Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

? HİJYEN ve SANİTASYON NEDİR ? NİÇİN ÖNEMLİDİR ?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "? HİJYEN ve SANİTASYON NEDİR ? NİÇİN ÖNEMLİDİR ?."— Sunum transkripti:

1 ? HİJYEN ve SANİTASYON NEDİR ? NİÇİN ÖNEMLİDİR ?

2 PERSONEL SAĞLIK KONTROLU
HASTALIĞIN TESPİTİ VE TEDAVİ SONRASI KONTROLLERI PORTÖR MUAYENESİ vb. PERİYODİK KONTROLLER AYAKTA TEDAVİ

3 PERSONEL ELDE, KOLDA, YÜZDE BULUNAN AÇIK YARALAR MİKROP KAYNAĞIDIR.
BU TİP YARALAR RENKLİ BİR YARA BANDI İLE KAPATILMALI VE ELDİVEN GİYİLMELİDİR.

4 PERSONEL DAİMA TEMİZ VE BAKIMLI ELLER KISA KESİLMİŞ TIRNAKLAR
İŞE BAŞLARKEN VE HER MOLADA İYİCE YIKANMIŞ VE DEZENFEKTE EDİLMİŞ ELLER GEÇİRİMSİZ MALZEMEDEN YAPILMIŞ TEMİZ ELDİVENLER

5 PERSONEL ÜRÜNE DOĞRU ÖKSÜRÜLMEMELİDİR

6 PERSONEL ÜRETİM ALANLARINDA ÇALIŞANLAR TAKI TAKMAMALIDIR.

7 PERSONEL ERKEK ELEMANLAR DÜZENLİ OLARAK SAÇ VE SAKAL TRAŞI OLMALI
İŞE DAİMA BAKIMLI GELMELİDİR.

8 PERSONEL İŞ GİYSİLERİ TEMİZ OLMALI,
MODEL OLARAK DERLİ - TOPLU OLMALI, ALET VE MAKİNALARA TAKILMAYA NEDEN OLMAYACAK ŞEKİLDE OLMALI, CEPLERDE GEREKSİZ VE TEHLİKE OLUŞTURABİLECEK, ÜRÜN İÇİNE DÜŞEBİLECEK MALZEMELER KESİNLİKLE BULUNMAMALIDIR.

9 PERSONEL ÖZEL İŞ GİYSİLERİ KİŞİSEL EŞYA VE KIYAFETLER
( önlük, tulum, bone, kep vb.) KİŞİSEL EŞYA VE KIYAFETLER SOYUNMA DOLAPLARINDA YİYECEK VE İÇECEK MADDELERİ YALNIZCA YEMEKHANEDE BULUNDURULMALIDIR. (soyunma dolabında bulundurulmamalı)

10 PERSONEL Üretim alanlarında herhangi bir şey yenip içilmemeli,
sakız çiğnenmemeli, tütün kullanılmamalıdır.

11 PERSONEL PERİYODİK VE PLANLI EĞİTİMLER
KALİTE, HİJYEN VE SANİTASYONUN SAĞLANMASI TEMİZLİK ALIŞKANLIKLARININ KAZANILMASI

12 BİNA DÜZENLİ ÇEVRE BAKIMLI BAHÇE VE BİTKİLER BAKIMLI VE TEMİZ BİNA

13 BİNA İŞLETME BİNASI VE ÇEVRESİ ATIKLARI SINIFLANDIRMA
TOPLAMA NOKTALARI TAŞIMA ŞEKLİ VE YOLU ORTADAN KALDIRMA YÖNTEMİ

14 BİNA İŞLETME BİNASI VE ÇEVRESİ
DRENAJ KANALLARI MİKROORGANİZMALARIN ve ÇEŞİTLİ HAŞERENİN ÜREME NOKTALARIDIR. * DÜZENLİ OLARAK TEMİZLİK * KONTROL ALTINDA TUTMA

15 BİNA YAPISI VE TASARIMI
Makinaların yerleşimi ve malzeme depolaması için yeterli alan Kimyasal, mikrobiyolojik ve yabancı madde kontaminasyonunu önleyecek tasarım Temiz ve sağlam zemin, tavan ve duvarlar Kontaminasyon oluşturmayacak iletim boru ve kanalları Uygun çalışma alanları, geniş koridorlar duvar diplerinde yeterli geçiş alanları Yeterli ışıklandırma ve kırılmalara karşı önlem Koku, buhar ve dumana karşı havalandırma sistemi Haşere girişini engelleyecek izolasyon


"? HİJYEN ve SANİTASYON NEDİR ? NİÇİN ÖNEMLİDİR ?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları