NEDEN ESKİŞEHİR YOLU ? ANKARA SANAYİ ODASI II.Organize Sanayi Bölgesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEDİR? MADE expo mimarlık, inşaat ve yeni yapı tekniklerinin buluştuğu en önemli uluslararası fuardır. SaieDue ve Europolis’in deneyimlerinin birleşimiyle.
Advertisements

Fındıkzade Çukurbostan
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
PLN MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
OTOYOLU HIZLI TREN HATTININ KALDIRILMASININ
İnşaat Mühendisliğine Giriş Dersi
KENTSEL TASARIM KOORDİNE VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU
Devam eden projeler… "Swissotel Residence Bodrum Hill" isimli otel Turgut Reis'te olacak. Çağdaş Holding'in yatırımcı olacağı proje 2014'te tamamlanacak.
ÇEKMEKÖY’DE SATILIK PROJELİ ARSA
PROJENİN AMACI Ankara ve İstanbul arasında çift hatlı, elektrikli, sinyalli, 250 km hıza uygun hızlı demiryolu inşa edilerek hızlı, konforlu, güvenli bir.
KAYSERİ KİTAP VE EĞİTİM FUARI 9-18 EKİM KAYSERİYİ TANIYALIM  Türkiye’nin önde gelen ve köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesinin buradadır. 
EŞME BELEDİYESİ KEMERKENT TOPLU KONUT PROJESİ
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
Murat Can KÖSE Mert Eren YÜKSEL
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
PERFIL EN FRIO –Condesa Grubu Perfiles de Precisión, S.L. KURUMSAL SUNUM Haziran 2012.
M2M ve Yakınsama’nın Pazara Dolaylı Etkileri Öner Tekin, Operatörler ve Kurumlar Teknoloji Lideri Bilişim’12, 12 Eylül 2012.
HOŞGELDİNİZ TANITIM SUNUMU 2. BÖLÜM Sections
İZMİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Badminton Federasyonu Örnek Sponsorluk Teklifi Türkiye Şampiyonaları ( Yaş ve Büyükler) İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
BÜYÜK KAPADOKYA TURİZM HAVZASI İÇERİSİNDE ERCİYES MASTER PROJESİ
KIRGİZTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
Tunceli Üniversitesi Pertek Sakine GENÇ Meslek Yüksekokulu
T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
ŞEHİR PLANLAMA –İMAR HUKUKU
TÜRKİYE’NİN EN MODERN İHTİSAS SANAYİ SİTESİ VE EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJESİ.
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
PROJE ALANI İMKB YİBO HARRAN PROJE YERLEŞİM PLANI.
BASIN AÇIKLAMASI – CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA HAZIRLANAN “BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK” YENİ HALİYLE BİR.
AMACIMIZ: Dim Barajı ile deniz arasındaki alanın yönetim planının çıkarılması, turizm alanında daha fazla yararlanmak, denizden içeriye doğru 1 km’lik.
Belediyelerin kentsel yönetim ve denetimine destek olmak üzere tasarlanmış, kentle birlikte yaşayan Coğrafi Bilgi Sistemidir. Kapsamında kentin tüm harita,
TURYAP İSTANBUL , BEYKOZ- RİVA 146 DÖNÜM KONUT ARSASI
ÇED YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ( 31 Aralık 2006 )
rojelendirme esasları
Hotelimiz….. Yurtiçi turizm amaçlı yapılmış, dört yıldır faal, sempatik, çok temiz on iki ay çalışan kent oteli… 26 oda, 60 yatak ve 85 kişi kapasiteli.
TEKSTİLKENT TİCARET MERKEZİ ESENLER- İSTANBUL
Beklenen trafik= Başlangıç trafiği +Trafik artışı
“TEMELLİ” İLÇE OLSUN… Temelli’nin marka bir kent olması için uygulanacak projeler 2009 DEĞERLER VE PROJELER DERNEĞİ.
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Metro Ulaşımının Dünya Şehirlerine Faydaları….
HAZIRLAYANLAR fethiye sayarer Cansu üçdemir
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
YAŞANABİLİR ŞEHİRLER.
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biridir.
İNCEK MİNAPARK “BÜYÜLEYİCİ MOGAN GÖLÜ MANZARASI VE YEMYEŞİL BAHÇELERİYLE HUZUR DOLU YAŞAM İÇİN …”
YENİ GÜÇBİRLİĞİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
GENEL DEĞERLENDİRME VE FIRSATLAR
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
Bayburt organize sanayi bölgesi
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
Özel İlgi Turizmi Tanımları
Lojistik Merkez Yer Seçimi
Temel planlama elemanları
Kooperatifimizin Tarihinde Kurulum Çalışması Başlamıştır Yılında Üye kayıtlarına Başlayarak 1000 üyemiz bulunmaktadır.
PLANLAMADA YOGUNLUK Kent bilimleri terimleri sözlüğüne göre,
Sürekli gelişen ve hızla büyüyen Gölbaşında artan nüfusumuzun en önemli ihtiyaçlarından biri olan barınma sorunlarının giderilmesine yönelik sosyal devlet.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI Taşınmazlar Şube Müdürlüğü 2011 – Brifing.
Bedensel TERMAL TERAPİ MERKEZİMİZ Sosyal
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Sunum transkripti:

NEDEN ESKİŞEHİR YOLU ? ANKARA SANAYİ ODASI II.Organize Sanayi Bölgesi Başkent Organize Sanayi Bölgesi Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi HIZLI TREN METRO DİSNEYLAND ve YENİ TERMİNAL Türk Konut 5000 Konutluk Temelli Yenihisar Projesi 2500 Konutluk Ihlamurkent Projesi Spor Kompleksleri, Sağlık ve Eğitim Kurumları, Alışveriş Merkezleri Toki Uygulamaları(Örn: Turkuaz Evleri)

II.Organize Sanayi Bölgesi

II.Organize Sanayi Bölgesi ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi bittiğinde bölgede kurulacak fabrikaların; Toplam kapalı alanı 2 milyon m2 yi bulacak, bu fabrikalarda yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlanacaktır. Kurulacak bu fabrikaların sadece bina yatırım maliyetlerinin 1.000.000.000.- YTL olacağı tahmin edilmektedir.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi

Başkent Organize Sanayi Bölgesi Başkent OSB’de sadece l. etapta yer alan 500 adet sanayi tesisi faaliyete geçtiğinde; 50 bin kişiye iş olanağı sağlanacak. Bir milyar dolar katma değer yaratılacak.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi 600 milyon dolar ihracat yapılacak. 200 milyon dolar kurumlar vergisi tahakkuk edecek. Daha da önemlisi, ülkemizde; çalışma ve üretme koşullarıyla örnek alınabilecek geleceğin “sanayi kenti” olacak.

Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi PROJE BİLGİLERİ: a) PLANLAMA ALANI : 1.800.000 m2 b) GÖL ALANI : 300.000 m2 c) GÜNLÜK KAPASİTE : 120.000 Kişi d) PROJE BAŞLANĞIÇ TARİHÎ : Haziran 2000

Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi Planlanan göl projesi, doğal güzelliği ve ekolojik dengeyi de sağlamasının yanı sıra Ankara'nın batı aksında önemli ve hızlı bir gelişme sürecini de beraberinde getirecektir. Buna bağlı olarak turizm gelişecek , bölgemize katma değeri yüksek olacaktır.

Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi PROJE KAPSAMINDA YER ALACAK TESİSLER: Piknik Alanları, Kafeterya, Balık Tutma Alanı, Alışveriş Merkezleri, Düğün Salonu, Hizmet Binaları, Drive-in, Sinema, Anfi-Tiyatro, Seyir Tepeleri, Teknoloji ve Eğitim Parkı, Botanik Bahçesi, Dev Direkler-Giriş Kapıları, Yel Değirmeni-iskele,Türk Evleri, Golf Tesisi, Fuar Alanı, Hayvanat Bahçesi, Aqua Park, Kuş Adası, Şelale, Otel, Seralar, Kültür Sitesi, Büfeler, Mola istasyonları, Kürek Antreman Parkuru, Lokanta, Koşu Yolu, Gezinti Treni, Trafik Eğitim Pisti, Sergi ve Satış Reyonları, Açık-Kapalı Yüzme Havuzu, Eğlence Merkezleri, At Binme Alanları, Çocuk Oyun Alanları, Gül Bahçesi, Yedi Harikalar Standı, Dev Akvaryum ve Sera.

Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi Altınpark'ın 3 katı büyüklüğünde olan bu projeyle Temelli beldesinin ve o bölgenin çehresi değişecek.

Hızlı Tren Başkent ve II. OSB’de üretilen ürünler hızlı tren ile güzergahtaki tüm liman ve istasyonlara ulaştırlması hedeflenmektedir. Hızlı Tren güzergahında bulunan kooperatifimiz sayesinde İstanbul’a ve diğer illerimize Hızlı Trenle seyahat lüksünü yaşayacaksınız.

Metro Ümitköy Çayyolu metrosu ile Sincan ve Fatih metrosu Yeni otobüs terminaline ulaşımı sağlayacaktır Metroyla Kızılay-Ulus-Batıkent ve Ankaray projesindeki bütün yerler bir adım ötenizde olacak.Ulaşım ve Park probleminin yaşandığı günümüzde bu çok önemli bir ayrıntı olsa gerek…

Disneyland Disneyland Amerika’da ve Avrupa’dan sonra ülkemize yatırım yapmak için Temelli bölgesini seçmiştir. Bu ise bölgenin önemini arttırmakla beraber yapacağımız konutların değerini yükseltecektir.

Yeni Terminal (AŞTİ) Ankara’nın ihtiyaçlarına karşılık verebilmesi için yapılacak olan yeni terminalin bize yakınlığı ulaşım sorununu ortadan kaldırdığı gibi bizlere de kolaylıklar sağlayacaktır.

AyrıcA 2500 Konutluk Ihlamurkent Projesi Toki Uygulamaları(Örn: Turkuaz Evleri) Spor Kompleksleri vb. yapılaşmalar Alışveriş Merkezleri Semt Pazarları Sağlık Kurumları Eğitim Kurumları Geniş Parklar ve Yeşil Alanlar Akaryakıt İstasyonları vs. yer almaktadır.

Bölgedeki Faaliyetler Geleceğin modern yerleşim alanı olarak düzenlenmeye başlayan ESKİŞEHİR Yolunda;     TürkKonut'un Yenihisar Köyü sınırları içinde üretip sattığı 5000 villalık arsalar üzerine birçok inşaat yapılmaktadır.      Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından altı katlı bloklardan oluşan 720 adet konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir.      Toki denetiminde Alcı-Malı Köyü sınırları içindeki Gecekondu Önleme Bölgesinde planlanan, 25000 konutluk yerleşim yeri yapılmak üzere 256 kooperatife arsa tahsisi yapılmış,  inşaatlara başlanmıştır.         İnşaatı devam eden Ankara-İstanbul arası Hızlı Tren hattı inşaat bölgemizden geçmektedir.          Maliköy sınırları içinde bulunan Başkent Organize Sanayi Bölgesinin her parseline ayrı bir fabrika kurulmaktadır.         Alcı- Türkobası Köyü sınırları içindeki ASO II. Organize Sanayi Bölgesinin altyapı çalışmaları bitirilmş ve üst yapıya başlanmıştır.

Ihlamurkent Villaları Turkuaz Evleri Ihlamurkent Villaları

Sonuç Olarak Bölgenin Konut ihtiyacı, sosyal,ekonomik ve turizm yapılaşmaları dikkate alınırsa, burada yapacağımız yatırımın kârlı bir yatırım olduğu görülecektir.

Ulaşım Haritası

İmar planı