı

Kurum tarafından araştırmacıya verilecek katkı Ev sahibi kuruluş Araştırmacılar tarafından yönetilen Ziyaretçi araştırmacı Faaliyetlere katılım -300€/Araştırmacı-ay: laboratuvar dışı çalışmalar -600€ / Araştırmacı-ay: laboratuvar çalışmaları Kariyer gelişim teşviki En az 1 yıl süre ile farklı bir ülkede bulunacak araştırmacıya 2000€ verilir Seyahat giderleri Bulunulan yer ile gidilecek yer arasındaki mesafeye göre belirlenir Yıllık yaşam ve dolaşım giderleri Ülkelere göre değişen yüzdelere göre araştırmacılar destek almaktadır ESR ve ER

Doğrudan kuruma kalacak katkı Araştırma/Eğitim/Bilgi transfer programları için katkı Sabit miktar 600€ / araştırmacı-ay Etkinlikler (çalıştay, konferans...) katkı Etkinlikler (çalıştay, konferans...) katkı Konsorsiyum dışından katılan araştırmacılar için 300€ /araştırmacı gün Konsorsiyum dışından katılan araştırmacılar için 300€ /araştırmacı gün Yönetim Giderleri 7 % Dolaylı masraflar (overhead) 10 % (subcontract dışında) 10 % (subcontract dışında)

Değerlendirme Kriterleri •4 temel değerlendirme kriteri vardır... 1.Bilimsel ve teknolojik kalite 2.Eğitim 3.Uygulama 4.Etki

B.1. Bilimsel ve Teknolojik Kalite •Araştırma programının; –Bilimsel ve teknolojik hedefleri –Disiplinler arası / çok disiplinli (inter/multi-disciplinarity) hedefleri –Sektörler arası ya da yeni gelişmekte olan alt disiplin hedefleri •Araştırma programının bilimsel kalitesi •Araştırma metodolojisinin uygunluğu •Araştırma programının, –orjinal ve yenilikçi unsurları –Konu ile ilgili teknolojinin mevcut durumu –Sonuçların kullanılmasına yönelik planlama (exploitation plan) •Özel sektörün ve uygun olduğu durumlarda araştırma programındaki diğer sosyo-ekonomik aktörlerin katkısı

B.2. Eğitim •Araştırma programının kalitesi –Araştırma programıyla uyunluğu –Özel sektörün ve uygun olduğu durumlarda diğer sosyo-ekonomik aktörlerin eğitim programına katkısı veya programla ilişkisi –Önerilen tamamlayıcı nitelikler: yönetim, iletişim, fikri mülkiyet hakları, etik, proje yazımı, sonuçların sanayi tarafından kullanımı, araştırma politikası, girişimcilik •Araştırma ihtiyaçlarının (disiplinlerarası, yeni çalışılan alt disiplinler) önemi ve zamanın uygunluğu (timeliness) •Sunulan eğitim programının kapsamının, ev sahibi kuruluşların kapasiteleri göz önünde bulundurularak uygunluğu •Projede ziyaretçi araştırmacı olması halinde araştırma programı ile ziyaretçi araştırmacının görevinin ilişkilendirilmesi •Eğitim ağı kapsamındaki etkinliklerle ev sahibi kuruluştaki mevcut uzmanların uygun bir şekilde bir araya getirilmesi

B.3. Uygulama •Araştırma eğitim programının gerçekleştirilebilmesi için mevcut kapasite (deneyim / insan kaynağı/ olanaklar / alt yapı / sanayi katılımı) ve bursiyerlerin bu kaynaklara erişimi •Görev dağılımı ve zamanlamasının uygunluğu •Özel sektörün araştırma konusuna mümkün olan en etkin şekilde katılımı ve yükümlülüğünün yeterli bir şekilde gösterilmesi •Araştırma ve eğitim konusunda ortaklar arasındaki tamamlayıcı unsurların ve sinerjilerin uygun bir şekilde gösterilmesi •Gelişmiş ülkelerden katılım var ise, katılımın araştırma eğitim programının hedefleri açısından gerekliliği •Araştırma programının tümünün yönetim planlarının (sorumlulukların paylaşılması, karar alma mekanizmaları, sanayinin de dahil olduğu danışma kurulu oluşumu) uygunluğu, •Çalışma koşulları, istihdam sürecinin şeffaflığı ve kariyer gelişimi ile ilgili uygulamaların araştırmacı şart ve rehberine – charter and code uygunluğu •Ortaklar arasındaki iletişim ve iyi uygulamaların yayılımı •Eğitim etkinlikleri (çalıştaylar, konferanslar, eğitim kursları) düzenlemek için yapılan planlamanın netliği

B.3. Etki •Önerilen eğitim programının bursiyerlerin kariyer gelişimlerine ve akademi/sanayide ihtiyaç duyabilecekleri nitelikleri kazanmalarına katkısı •Eğitim programının Avrupa çağında başlangıç düzeyinde eğitim sisteminin oluşturulması politik hedefine katkısı (ortak kuruluşlar arasında uzun süreli işbirlikleri ve/veya sürekli eğitim programlarının yapılandırılması) •Akademi – sanayi arasındaki araştırma eğitimi konusunda işbirliğinin geliştirilmesi politik hedefine ulaşılmasına eğitim ağının katkısı •Uygun olduğu durumlarda, verilen eğitimin (özel sektörde verilen eğitim de dahil olmak üzere) tüm ortaklar tarafından karşılıklı olarak tanınması

•Çağrı numarası:FP7-PEOPLE-2009-ITN •Çağrı tarihi: 8 Eylül 2009 •Bütçe: 243,79 milyon € •Proje süresi:4 yıl •Son başvuru tarihi: 22 Aralık 2009 İlgili internet sayfaları Araştırma eğitim destekleri Çağrı Detayları

•Gelişmiş ülkelerden araştırmacıların kurum/kuruluşunuzda eğitim vermelerini sağlamak; •İhtiyacınız olan nitelikte araştırmacıya burs vererek, araştırmacının kurumunuzda 2-3 yıl süre ile çalışmasını desteklemek; •Yeni Master, Doktora, Sertifika programı açmak; •Varolan ÇP projelerinizdeki teknolojik gelişmelere yönelik insan kaynağı boyutunu güçlendirmek •Master ve Doktora öğrencilerinize burs sağlamak •Uluslararası bir eğitim ağının parçası olmak •Uluslararası konferanslar düzenlemek •Yaz okulları gerçekleştirmek Neden ITN hazırlamalısınız?

Başarı Hikayeleri

“Black Hole Universe” Amaç: Understand the physics and geometry of accretion around black holes, its relation to formation of jets, and a unified understanding of all jet sources in the universe. Proje içeriği: 10 Başlangıç Düzeyindeki Araştırmacı, 2 Deneyimli Araştırmacı, 3 yaz okulu, 3 işbirliği toplantısı, 1 büyük konferans Tahmini Bütçe: 2.5 M€ Süre: 5 Yıl

Amaç: The project of Biopolysurf aims at providing a platform for research and training in this multidisciplinary field. Süre: 4 Yıl ( ) The main goal will be the engineering of advanced nano-functionalized polymeric surfaces for smart systems in biomedicine, biology, material science and nanotechnology by assembling molecules and nano- objects into functional patterns.

Amaç: The ECGTN will reduce the European research and training gap in corporate governance by bringing together leading academics and institutions from economics, finance, management, political economy and law in Europe to train doctoral students in conducting world class research in this important area. Süre: 4 Yıl ( )

Süre: 4 Yıl ( ) The TIES project is a collaborative and comparative research project on the descendants of immigrants from Turkey, Ex-Yugoslavia and Morocco in eight European countries (Austria, Belgium, France, Germany, the Netherlands, Spain, Sweden and Switzerland). The ”second generation” refers to those children of immigrants who were actually born in the receiving country, and have followed their entire education there. Proje içeriği: 12 Başlangıç Düzeyindeki Araştırmacı 2 Deneyimli Araştırmacı

MODNET - Research Training Network in Model Theory Proje içeriği: 6 Başlangıç Düzeyindeki Araştırmacı 16 Deneyimli Araştırmacı Eğitim Çalıştayları ve yaz okulları Süre: 3 Yıl ( ) Amacı: This project is designed to promote training and research in model theory, a part of mathematical logic dealing with abstract structures (models), historically with connections to other areas of mathematics.

Amacı: To reveal novel mechanisms in the regulation of chromatin structure and to prepare the next generation of European scientists to the highest standards

Teşekkürler... Marie-Curie Ekibi