STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMİZLİK NİÇİN GEREKLİDİR?
Advertisements

SÜT SAĞIM EKİPMANLARININ TEMİZLİĞİ
? HİJYEN ve SANİTASYON NEDİR ? NİÇİN ÖNEMLİDİR ?.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
MUTFAKTA HİJYEN H o ş g e l d i n i z.
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü
Temizlik / Hastane temizliği
MTF-F05 Rev:00 Yayın Tarihi:
MSS® GRUP – Mop Sil Sistemi Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Gıdalarımızı saklama kuralları
4.SINIF KİMYA KONULARI.
SUYUMUZU BOŞA HARCAMAYALIM !.
Temizlik Personeli Görev Yetki ve Sorumlulukları
Tanıtım Sunumu Mayıs Biz kimiz ? 1985 yılından bu yana gıda, kimya, boya, tekstil, otomotiv ve ilaç sektörlerine yönelik, kurum ihtiyaçlarına özel.
Temel Temizlik Kurallarımız
ENERJİ TASARRUFU.
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
GENEL VÜCUT TEMİZLİĞİ.
TIBBİ ATIKLARIN ÜNİTE İÇİNDE TOPLANMASI, TAŞINMASI VE GEÇİCİ
WC Temizliği.
İzolasyon Odalarının Temizliği
Doktor ve Hemşire Odaları Temizliği
Akıllı Tesislerde Akıllı Cihazlar. Akıllı Tesislerde Geleneksel Bir Sektör: Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane 2.
İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
HASTANELERDE KULLANILAN DEZENFEKTANLAR
Hasta Odası Temizliği.
HİJYEN NEDİR? Temizlik görünen ortamdan kirlerin uzaklaştırılmasıdır. Hijyen ise mikroplardan arındırılmasıdır. Hasta olmamak. Mikroplardan korunmak için.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SINIF TEMİZLİĞİ.
ISI YALITIMI.
BULAŞIK DOLAŞIMI Yıkama / Durulama Ön - ıslatma Basketlere dizme Ön - sıyırma Ön - ayırma Taşıma Teslim alma Depolama Porsiyonlama Taşıma Ayırma Makineden.
HİJYEN.
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
İŞ HİJYENİ Tanım Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapamayacak seviyede bulunma durumuna “HİJYEN” denir.
PROSEDÜRLER PROSEDÜRLER Acil durum prosedür Yangın prosedür
SERV İ S HAZIRLIKLARI SANİTASYON. MODÜLÜN AMACI HİJYEN VE SANİTASYON KUARLLARINI BİLEREK, BU ŞEKİLDE YİYECEK İÇECEK ÜRETİMİ YAPABİLMEK.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
TBS’DE HİJYEN.
Personel Hijyeni İş Hijyeni
Laboratuvar Güvenliği ve Temizliği
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TEMİZLİK ARAÇLARI.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolduğunda çalıştırın. Koyu renk çamaşırlarınızı düşük sıcaklıkta yıkayın. Temizlik malzemesi olarak, durularken daha.
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
İzolasyon Odalarının Temizliği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM KONULAR: 1-GÖREV TANIMLARI 2-TALİMATLAR 1-PERİYODİK ÇÖP TOPLAMA TALİMATI 2-PERSONEL YEMEKHANESİ TEMİZLİK TALİMATI

TEMİZLİK NEDİR? TEMİZLİK NASIL SAĞLANIR? 1-ELLE TEMİZLİK BİR YÜZEYDE KABA KİRİN , GERİ DÖNÜŞÜMSÜZ OLARAK UZAKLAŞTIRILMASIDIR. TEMİZLİK NASIL SAĞLANIR? 1-ELLE TEMİZLİK 2-MAKİNA İLE TEMİZLİK

ELLE TEMİZLİK NASIL YAPILIR ELLE TEMİZLİK NASIL YAPILIR? TEMİZLİK:Fırça,süpürge,sıyırıcı, bez,Scotch brite,tel,sünger,paspas gibi malzemeler yardımıyla yapılır. MAKİNA İLE TEMİZLİK: ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELER, SU VE BUHAR TABANCALARI, TANK, ÖZEL HORTUM GİBİ ARAÇLARLA YAPILIR.

TEMİZLİK AŞAMALARI BİR EKİPMAN TEMİZLENİCEKSE , ÖNCELİKLE EKİPMAN PARÇALARI SÖKÜLMELİDİR. EKİPMAN ÖNCELİKLE SOĞUK VEYA ILIK SUYLA YIKANIR, ÖN DURULAMA YAPILIR. ALET-EKİPMAN VE YÜZEYLER ÖNCEDEN HAZIRLANAN TEMİZLİK ÇÖZELTİSİYLE TEMİZLENİR.

SU SICAKLIĞI YÜKSEK OLMALIDIR SU SICAKLIĞI YÜKSEK OLMALIDIR. 50- 70 ° C TEMİZLİK ÇÖZELTİSİ İÇİN İDEALDİR. TEMİZLİK UYGULANAN EKİPMAN –ALET SOĞUK VEYA SICAK SU İLE DURULANIR.

dezenfeksiyon Hastalık yapan mikroorganizmaların kimyasal madde ile yada ısı etkisiyle yok edilmesi işlemidir. DEZENFEKSİYON DALDIRMA PÜSKÜRTME YIKAMA FIRÇALAMA SİRKÜLASYON İLE YAPILIR.

Steward Görev ve Sorumlulukları NİTELİKLER : • 20-35 yaş arası • Erkek • Terhis olmuş • En az ortaokul mezunu • Pozisyonunda 1 yıl deneyimli ÜSTLERİ: Steward Şefi,Aşcıbaşı GÖREV VE SORUMLULUKLARI: 1.Tüm Steward personeli üstlerinin verdikleri sorumlulukları yerine getirmekle sorumludur. 2.Temizlik ve Hijyen planına uygun olarak ilgili kimyasallarla temizlik yapmak ve günlük temizlik formunu doldurmakla sorumludur. 3.Gıda üretim ekipmanlarını temizlik talimatlarında istenildiği şekilde temizlemekle sorumludur. 4.HACCP Sistemi gereklerini yerine getirmek .

YEMEKHANE PERSONELİ: 1.Yemekhanenin bütün temizliğinden sorumludur. 2.Günlük olarak masa örtülerini değiştirmek. 3.Büfe temizliğini yapmak. 4.Günlük olarak tuzluk, biberlik ve peçetelikleri doldurmak. 5.Haftada bir defa yemekhane ince temizliğini yapmak. 6.İş akışına göre dolapları silip, paspas atmak. 7.Depoların düzenini sağlamak. 8.Su dolabını temizlemek, panoları silmek. 9.Personel çatal, bıçak , tabağını haftada iki kez, bardakları iki günde bir ilaca atıp dezenfekte etmek.

MAKİNE BÖLÜMÜ PERSONELİ: 1.Makinenin genel temizlik , tertip ve düzeninden sorumludur. 2.Sabah, öğle, akşam restaurant bulaşığı ve yemekhanenin tabldotlarını yıkamak. 3.İlaca atılan tabakları çıkartıp, deterjanları kontrol etmek. 4.Kırılan malzemelerin kayıtlarını tutmak ve ayrı bir yerde muhafaza edip, depoya indirmek. 5.Koridora iş akışına göre paspas atmak. 6.Gündüz ve akşam, birer kişi olmak üzere Pool Bar ve Beach Bar da görev almak. 7.Mutfaktaki plastik tepsileri ve tabakları düzgün bir şekilde muhafaza

MEYDAN BÖLÜMÜ PERSONELİ 1.Mutfak içi temizliğini sağlamak. 2.Periyodik çöpleri toplama işlemini yapmak. 3.Giderleri yıkamak. 4.Izgaraları yıkamak. 5.Aylık temizlik planına göre her akşam bir bölümün ince temizliğini yapmak. 6.Mutfak içindeki küvet ve tencereleri kaynatmak. 7.Fırınları, ocakları, davlumbazları yıkamak. 8.Büfelerin günlük temizliğini yapmak ve sularını değiştirmek. 9.Izgaraları yakmak. 10.Çöp odası, kasa odası, merdivenleri günlük temizlemek.

KAZAN BÖLÜMÜ PERSONELİ 1.Kazan bölümünün tertip ve düzenini sağlamak. 2.Günlük gelen bulaşığı yıkamak. 3.Tencereleri haftada bir parlatmak. 4.Küvetleri kirlilik durumuna göre kaynatmak. 5.Tezgahları ve yerleri 3 günde 1 defa ince temizlik yapıp dezenfekte etmek. 6.Fazla malzemeyi ve bozuk malzemeyi depoya istif etmek. 7.Çay konteynerlerı ve kullanılan diğer mutfak ekipmanlarını yıkamak.

Personel Yemekhanesi Temizlik Talimatı 1.Amaç Yemekhane temizlik, düzen ve hijyen koşullarının kontrollü sağlanabilmesi. 2.Kapsam Personel yemekhanesi ve personel mutfağı 3.Tanımlar 4.Sorumluluk Stewarding personeli 5.Proses : -Yemek saati bitiminde yemekhanede personel kalmamasını sağla -Her öğün sonrası yemek ve çay konteynırları kalktıktan sonra büfe temizliğini yap ve dezenfekte et

Masaların üzerini bir tezgaha topla -Masa örtülerinin yenisini aç -Sandalyeleri düzelt, kirli olanları temizle -Tuzluk ve biberliklerin boş olanlarını doldur, temizle ve masalara koy -Yerleri süpür. -Paspas at -Tabldot, çatal bıçağı sil -Peçetelikleri doldur. -Bardakları koy. -Klimaları kontrol et

KALİTE KABUL KRİTERLERİ -Zeminde görünür kir, kırıntı veya leke bulunmaması -Masa, sandalye yerleşiminin yapılmış ve masa üzeri düzenlerinin sağlanmış olması -Bulaşık hiçbir malzeme bulunmaması -Açıkta yiyecek bırakılmış olmaması 6.İlgili dokümanlar: Mutfak Hijyeni ve kontrol aksiyon cetveli

**** EĞİTİME KATILIMIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ *** DİLEK ÖZDEMİR